题目内容
【题目】 Reading is a good hobby for all kinds of reasons.
First, reading is fun. You can always keep yourself happy if you like reading. You will never feel bored or tired.
Next, you can read a book anywhere-in a car, on a plane, or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful If you read as a hobby, you will get better and better at it. And you will read faster and find it easier to understand what you read .As your reading skills improve, you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date. This is not true. You can read on computers, and the better you read, the better your computer skills will be.
Good readers may become writers, too. They always have more things to write about Reading is a wonderful hobby. Why not start reading right row?
【1】Reading can always keep yourself__________.
A.boredB.happyC.tiredD.upset
【2】You can read a book__________.
A.when you are driving a carB.only on a plane
C.anywhereD.when you have lunch
【3】You can read faster__________.
A.after you read a bookB.if you are a student
C.if you are not interested inD.if you read as a hobby
【4】It is__________that reading is out of date.
A.not trueB.trueC.sureD.certain
【5】What does the passage tell us?
A.Reading is a good hobby.B.You can read on computers
C.Good readers must be good writersD.Reading is fun
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】A
【解析】
文章大意:本文主要写的是阅读是一个好习惯,如果你把阅读当作一种爱好,你就会使自己保持快乐。在任何地方都可以阅读,你阅读的速度会变得越来越快也更容易地理解你所读的,有些人认为阅读过时的说法也是不正确的,当你在电脑上阅读时,你的电脑水平也会提高。好的读者也可能成为作者。
【1】细节理解题。根据You can always keep yourself happy if you like reading. 如果你喜欢阅读你就会总是使自己保持快乐,可知阅读使人快乐;故选B。
【2】细节理解题。根据you can read a book anywhere你可在任何地方读书,可知在任何地方;故选C。
【3】细节理解题。根据If you read as a hobby, you will get better and better at it. And you will read faster and find it easier to understand what you read. 果你把阅读当作一种爱好,你就会越来越擅长阅读,你就会读的越来越快并发现更容易理解你所读的书。可知如果你把阅读当成一种爱好,你就会读的越来越快;故选D。
【4】细节理解题。根据Some people say that reading is out of date. This is not true. 有些人说阅读过时了,这不是真的,可知阅读并不过时;故选A。
【5】主旨归纳题。根据Reading is a good hobby for all kinds of reasons. 有好多原因说明阅读是一个好的爱好,结合文章内容,可知全文都是围绕阅读是一个好爱好这个中心展开的;故选A。