题目内容

【题目】 Did you ever get a letter from your parents? Not long ago, a mom's letter to her daughter became very well-known online(网络). Many people liked the letter because of the smart words in it. The mother is Toni Hammer. She is from Portland, the USA. Her daughter, Kristy, started to go to school at the age of 4. Toni Hammer wanted her daughter to be happy at school, so she wrote this letter. In the letter, she made many "Don'ts"for Kristy. Let's read the letter together.

* Don't say yes just because you should be kind. Say "no" because it's your life.

Don't smile because someone asks you to do it

* Don't hide your feelings. Say them out. You should let others know them.

* Don't think too much about what to eat in front of other people. If you want pizza,don't get vegetables just because of other people's words.

1Toni Hammer wrote the letter to_____________.

A.her parentsB.her daughter

C.the people onlineD.her friends

2The words Toni Hammer wrote in the letter are__________________

A.badB.smartC.kindD.interesting

3The underlined word "hide"in the letter means___in Chinese

A.表现B.猜测C.隐藏D.改变

4Which of the followings is true according to the letter?

A.Don't think about other people's feelings.B.Don't say "no" to everyone.

C.Don't smile if you don't want to.D.Don't eat too many vegetables.

5The best title of the passage is ______

A.A Letter From A mother.B.A Daughter's School Life

C.How to Say "No"D.The Way to Be Happy

【答案】

1B

2B

3C

4C

5A

【解析】

本篇是一位妈妈给即将上学的女儿的一封信,信中所述是指导女儿在学校如何过上快乐的校园生活。

1细节理解题。根据文中Toni Hammer wanted her daughter to be happy at school, so she wrote this letter.”—— 可知Toni Hammer的信是写给女儿的;故选B

2细节理解题。根据文中“Many people liked the letter because of the smart words in it.”——可知很多人喜欢这封信因为里面那些漂亮的措辞;故选B

3词义猜测题。根据文中“Don't hide your feelings. Say them out. You should let others know them.”—— 鼓励女儿说出来,让他人知道,推断上文指“别隐藏自己的情感”,由此推断hide的意思是隐藏,故选C

4推理判断题。根据文中Don't hide your feelings. Say them out. You should let others know them.—— 不要隐藏自己的情感,不是不要考虑别人的感受,所以,A表述错误;“Don't say yes just because you should be kind. Say "no" because it's your life.”—— 不要因为善良就不懂得拒绝,所以B表述错误;Don't smile because someone asks you to do it—— 不要别人叫你笑你就笑,不想笑就不要笑;所以C表述正确;“If you want pizza,don't get vegetables just because of other people's words.”—— 如果想吃披萨不要因为别人的话就吃2蔬菜;所以,D表述错误;故选C

5最佳标题。本篇是一位妈妈给即将上学的女儿的一封信,信中所述是指导女儿在学校如何过上快乐的校园生活;故选A

本篇是阅读单选,考查细节理解、词义猜测、推理判断、归纳能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型设定题12是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;题3是词义猜测题,根据下文的句意就可推断hide的词义;题4推理判断题要仔细比对原文和题干的信息,一一排除干扰项。题5是写最佳标题,要全面了解全文的信息,避免做片面的解答;解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Tonight, I was walking home from work. It was dark. I passed a man _____________________ on a bench in the street. We looked at each other. As I passed, I half smiled and he just _____________________ me, sad like. It seemed he might be staying there for the _____________________. He was wearing a thin sweater.

As I walked away, I ___________________ the cold air on my skin and thought, “I wish I had a _____________________ to offer him.” I have a bag from my grandmother. I thought maybe there is an extra blanket among her things.

I looked in the bag but there was no blanket. There was my _____________________ winter hat though. I’ve had it for years. It would keep his head warm at least, I thought. I went back to the man and stood in _____________________ just a little away until he looked up.

I wasn’t sure what to say. I didn’t want to suppose he needed a hat to keep _____________________. Maybe he wasn’t going to stay there for the night. Maybe he was just sad and wanted ___________________ to be alone.

We both stared at each other for a moment and then I ____________________ forward and asked simply, “Would you like a hat?” He looked at me, then at the hat. I waited for him to tell me to go away or something similar. ______________________ his face softened and he said, “Yes, thank you.” “Okay, goodbye.” I said with a little wave as he nodded kindly and half ____________________ .

I am glad I had the hat to ____________________ . I think I will start keeping blankets. It’s getting colder out there and more people are living in the ____________________ . As Mother Teresa said, “Let us touch the dying, the poor, the ______________________ and the unwanted according to the graces we have received and let us not be ashamed or slow to do the humble(卑贱的) work.”

