题目内容
【题目】阅读理解
As an exchange student,I must admit (承认) that at first America was a big culture shock for me.
I stayed with a host family in a small town.My host parents organized a lot of activities in my spare time so that I wouldn't miss home or feel lonely.
However,life was hard to get used to.My main problem was with the language.I failed to understand much in the first few weeks because everyone spoke so fast.ThoughI managed to get used to it.I still have problems because they used a lot of idioms (习语).
Another difference was with the food.My host family always had bread,potatoes and salad for meals.I really miss the dumplings,rice and delicious dishes from home.
School was a big shock too.They do not require students to wear uniforms,so students can wear almost whatever they like.Some students have strange hairstyles (发型) as well.Some students even have pink or purple hair!
—By Brad Li
My dream was to see some real snow,so during the Christmas holiday,we took our passport (护照) and flew over the Pacific to Calgary,Canada.We took a bus to a ski resort in the Canadian Rockies.As the bus climbed through the mountains,we saw the thick snow on the trees.I was dying to get out and play with it.At last,we reached the resort and quickly jumped out of the bus.This was our first experience with snow.We were like little children—we made snow balls,and threw them at one another.Then we check in at the hotel.
The next day,we put on our ski suits and gloves,took our skis and went outside onto the snow.Our instructor took us to a gentle slope (斜坡),and showed us some basic skills.To be honest,the first lesson was not a great success.I kept on falling over,and I had to hold on to a rope to keep my balance (平衡).
However,the next day,I only fell over a few times,and I managed to do a few rapid runs.I felt pleased with myself,and my instructor told me I was doing much better.Although it was very cold,I spent most of my holiday skiing.I had a wonderful time.
—By Vanessa
(1)Brad Li seemed to tell us that his host parents .
A.were very active
B.were very kind
C.felt lonely
D.felt unhappy
(2)Which of the following shows America was a big culture shock for Brad Li?
a.People used a lot of idioms.
b.He stayed with a host family in a small town.
c.His host family always had dumplings for meals.
d.Students are not required to wear uniforms at school.
A.a; c
B.b; d
C.a; d
D.b; c
(3)After landing on Calgary airport,Vanessa went to a ski resort .
A.by bus
B.by train
C.by ship
D.by plane
(4)How did Vanessa react (反应) when she saw the snow for the first time?
A.She was dying when she got out and played with it.
B.She was afraid of death to get out and play with it.
C.She wanted very much to get out and play with it.
D.She was too nervous to get out and play with it.
(5)Which picture shows that Vanessa's first lesson was not a great success?
A.![]()
B.![]()
C.![]()
D.![]()
(6)The best word to describe the two writers'experiences in another country is"".
A.unsuccessful
B.comfortable
C.unforgettable
D.tiring.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)C
(5)D
(6)C
【解析】短文讲了两个作者去国外的旅游的经历,这些经历都让他们很难忘.
(1)B 细节理解题.根据第二段句子My host parents organized a lot of activities in my spare time so that I wouldn't miss home or feel lonely.我的寄宿父母在业余时间组织了许多活动,这样我就不会想家或感到孤独.可知他的寄宿父母非常善良.故选B.
(2)C 细节理解题.根据第三段句子Though I managed to get used to it.I still have problems because they used a lot of idioms (习语).虽然我设法要去适应它.我仍然有问题因为他们使用了很多的习惯用语.和第四段句子My host family always had bread,potatoes and salad for meals.我的寄宿家庭总是吃面包、土豆和沙拉.They do not require students to wear uniforms,他们不要求学生穿校服,可知是人们使用大量的习语和在学校学生不需要穿校服.故选C.
(3)A 细节理解题.根据第六段第一行句子We took a bus to a ski resort in the Canadian Rockies.可知是乘公共汽车.故选A.
(4)C 细节理解题.根据第六段第二行句子As the bus climbed through the mountains,we saw the thick snow on the trees.I was dying to get out and play with it.当汽车爬过山,我们看见树上有厚厚的雪,我渴望出去玩. 可知当她第一次看到雪的时候,她非常想出去玩.故选C.
(5)D 细节理解题.根据第七段最后一句the first lesson was not a great success.I kept on falling over,and I had to hold on to a rope to keep my balance (平衡).第一节课不太成功,我不停地摔倒,不得不抓住绳子保持平衡.可知是失去平衡摔倒,结合选项,故选D.
(6)C 细节理解题.根据第一、二段句子I must admit (承认) that at first America was a big culture shock for me.My host parents organized a lot of activities in my spare time so that I wouldn't miss home or feel lonely.我必须承认,起初美国对我来说是一个巨大的文化冲击.我的寄宿父母在业余时间组织了许多活动,这样我就不会想家或感到孤独.和最后一段最后一句I had a wonderful time.我度过了一个美好的时光.可知结合选项,应是难忘的,故选C.