题目内容
【题目】Nine Types of Tea
Green | It can improve brain speed and help lose weight(重量). |
White | It’s against being old and helps to keep away from the cancer(癌症). |
Black | It generally has a stronger taste and helps to deal with plaque(瘟疫). |
Darjeeling | It has the taste of flowers and is usually sold as black tea. |
Oolong | This Chinese tea goes through a special process where it starts to dry under strong sunlight. |
Chai | It is the mixture of Indian ingredients and black tea, it makes people look young. |
Matcha | It is known to cut down the risk of cancer in Japan. |
Po Cha | This Tibetan tea is a mixture of boiled tea leaves with butter. |
Pearl Milk | This drink mixes tea with milk and tapioca(木薯淀粉)balls. It is from Taiwan. |
【1】Which tea is helpful for weight loss?
A.While tea.B.Black tea.C.Green tea.D.Oolong tea.
【2】Where does Oolong come from?
A.India.B.China.C.Japan.D.America.
【3】Why is Po Cha different from other types of tea?
A.It's the healthiest tea.B.It's sold as black tea.
C.It cuts down the risk of cancer.D.It's boiled with butter.
【4】 is from Taiwan.
A.OolongB.ChaiC.Po ChaD.Pearl Milk
【5】Which of the following is TRUE?
A.Two types of tea can cut down the risk of cancer.
B.Black tea can not help to deal with some illnesses.
C.Chai can not keep people young.
D.Darjeeling is totally different from black lea.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】D
【5】A
【解析】
文章大意:文章分别介绍了9种不同的茶的特点以及功效。
【1】细节理解题。根据文中“Green It can improve brain speed and help lose weight(重量).” 绿茶,它可以提高大脑速度,帮助减肥。可知,故答案为C。
【2】细节理解题。根据文中“Oolong This Chinese tea goes through a special process where it starts to dry under strong sunlight.” 乌龙茶这种中国茶经过一个特殊的过程,在强烈的阳光下开始变干。可知,故答案为B。
【3】细节理解题。根据文中“Po Cha This Tibetan tea is a mixture of boiled tea leaves with butter.” 宝茶这种藏茶是煮过的茶叶和黄油的混合物。可知,故答案为D。
【4】细节理解题。根据文中“Pearl Milk This drink mixes tea with milk and tapioca(木薯淀粉)balls. It is from Taiwan.” 珍珠牛奶,这种饮料将茶与牛奶和木薯球混合在一起。是从台湾来的。可知,故答案为D。
【5】理解判断题。根据文中“While tea.It’s against being old and helps to keep away from the cancer(癌症).”和“Matcha It is known to cut down the risk of cancer in Japan.” “白茶——这有助于防止衰老和远离癌症。和”“Matcha——在日本,它被认为可以降低癌症的风险。”可知,两种茶可以降低患癌症的风险。可知,A是正确的;根据文中“Black It generally has a stronger taste and helps to deal with plaque(瘟疫).”可知,B是错误的;根据文中“Chai It is the mixture of Indian ingredients and black tea, it makes people look young.”可知,C是错误的;根据文中“Darjeeling It has the taste of flowers and is usually sold as black tea.”可知,D是错误的;故答案为A。
【题目】 为了我们美丽的地球,为了我们美好的生活,保护环境,人人有责。请根据下面表格提示,以“To save our beautiful earth”为题写一篇短文,号召大家从小事做起,为保护环境做贡献。
节约资源 | 1.“光盘行动”,不浪费粮食 2.循环使用纸张 3.不买不必要的东西 |
低碳生活 | 1.步行或骑车上学 2.……(至少补充1点) |
写作要求:
1.用上所给提示要点,并适当挥发; 2.行文流畅,语句通顺,书写规范;
3.文中不能出现考生的真实姓名、校名和地名; 4.词数80左右。
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________