题目内容
【题目】 Chris is not a traditional explorer(探险者)- he usually works in an office for a large organization. Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer. Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders (无国界医生). MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster. Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programmes that help people.
At the moment, there are over 27,000 trained medical staff(工作人员) taking part in MSF projects and tasks. The organization received the Nobel Peace Prize in 1999. All kinds of doctors can join in MSF. They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions. Doctors with experience in tropical(热带的)diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa. When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months.
But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience is a great help in your career(生涯). At the end of each task, you help people in need and have made a real difference to people’s lives.
【1】When does MSF send trained doctors all over the world to help people?
A.In a great concertB.After a war or a disaster.
C.During the Olympic gamesD.While in the earthquake
【2】How many medical staff are taking part in MSF projects and tasks?
A.over 27,000B.less than 8000C.about 2400D.About 500
【3】What kind of doctors are greatly needed in Africa?
A.Doctors with lots of moneyB.Doctors who are from European countries
C.Doctors with strong bodyD.Doctors with experience in tropical diseases.
【4】How long has a doctor go for if he accepts a doctor for a task?
A.7 daysB.at least six monthsC.three weeksD.three years
【5】Why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF?
A.Because he wants to travel to Africa.
B.Because he can make more money.
C.Because he can help people in need and make a real difference to their lives.
D.Because he wants to experience danger there.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
文章大意:短文主要介绍了无国界医生组织的宗旨,工作特点,以及这个组织对社会及个人的意义。
【1】细节理解题。根据文中It sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster (灾难).它派出训练过的医生到世界各地去帮助战争或灾难之后人们可知,故答案为B。
【2】细节理解题。根据文中At the moment, there are over 27,000 trained medical staff(工作人员) taking part in MSF projects and tasks.当时有超过27000名训练有素的医务工作者参加了MSF项目可知,故答案为A。
【3】细节理解题。根据文中Doctors with experience in tropical(热带的)diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa.有热带灾难经历的医生尤其有用,因为MSF大部分的工作在非洲可知,故答案为D。
【4】细节理解题。根据文中When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months.当MSF接受一个医生去执行任务时,他至少去六个月可知,故答案为B。
【5】细节理解题。根据文中But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience is a great help in your career(生涯). At the end of each task, you help people in need and have made a real difference to people’s lives.可知,在每个任务结束时,他们帮助了需要的人们并且已真正改变了人们的生活,故答案为C。
【题目】假如你是九年级的学生李雷,你有一个英国笔友Tom,请你根据下面表格中的提示和要求给Tom写一封信。
问题 | 八年级时沉迷于电子游戏,成绩不好;父母管得严,感觉有压力,不知如何处理 |
朋友帮助你时的感受 | 大明在看到你的问题时,友好的帮助了你 |
你的变化 | 开朗,自信,阳光 |
你想对他表示感谢 | ……(至少一点) |
参考词汇:感觉有压力feel stressed;处理deal with;开朗cheerful
要求:
(1)不得使用真实的姓名和校名。
(2)短文包含以上所有信息,可适当增加细节,使内容充实,行文连贯。
(3)字迹工整,语言精练,表达准确,条理清楚。
(4)词数不少于80词。(短文的开头和结尾已给出,不计入总词数)
Dear Tom,
How is everything going? This year I’m in Grade 9. _________________________________________________________________________________
Yours,
Li Lei