题目内容

【题目】

When I was studying in China, my school held a singing competition. I took part in it because I really loved s1. I sang with a sweet girl named Jenny. She always had a s2 on her face and she was one of my best friends. I was so n3 that I forgot the lyrics (歌词) when we sang. I was just standing there, looking pale in the face. We f4 failed and I felt very sorry. Jenny tried to comfort me by saying, “There will be another c5.”

After about a month, our school’s art festival began. I decided to join in it. The first person I thought of to join me was Jenny, although I wasn’t sure if she was w6 to. While I was thinking about it, she came to me and said she would join me. We decided to sing the song See You Again at the f7 since it was a goodbye performance before I left for the UK.

Finally, the day of the festival a8. As I walked into the class, my classmates started clapping for me. Someone had written “Come On, George!” on the blackboard. After I completed my song, everyone c9 for me.

It was a really unforgettable and touching afternoon. We enjoyed o10 together. I really want to thank all of my classmates who were with me in my one exchange year.

【答案】

1singing

2smile

3nervous

4finally

5chance

6willing

7festival

8arrived

9cheered

10ourselves

【解析】

本文讲述了作者在中国同学的帮助和鼓励下,克服紧张,表演成功的故事。在歌唱比赛中,作者因为紧张失败了,同伴鼓励他。在一个月后的艺术节上,在同学们的鼓励加油下,他终于表演成功。作者非常感谢他的中国同学们。

1

句意:我参加了(歌唱比赛)是因为我真的很喜欢唱歌。

根据上文提到的a singing competition“歌唱比赛”和首字母s的提示可知,作者正是因为喜欢唱歌,才参加歌唱比赛,所以这里用动词“唱歌”sing;动词love后接动词ing作宾语,故填singing

2

句意:她总是面带微笑,她是我最好的朋友之一。

根据上文a sweet girl“一个可爱甜美的女孩”以及下文Jenny对作者的鼓励和帮助可知,她是一个善良的女孩;结合首字母s的提示可知,Jenny总是面带微笑,所以这里用名词“微笑”smile,空前有不定冠词a,所以这里用单数,故填smile

3

句意:我太紧张了,当我们唱歌的时候我忘了歌词。

根据空后“I forgot the lyrics (歌词) when we sang”可知作者太紧张了以至于把歌词都忘记了,结合首字母n的提示可知,这里用形容词“紧张的”nervous,故填nervous

4

句意:我们最终失败了,我感到非常抱歉。

根据行文结构可知,这里交代作者和同伴参加歌唱比赛的结果,结合首字母f的提示可知,这里用副词“最后”finally,故填finally

5

句意:Jenny尽力安慰我说:“还会有机会的。”

分析句子可知,这里缺少名词;结合首字母c的提示和下文的艺术节表演可知,这里Jenny劝作者不要灰心,还会有机会,所以这里用名词“机会”,空前有 another,所以这里chance用单数,故填chance

6

句意:我想到的第一个人是Jenny,虽然我不确定她是否愿意。

分析句子可知,这里缺少一个形容词。根据下一句“While I was thinking about it, she came to me and said she would join me.”可知直到Jenny主动和作者说她愿意一起表演,作者之前都不确定Jenny是否愿意;结合首字母w的提示可知,这里用形容词“愿意的”willing,故填willing

7

句意:我们决定在艺术节上演唱“See You Again”,因为这是我去英国之前的告别表演。

根据上文“After about a month, our school’s art festival began. I decided to join in it.”可知作者决定参加这次的艺术节,结合首字母f的提示可知,这里用名词“节日”festival,故填festival

8

句意:艺术节的日子终于到来了。

分析句子可知,这里缺少一个动词。根据下文描述艺术节当天作者在同学们鼓励下的表演可知,这里是交代艺术节这天终于到了;结合首字母a的提示可知,这里用动词“来临”arrive;因为这里讲述的是过去的事情,结合本段的时态一般过去时可知,这里也应用一般过去时,所以arrive用其过去式,直接加d,故填arrived

