题目内容

【题目】看图写句

1_______________________________________________________________________

2_______________________________________________________________________

3_______________________________________________________________________

4_______________________________________________________________________

5_______________________________________________________________________

【答案】

1Let’s watch TV.

2I don’t have a football.

3Those keys are mine.

4The schoolbag is under the desk.

5They are my grandparents.

【解析】

1根据图中的电视机可以判断他们在看电视,let后面的动词用动词原形。故答案为Let’s watch TV.

2根据图显示是足球football,图中的×说明是没有足球,用否定句。故答案为I don’t have a football.

3根据图显示是一串钥匙keys,指示代词复数those放在keys前面;动词用复数aremine是名词性物主代词,表达我的钥匙。故答案为Those keys are mine.

4根据图显示是一张桌子和一个书包,书包在桌子下面。动词是单数is。用介词under表示方位下面。故答案为The schoolbag is under the desk.

5根据图显示是两位老人一男一女,可以推测是介绍图中的人物。用人称代词they做主语;谓语动词用复数are。故答案为They are my grandparents.

看图写句题需要注意以下几点:首先找出图片所给的信息。例如图一是看电视;图二是足球和一个表示否定的×;图三是一串钥匙;图四是一张桌子和一个书包;图五是一对老年夫妇。根据所给词来写句子。例如第一句let可知此处是祈使句;第二句的have是动词,判断需要写否定陈述句表述某人没有某物;第三句的those是指示代词mine是名词性物主代词,判断此处是陈述句表述这些钥匙是我的;第四句的under可知此句需要表述方位书包在桌子下面,第五句的they是人称代词,可知此句需要介绍人物。句子需要检查细节,注意形式的变化,注意数和人称的对应。例如第二句的否定形式don’t以及一个足球a football是单数;第三句those是复数,句中的动词相对应是are;第四句的主语书包是单数,对应的动词是is;第五句主语是代词复数they,对应动词是are

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
D

The Year of the Goat was a main reason for the low newborns in 2015, a report said.
There were 16.55 million babies born in China last year, about 320,000 fewer than 2014, the Year of the Horse, it said. China began to allow couples where one partner was an only child to have a second child in late 2013, which made 11 million couples eligible (符合条件的).
People expected the policy to result in 1 million more births compared with 2014. However, that did not happen. There is an old Chinese saying that 9 out of 10 people born in the Year of the Goat are unlucky in their lives.
It was reported that the decline (下降) was mainly because of the Year of the Goat. China will likely welcome 17.5 to 21 million newborns yearly in the next five years.
In 2015, the number of women aged 15 to 49, considered to be of childbearing age, fell by 5 million from 2014, In addition, the group between 20 and 29 years old, who are main childbearing people, has declined by 1.5 million, the report said.
Among babies born last year, the number of first children dropped by 850,000 from 2014, or 4.1 percent, it said. At the same time, the number of the second children increased by 450,000.
The number of Chinese women of childbearing age reached the highest point in 2011 and then began to decline.
(1)You can probably read this passage in a(n).
A.advertisement
B.newspaper
C.guidebook
D.novel
(2)According to the report, the number of newborns declined in 2015 compared with 2014 mainly because of .
A.the Year of the Horse
B.the Year of the Goat
C.the working conditions
D.the living conditions
(3)The number of Chinese women of childbearing age reached the highest point in .
A.2011
B.2012
C.2013
D.2014
(4)From 2010 to 2014, the newborn numbers in China .
A.declined every year
B.kept the same
C.increased every year
D.doubled

【题目】阅读理解

Personal planes which can take off noiselessly from the back garden will be possible within two years.
Lilium Aviation is inventing an electric two-seater airplane which takes just 20 hours to learn to fly and can travel at speeds of 250mph.More importantly, the small plane, which weighs just 25kg, can take off vertically which means it does not need to fly from an airport, but could be parked outside a house or in a garden. The company says the design will “open the door to a new class of simpler, quieter and environmentally friendly planes” and will be possible from 2018.
“Our goal is to develop an airplane for use in everyday life,” said Daniel, CEO and one of the company's four founders. "We are going for a plane that can take off and land vertically and does not need the difficult and expensive infrastructure of an airport.
Although helicopters offer a choice, they are very noisy and difficult to fly and require expensive licenses. They also have no backup if the rotor fails, making them costly to build and keep. While firstly limited to airfields, the Lilium airplane will eventually take off vertically from almost anywhere – even from back gardens – it needs only an open flat area of 50 ft. by 50ft (15 m x 15m).
The plane is classed as a Light Sport Aircraft for two users, with the pilot's license requiring 20 hours' minimum training – almost like taking a driving license. It is intended for fun flying during daylight, in good weather conditions and in least crowded airspace up to 3 km altitude. The airplane would have to follow the same flight laws as helicopters.
(1)What is the advantage of the Lilium airplane?
A.It can seat more people.
B.It flies at a high speed.
C.It needs a small airport.
D.It only takes up a small space to park.
(2)Which condition is proper for Lilium airplane to fly?
A.On a fine evening.
B.On a rainy morning
C.On a sunny afternoon
D.On a sunny evening
(3)The Lilium airplane can be used in daily life because ________.
A.it needs a backup.
B.it takes a very long time to learn.
C.it takes off and lands very easily.
D.it can fly in good weather condition.
(4)From the passage we know that _________.
A.customers can buy this kind of aircraft in 2019.
B.Lilium airplanes started a new period of planes
C.back gardens will have no use for Lilium airplanes
D.Lilium airplanes can offer comfortable and noiseless flight.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网