题目内容
【题目】The spring season brings warm weather, flowers and other changes for people to enjoy.For some restaurant cooks, the most exciting spring arrival is ramps.
Ramps are a wild plant in the eastern mountains of North America. They are one of the first plants that grow in the spring, usually between April and May. They are recognized(认出) by their red stem(茎), and two long and wide green leaves. They are also famous for their strong taste, similar to onions(洋葱).
Ramps are not as well-known as other vegetables, but they have a long history in the United States. In the Appalachian Mountains, ramps have been an important food for a longtime. During spring, it is common for small towns in the Appalachian area to hold large ramp dinners for the community.
However, over the last 30 years, ramps popularity has grown quickly. They are now a highly-desired vegetable for many nice restaurants in cities like New York and Washington D.C.
One reason the plant is popular is that it grows in the wild. It is difficult to grow them on farms. Most restaurants get them from foragers, who collect ramps by searching forests for some small pieces of land where they grow. Ramps have a short season. Within a few weeks of full growth, the plant is done for the year. This shot life is some reason for their popularity.
And that popularity could lead to their disappearance from Earth. In 1995, the local
Government in Quebee, Canada, stopped people selling the plant to businesses in order to protect the plant against being over-dug.
The season is short, but it has not ended yet. If you are in the right place, you still have time to try a taste of ramps yourself.
根据材料内容选择最佳答案。
【1】Why are ramps so popular in North America?
A. Because they grow in spring.
B. Because they have a good taste.
C. Because they are hard to get.
D. Because they have a long history.
【2】Which of the following is the picture of a ramp?
A.
B.
C.
D. ![]()
【3】What does the word “they ” refer to (指的是)?
A. foragers
B. ramps
C. customers
D. restaurants
【4】Why were people stopped from selling ramps to businesses?
A. Because ramps were in great danger.
B. Because ramps’ smell polluted the air.
C. Because it cost too much to grow ramps.
D. Because the government wanted to make money.
【5】What’s the best title for the text?
A. Americans go crazy for ramps in spring.
B. Americans have discovered a new vegetable.
C. Ramps were once popular in North America.
D. Ramps will soon be enjoyed all over the world.
【答案】
【1】 C
【2】 D
【3】 B
【4】 A
【5】 A
【解析】
文章大意:本文介绍的是在北美春天广受欢迎的一种野菜。文章介绍了这种野菜的生长环境、形状、味道、受欢迎的程度、食用历史、面临的问题等。
【1】细节理解题。根据文中的句子One reason the plant is popular is that it grows in the wild. It is difficult to grow them on farms. Most restaurants get them from foragers,可知,ramps这种野菜是很难得到的,故答案选C。
【2】细节理解题。根据文中的句子They are recognized(意识) by their red stem(茎), and two long and wide green leaves.可知,这种野菜长着红色的茎和两片又长又宽的绿叶,故答案选D。
【3】代词指代题。根据文中的句子Ramps are a wild plant in the eastern mountains of North America. They are one of the first plants that grow in the spring, usually between April and May.可知,“they ”指的是“ramps”这种野菜,故答案选B。
【4】细节理解题。根据文中的句子And that popularity could lead Io their disappearance from Earth. In 1995, the local Government in Quebee, Canada, stopped people selling the plant to businesses in order to protect the plant against being over-dug.可知,因为很受欢迎,所以这种野菜可能在地球上消失,因此魁北克政府禁止人们向企业出售这种野菜,以防过度挖掘,故答案选A。
【5】标题归纳题。根据文中的句子For some restaurant cooks, the most exciting spring arrival is ramps.可知,本文说的是春季时,美国餐馆的人们对于这种野菜的喜爱,故答案选A。
【题目】B. 阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)。
![]()
How important is your mobile phone to you?
Imagine that you went to a day camp without your phone. How would you feel? Do you think you could get through your 【1】(社会的)life? Share your thoughts with us!
I’m not sure, but why would anyone do so? The mobile phone has brought us a much easier life. My old granny says it has 【2】 (控制)our life. However, my friends and I still think it has many【3】 (优点). |
I would thank it if my family members could leave their mobile phones at home, 【4】(尤其)when we get together. Every time we eat out, my son and his wife are always busy checking and replying to emails, while my 【5】(孙子)plays online games or texts his friends all the time. We only talk to each other when the waiter 【6】(给……看)us the menu. A family get-together is supposed to draw everyone together to have fun, but mobile phones【7】 (引起)people less attention on each other. -----Thomas Miller |
My mobile phone is 【8】 (有帮助的). I use it to check my calendar and to keep in touch with others. The idea of not having it around worries me. 【9】 (一次)I left my phone at home and I couldn’t pay attention to my work at all. My【10】(同伴)in my office have the similar experiences too. -----Alex Watson |