题目内容

【题目】选词填空阅读下面短文,从方框中选择单词,根据实际情况用其适当形式填空,使短文意思完整、通顺。每空一词,每词只能用一次。

much vegetable hungry drink for

Frank goes home hurriedly. He is1. But he can't eat because he has a lot of homework. He wants to play football, too. But he doesn’t have2time. Frank goes to the kitchen to look3something to eat. He sees Mum and Dad are there sitting at the table. They are4coffee. “I'm hungry,”Frank says. “Well, there isn’t much coffee, have some milk and some bread,” his father says. “No,” Frank says, “I want some rice and meat! I am really hungry.” “Here are some5, too,” says his father.

【答案】

1hungry

2much

3for

4drinking

5vegetables

【解析】

本文是一篇记叙文,文章讲弗兰克觉得很饿去厨房找吃的,看见父母正坐在桌边喝咖啡。他问父母要米饭和肉,他爸爸说家里只有牛奶、面包和蔬菜。

1句意:他很饿。

根据下文“But he can't eat because he has a lot of homework.”可知,弗兰克应该很想吃东西,用形容词hungry表示“饿”,故答案为hungry

2句意:但是他没有太多时间。

空后的time是不可数名词,备选词中只有much能修饰不可数名词,表示“许多”,故答案为much

3句意:弗兰克去厨房找些东西吃。

根据“Frank goes to the kitchen”可知,上文说弗兰克很饿,所以他去厨房应该是找东西吃,look for是固定短语,意为“寻找”,故答案为for

4句意:他们正在喝咖啡。

根据coffee可知,咖啡是用来喝的,动词用drink;根据“He sees Mum and Dad are there sitting at the table.”可知,爸爸妈妈正坐在桌边喝咖啡,要用现在进行时,故答案为drinking

5句意:“这儿也有一些蔬菜,”他的爸爸说。

根据空前的aresome可知,其后跟可数名词复数,备选项中只有vegetable是可数名词,故答案为vegetables

本题可以先从句子结构入手,从备选项中排除不适合的答案,再根据句意或其他选出正确答案。例如小题1空前是系动词is,从结构上看,设空处应该用形容词作表语,备选项中只有hungry是形容词,代入句子后意思也相符,故答案为hungry

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many teenagers have hobbies. But sometimes these can get in the way of their schoolwork, and parents might worry ________ their success at school. Teenagers often think they ________ be allowed to practice their hobbies as much as they want. Do you agree?

Carla, a fifteen-year-old girl, is talented in singing, ________ is a singing star at school. She dreams to be a professional singer. However, her parents don’t allow her to practice so much because ________ think their daughter should study hard to get good ________ and enter a good university. “We ________ every one of her competitions. We have nothing against singing. But she needs ________ more time on her schoolwork because it’s difficult to become a professional singing star.” says her father. But Carla really disagrees. “I know my parents care about me, And they hope I will have ________ better life in the future. But I take singing _________. I want to make my own decision. Only then will I have a chance to achieve my dream.” says Carla.

Parents have to own the correct attitude (态度) towards the children’s development. ________ it’s normal to want successful children, it’s even more important to have healthy and happy children!

1A.aboutB.atC.forD.with

2A.couldB.wouldC.mustD.should

3A.butB.andC.orD.so

4A.theirB.theyC.theirsD.them

5A.gradeB.thankC.gradesD.thanks

6A.supportB.supportedC.will supportD.have supported

7A.to spendB.spendC.to takeD.take

8A.aB.anC.theD./

9A.seriousB.seriouslyC.seriousnessD.more seriously

10A.UntilB.SinceC.AlthoughD.When

【题目】 Once upon a time, there was a fair with different shops in town. Among those was a small shop set up by a young man.

The shop was filled with colorful jewelry and other things made of glass. One of the pieces caught a jeweler’s eye. It was shining so brightly that the jeweler thought it was a precious diamond(珍贵的钻石). He asked the shop owner,” What’s the price of this piece?”

“20 dollars,” replied the owner.

The jeweler wanted to save some money, so he said, “I can give you only 15 dollars for it.”

The shop owner refused.

There weren’t many people around the shop, so the jeweler thought to himself, “If I come back later, the shop owner may change his mind.” After hanging about for a while, he returned to the shop, only to find the piece missing. He asked the shop owner, “Where is the piece I asked for a moment ago?”

The shop owner replied , “I sold it for 20 dollars.”

The jeweler got angry and said,” What a fool(傻瓜)you are! It was not a glass piece but a precious diamond.”

The shop owner replied, “I’m not a fool but you are! You knew that piece was precious, but you tried to buy it for 15 dollars and left.”

1The change of the jeweler’s feeling can be described as ______________.

A.angry→happy→regretfulB.happy→angry→regretful

C.angry→regretful→happyD.happy→regretful→angry

2What lesson can we learn after reading the story?

A.Action speaks louder than words.B.Try to save as much money as we can.

C.Think twice before making decisions.D.Don’t lose much by trying to save a little.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网