题目内容

【题目】Passage 1 根据短文内容回答问题,并将答案写在答题卡的相应位置。

What foods are successful? Hamburgers and pizzas are popular. But instant noodles(方便面) have also become a world success. Now instant noodles are celebrating their 61st birthday!

Instant noodles were invented by a Japanese named Momofuku Ando. To find a way to make noodles last longer, Ando began experimenting(实验) in 1955 and three years later, he made the first bag of instant noodles. Now, 61 years on, they’re eaten all over the world. In fact, they’re so popular that Japanese consider instant noodles as their best invention!

Each year, 95 billion packets of instant noodles are eaten around the world. In the UK, people call instant noodles “pot noodles”. University students like them a lot. During the first term at college, you may be given a gift bag that includes instant noodles. Instant noodles are cheap and easy to eat. But watch out! People may think you are lazy if you are an instant noodle lover.

The UN often sends instant noodles as part of its food aid. This is because of their long life and high fat, which makes people feel full for longer time.

However, instant noodles aren’t totally innocent(无辜的). They are high in fat and salt. Health experts say they are bad for us and we shouldn’t eat them too often.

1How many years did Ando spend inventing instant noodles?

_______________________________________________________________

2What are instant noodles called in England?

_______________________________________________________________

3Why do people think instant noodle lovers are lazy?

_______________________________________________________________

4Are instant noodles high in fat and salt?

_______________________________________________________________

5What do you think of instant noodles?

_______________________________________________________________

【答案】

13./3 years./ Three./ Three years./ He spent 3 years inventing them/ instant noodles.

2Pot noodles./ People call instant noodles(them) “pot noodles”./ They were called “pot noodles”.

3Because they are (cheap and) easy to eat./ Because (they think) instant noodles/ they are (cheap and) easy to cook./ Because they can cook/eat instant noodles easily.

4Yes(, they are).

5(I think) (they are)/ (They are) junk food/ convenient/ delicious/ good/ bad….

Junk food/ Convenient/ Delicious/ Good/ Bad….

They are bad for us and we shouldn’t eat them too often.

【解析】

本文介绍了方便面。方便面是一种世界性的成功。现在,方便面正在庆祝他们61岁的生日!

文章介绍了方便面的历史。优缺点以及人们对它的评价。最后说,方便面并不完全是无辜的。它们富含脂肪和盐。健康专家说它们对我们有害,我们不应该经常吃。

1细节理解题。根据To find a way to make noodles last longer, Ando began experimenting(实验) in 1955 and three years later, he made the first bag of instant noodles. 为了找到延长面条寿命的方法,安藤于1955年开始试验,三年后,他做了第一袋方便面。可知,安藤花了3年时间发明方便面。所以答案可以为:3./3 years./ Three./ Three years./ He spent 3 years inventing them/ instant noodles.

2细节理解题。根据In the UK, people call instant noodles “pot noodles”. 在英国,人们称方便面为锅面。所以答案可以为:Pot noodles./ People call instant noodles(them) “pot noodles”./ They were called “pot noodles”.

3细节理解题。根据People may think you are lazy if you are an instant noodle lover. 如果你喜欢方便面,人们可能会认为你很懒。所以答案可以为:Because they are (cheap and) easy to eat./ Because (they think) instant noodles/ they are (cheap and) easy to cook./ Because they can cook/eat instant noodles easily.

4细节理解题。根据They are high in fat and salt.可知,方便面富含脂肪和盐。所以答案为肯定的。故答案为:Yes,they are.

5细节理解题。题干的意思是:你觉得方便面怎么样?(这题很灵活,说出你的想法即可,只要合理。)所以答案可以为:(I think) (they are)/ (They are) junk food/ convenient/ delicious/ good/ bad….

Junk food/ Convenient/ Delicious/ Good/ Bad….