1A.dancingB.standingC.jumpingD.sitting

2A.stared atB.laughed atC.pointed atD.shouted at

3A.dayB.nightC.morningD.noon

4A.tastedB.watchedC.feltD.smelled

5A.blanketB.hatC.quiltD.backpack

6A.convenientB.awfulC.responsibleD.favorite

7A.agreementB.silenceC.angerD.surprise

8A.safeB.beautifulC.warmD.kind

9A.patienceB.dependenceC.spaceD.experience

10A.rushedB.steppedC.pushedD.speeded

11A.BesidesB.AlthoughC.FinallyD.Instead

12A.watchedwokeC.smiledD.listened

13A.offerB.lendC.buyD.wear

14A.streetsB.templesC.woodsD.fields

15A.energeticB.outgoingC.strongD.lonely

【题目】 Oscar Bloom was unhappy.It was his eighth birthday.All his friends were going to come over that evening.His little sister Samantha had made him the brightest,friendship-birthday bracelet.He had heard his dad whispering to his mom the day before about “picking up the little puppy”,and had a feeling that one of his presents might be a little dog that he had been wishing for ever since he was five.

So what was wrong?

Oscar was sad because there was one very, very, hugely important person who was missing today-his beloved Grandma Rose.Last year she fell ill and then one day she just wasn't there.

“Grandma's gone, but she still loves you very much,” mom explained.

“I miss Grandma rose,”Oscar said.

“Well, Grandma has a present for you!”

A present from Grandma? How?

Mom pressed play on the CD player, and Oscar heard his grandmother's voice!

“My dear Oscar,”the recording began.I'm sorry I can't be there with you today to celebrate such an exciting day, but I'm with you in spirit.I'm with you all the time.As for your birthday present, I'd like to tell you about the day you were born, which was the very first day I met you.That was exactly eight years ago.What a tiny little thing you were back then! The doctor hardly had time to pick you up before you started to make sounds! Every doctor waits for the baby to cry.to make sure the baby is healthy, but you, Oscar, you changed the rules on them.Your mother doesn't remember this because she was so tired, but I will never forget it.You opened your mouth, and you gave a little laugh! That's right, you laughed! And only then did you open your mouth wider to start crying like all the rest of the babies in the hospital.I hope you remember this story for the rest of your life,young man,”Grandma Rose continued . “This is the beginning of your oral history!My present to you!”

Oscar couldn't believe his ears.Wis own Grandma Rose was telling him a story he had never heard before.A big smile grew across Oscar's face What a special birthday this had turned out to be!

1What was Grandma Rose doing when Oscar had his eighth birthday party?

A.She was dead.B.She was lying in bed.

C.She was waiting in the hospital.D.She was coming home for the party.

2To Grandma Rose, why was Oscar so special when he was born?

A.He didn't make a sound.B.He didn't laugh but cried.

C.He laughed before started to cry.D.He cried because the doctor didn't pick him up.

3According to the passage, which present is the most valuable to Oscar?

A.The little dog.B.The bracelet.

C.The recording.D.The birthday part.

4In the last paragraph, Oscar smiled because_______.

A.he had forgotten Grandma Rose.

B.he had got so many expensive gifts on his birthday.

C.the recording had told him a special story of his mother.

D.the recording had brought Grandma s love back to him.

5What is the best title of the story?

A.A sad little boy.B.A boring birthday party.

C.The history of Oscar.D.An unforgettable present.

【题目】 The First Robotics Competition(FRC) was held in Shenzhen.A total of 35 high-school student teams from China, the United Kingdom, Turkey, Poland and other countries joined the two-day contest with their hand-crafted robots.

The FRC is a world-class robotics competition that was first launched in the United States in 1989.It encourages students to improve their hands-on skills and creative capabilities.

There are strict rules.limited resources and an intense six-week time limit before the competition.Teams of students should raise money, design a team brand and improve their teamwork skills, as well as build industrial-size robots to compete .The rules of the game include two groups, and each group has three teams.The group with the highest score wins the game.

The seven teams who won the top prizes in the FRC Shenzhen regional wil1 take part in the First Championship to be held in the United States next month.

Yin Shifei, secretary general, said the competition not only enables students to improve their programming, decision-making and problem-solving skills, but also encourages them to cooperate and share with other people.

According to Yin, a Shenzhen team invited over 40 left-behind children to the city to watch the FRC game because they wanted to make education more equitable .And the left-behind children can get fair education.These children's parents are migrant workers in Shenzhen, but they are left behind in their hometowns.

Shenzhen became the first city to host an FRC regional in Asia last year, and another regional contest will be held in Shanghai this year.

1From the passage, we can know__________.

A.primary-school student from China joined the competition

B.the FRC is a nation-class robotics competition

C.the FRC was first launched in Poland in 1989

D.The competition this time lasts for two days

2In the competition, the competitors cant improve their__________skills.

A.programmingB.teamworkC.creativeD.educating

3A Shenzhen team invites the left-behind children,because__________.

A.they wanted to have more audience

B.they hoped that more people would cheer for them

C.the left-behind children's parents missed them

D.they wanted the children to receive fair education

4We can infer from the last paragraph__________.

A.FRC is a good way to improve students' abilities.

B.The rules of FRC are very strict but helpful.

C.More Chinese cities will hold FRC regional in Asia.

D.Shanghai became the third city to host an FRC in Asia.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网