题目内容
【题目】 In order to learn more about students’ purpose in travelling, No 1 middle school which has 800 students did a survey. The result is as below.
![]()
【1】The number of students who go travelling for sightseeing(观光) is _______.
A.296B.264C.120
【2】From the chart above, we know that ________.
A.about one third of the students go travelling to relax
B.more students go travelling to make friends than to develop independence
C.15 students go travelling for other purposes
【答案】
【1】A
【2】A
【解析】
文章大意:短文是一个调查问卷,列举了第一中学的学生们旅游的目的。
【1】推理判断题。根据图表中给出的数据可知,旅游观光的学生的数量是800×37%=296,故答案为A。
【2】推理判断题。根据图表中给出的数据可知,33%的学生旅游是为了放松,即大约三分之一的学生旅游是为了放松,故答案为A。
【题目】Should I Be Allowed to Make My Own Decisions?
Many teenagers have hobbies. But sometimes these hobbies can get in the way of their schoolwork, and parents might worry about their success at school. Teenagers often think they should be allowed to practice their hobbies as much as they want. Do you agree?
Liu Yu, a fifteen-year-old boy from Shandong, is a running star. He is on his school team and has always wanted to be a professional runner when he grows up. However, his parents won't allow him to train so much. "Of course we want to see him achieve his dreams," says Mr. Liu. "And we know how much he loves running. My wife and I have supported every one of his races. We have nothing against running. But we think our son needs to think about other possible jobs. He's getting older now, so he needs to think about what will happen if he doesn't end up as a professional runner."
Liu Yu doesn't really agree. "Well, I think I should be allowed to decide for myself," he says. "My parents have always taught me how important it is to work hard at school and enter university. I understand this, but I'm serious about running. It's the only thing I've ever wanted to do."
His parents believe that Liu Yu should study hard in the evenings so they don't allow him to practice running at night. "Maybe he thinks it's too strict or unfair," says Mrs. Liu, "But we think we're doing the right thing. He needs to spend more time on his homework because it is difficult to become a professional sports star."
But Liu Yu still disagrees. "I know my parents care about me. They always talk about what will happen if I don't succeed. But I will! I'm a quick runner! I think I should be allowed to make this choice myself. Only then will I have a chance to achieve my dream."
![]()
![]()
![]()
【1】 Liu Yu's ![]()
![]()
Opinions | Reasons |
| Opinions | Reasons |
We won't allow him to train so much. | We have nothing against running. | My parents 【2】decide for myself. | I am serious about running. | |
He needs to think about other possible jobs. | It's the only thing 【3】I have ever wanted to do. | |||
We don't allow him to practice at night. | He needs to spend more time on his homework. | I should be allowed to make this choice. | It's strict and unfair. I will succeed. | |
【4】is not as easy as he thinks | Only then will 【5】come true one day. |