They are bad for us and we shouldn’t eat them too often.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The construction(建设) of high-speed railways in China began with the building of the Qinhuangdao-Shenyang High-Speed RailwayHSRin 1999Now the high-speed rail network in China is the largest in the worldSo farthere have been about 1700 kilometers of HSR in servicealong with trains of an average(平均)speed of 220 km/h

Now Chinese government plans to spend 300millionbuildingthelargestandfastestHSR systemintheworldby2020It'ssaidthatthetrainscanrun400km/handcreatenewbusinessfor ChinaandothercountriesthroughtheBeltandRoad.(一带一路)

It'spredictedthattheHSRnetworkinChinawillreach30000kilometersanditwillbelike agridwhichismainlymadeupof8long-distancehigh-speedraillinesfournorth-southHSR linesandfoureast-westHSRlinesExceptfortheQingdao-TaiyuanHSRallHSRlinesoftherail gridarelongerthan1000kilometers

FengHaoanexpertsays "ManymarketsalongtheBeltandRoadespeciallyinCentral AsiaSoutheastAsiatheMiddleEastandEasternEuropeancountriesareplanningtobuildHSR linesTheylookforwardtogettingtechnologicalsupportfromChina"

1___ isthefirstHSRlineinChina

A. TheQinhuangdao-ShenyangHSR

B. TheQingdao-TaiyuanHSR

C. TheBeijing-ShanghaiHSR

D. TheQinhuangdao-ShanghaiHSR

2By2020thetrainswillrun___ km/hfasterthanatpresent

A. 400

B. 300

C. 220

D. 180

3Whatdoestheunderlinedword "grid" inParagraph3mean___

A. AB. BC. CD. D

4WhatdoestheexpertFengHaosay___

A. Ourcountrysupportsothercountriesinmoney

B. ManymarketsarenotplanningtobuildHSRlines

C. Ourcountryplanstospend$300millionbuildingHSRsystem

D. OthercountrieswanttogettechnologicalsupportfromourcountryinHSR

5Whichofthefollowingismentioned___

A. ThefirstbuildersofHSR

B. ThespeedofHSR

C. ThebuildingmaterialsofHSR

D. TheticketpriceofHSR

【题目】 Many people love travelling to different countries, but if you plan to go abroad, you should know how to behave in different situations around the world.

Most travelers enjoy meeting new people, but sometimes you can be rude without saying anything. In Russia, you should never shake hands in a doorway, and if you're travelling in Thailand, never touch people's heads or point your feet at people. When the Japanese meet new people, they like giving business cards-but you should read the card carefully, not just put it in your pocket

In most countries in Europe people expect a lot of eye contact when you talk to them, but in many Asian countries a lot of eye contact seems unfriendly. And in South America people usually stand quite close to each other when they talk, but in countries like the USA you need to give people more personal space. Also, it's rude to interrupt Japanese people while they are talking to you. You must wait until they finish before you start speaking.

In restaurants in China you can leave a bit of food on your plate, it's OK to start smoking before other people finish eating, which you mustn't do in the UK. When in India, remember to eat with your right hand. Also avoid leaving empty bottles on the dinner table in Russia--that's bad luck.

When you're travelling in Asia, if someone invites you to his or her home, don' t forget to take off your shoes when you arrive. And if you visit an Arab family's home, don't admire anything valuable because your host will feel he should give it to you as a present.

With so much to think about, it's not surprising that many people prefer going on holiday in their own countries- or you might just decide to stay at home.

1Which of the following statements is TRUE?

A. We can admire anything valuable in an Arab family's home.

B. In Chinapeople cannot smoke before other people finish eating.

C. In Russiait's impolite to shake hands with people in a doorway.

2What does the underlined word"interrupt"mean in Chinese?

A. 跟随B. 打断C. 附和

3What is the correct order of the subheadings( 小标题)from Paragraph 2 to Paragraph 5?

Eating out In the home

Body language Face-to-face communication

A. ②③④①B. ④①②③C. ③④①②

4What does the writer want to tell us?

A. Practice makes perfect.

B. Where there is a will, there is a way.

C. When in Rome, do as the Romans do.

5What is the best title for the passage?

A. Culture ShockB. Table MannersC. Public Rules

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网