9

句意:我唱完歌后,每个人都为我欢呼。

分析句子可知,这里缺少一个动词。根据上文“As I walked into the class, my classmates started clapping for me.”可知在作者表演前,同学们为其加油,在表演结束后,同学们为其欢呼;结合首字母c的提示可知,这里用动词“欢呼”cheer,因为这里讲述的是过去的事情,结合本段的时态一般过去时可知,这里也应用一般过去时,所以cheer用其过去式,故填cheered

10

句意:我们在一起玩得很开心。

根据上一句“It was a really unforgettable and touching afternoon.”可知作者在那样难忘和感人的下午和同学们玩得很开心;结合首字母o的提示和空前动词enjoy的用法enjoy oneself可知,这里应用反身代词“我们自己”,故填ourselves

练习册系列答案
相关题目

【题目】 BAO, a story of a lonely mother whose little dumpling comes to life, has touched the hearts of millions. The Oscar-winning short film was directed by Chinese-Canadian Domee Shi(石之予). Bao tells bao a heart-warming tale of parental love and the loss feeling when children grow older and leave home.

The mother finds great joy in caring for her little dumpling boy. But all little “baos” grow up. They make friends and become independent. As the dumpling becomes a teen, he pulls away from his mom. All teens can relate to this frustrating time; 父母想要对待你像小“包宝宝”,即使你几乎是一个成年人了。

As the mother tries hard to stop her “bao” from leaving, she puts him into her mouth and swallows(吞下)him. She is immediately filled with regret and sadness. Her desire to keep him close makes her lose him forever.

Are your parents too protective? Do they make you feel like a “little dumpling”? Do you feel unhappy about this? If so, it will help to remember the love and sadness of the mother in Bao. When you want to roll your eyes(翻白眼)in frustration, remember that your parents are motivated by love. The desire to become more independent is normal. However, you are expected to express your feelings without “lashing out(斥责)” like “bao” does in the film. Ask your parents how you can have some privacy(隐私)and independence in a way that makes them feel comfortable. And remind them that, in some way, you will always be their “little bao”.

请根据短文内容,完成下列任务。

1请将①处划线句子改为被动语态。

___________________________________________________________________________________________

2请将下列句子补充完整,使其句意连贯。

It is normal that children desire to become _________ as they grow up.

请根据短文内容回答问题。

3Why does the mother put “bao” into her mouth and swallow him?

___________________________________________________________________________________________

4How should students get on with their parents?

___________________________________________________________________________________________

5请将②处划线句子译成英语。

___________________________________________________________________________________________

【题目】阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A hobby is a good thing a person gets from childhood. It can be ________ at any age, however, best to get from childhood. We all do some kind of work according to our interest which can give us happiness and ________. There are many types of hobbies we can develop such as dancing, singing, drawing, bird watching, and so on. A hobby is something we can ________ enjoy in our free time.

My hobbies are cooking, listening to music, reading and gardening. However, I always ________ gardening I work daily in my garden for one hour to take care of it. Gardening makes my whole day ________. Every early morning I enjoy my blooming garden, growing plants slowly. I have prepared beautiful flowerbeds in every ________ of the garden and planted colourful roses, lilies, and other seasonal flowers. I like to do my homework in my evergreen garden. I play badminton with my father in the evening in my garden and enjoy the evening walk with my mom. I like watching new plants and ________ them. I also try planting something new in order to make the garden special.

I am 15 years old now. I want to continue my favourite hobbies till the end of my life. They would keep me busy, happy and away from all stress of the daily life. My parents always ________ me to continue all of my hobbies. They become so ________ when I take my problems in easy ways and try to solve them without getting angry. My mom says that gardening is a better hobby than other ones ________ we give life to someone through watering and planting new plants. I really feel a great sense of achievement and get to know the fact of life.

1A.put onB.put awayC.taken upD.taken off

2A.joyB.worryC.angerD.sadness

3A.partlyB.hardlyC.nearlyD.completely

4A.enjoyB.preferC.likeD.dislike

5A.peacefulB.harmlessC.successfulD.meaningless

6A.pathB.poolC.squareD.corner

7A.feedingB.diggingC.wateringD.picking

8A.allowB.promiseC.encourageD.force

9A.surprisedB.satisfiedC.scaredD.stressed

10A.untilB.beforeC.becauseD.though

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网