题目内容
【题目】
A. Reuse things.
B. Save natural resources.
C. Try not to use anything just one time.
D. Stop riding in cars.
E. Recycle paper.
F. Use the car less often.
We know our planet is getting warmer. The earth needs help. “What can I do?” you may ask and you may think you are just a kid. In fact, everyone can do something to help. What can you do?
【1】 Don't ask your parents to drive you somewhere when you could easily walk or ride your bike. The car is one of the biggest causes of the pollution. Getting more exercise is good for your body, too.
【2】 Recycling means reusing something old to make new things. Newspapers, old magazines, phone books and white paper can be recycled. Recycling a ton of paper can save seventeen trees. Visiting your town's recycling center. Learn the rules and start to recycle.
【3】 Buying used things is cheaper than buying new things. Sell or give away your used things and toys to those needed. They can use them again instead of buying the new ones. Reuse plastic or glass bottles instead of throwing them away in the trash. Reuse the plastic bags when shopping.
【4】 Turn off the water when you brush your teeth. Turn off lights, radios, TVs, computers, and other electrical things when you leave the room. When you don't use the computer, shut it down. It saves much electricity if you let it “sleep”.
【5】 Don't buy single-use water bottles. Use a glass or plastic container(容器) that can be washed and reused. Use a lunch box or bag instead of paper bags to pack lunches for school or picnics.
What we do today affects our future generations. Let's take care of the earth!
【答案】
【1】F
【2】E
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
文章大意:全球变暖问题需要引起重视,每个人都可以为保护地球贡献自己的力量。文中介绍了五点每个人都能为帮助地球做的事情。
【1】根据第2段中“Don't ask your parents to drive you somewhere when you could easily walk or ride your bike.”可知这一段建议少用汽车而不是不用汽车。故选F。
【2】根据第3段中“Recycling a ton of paper can save seventeen trees.”可知这一段建议回收利用纸张。故选E。
【3】根据第4段中“They can use them again instead of buying the new ones.”可知这一段建议重复使用东西。故选A。
【4】根据第5段中“Turn off the water when you brush your teeth.”可知这一段建议节约自然资源。故选B。
【5】根据第6段中“Don't buy single-use water bottles.”可知这一段建议不要使用一次性的东西。故选C。