题目内容
【题目】根据短文理解选择正确答案。
There was a small village by the sea in America. Every summer lots of people came here to spend their holidays. But a few of them came here only to end their lives. Two months ago right here a young woman jumped into the sea in the darkness of the night. When she was taken out from the sea, nothing could make her come to life. From then on, the people in the village began to pay more attention to each of the visitors. If someone looked unhappy or worried, they would watch him all day long with care. They would never let the same thing happen again.
A week later, came several visitors. Among them there was a young woman of twenty years old. One day she looked different from others. She went out alone at night. She was found just by a villager. The villager made no noise and followed her. When the young woman was walking to the beach, the villager rushed(冲向)at her and tried hard to pull her back. “Let me go. Don't pull me!” cried the young woman, “I was playing on the beach this afternoon. Now I can't find the key to my suitcase .I think it must be left here.” “But why won't you look for it tomorrow morning?” said the villager. “Tomorrow morning I'll leave here and catch the early bus to New York. I must leave before the day breaks.” When the villager heard this, he had a good laugh and helped her look for the key in the moonlight.![]()
(1)The small village was ______ the sea.
A.far from
B.near
C.in the middle of
D.on the left of
(2)______of the visitors came to this village in order to die.
A.Few
B.Little
C.A little
D.Several
(3)Why did a young woman go out alone at night one day?
A.To go for a walk.
B.To go swimming.
C.To look for her key.
D.To end her life.
(4)The villager rushed at the young woman because he wanted to______.
A.save her
B.ask her for something
C.kill her
D.frighten her
(5)The woman did such a thing at night because______.
A.she couldn't get up early the next morning
B.she had something important to do
C.she had little time to look for the key the next morning
D.she wanted to leave the village at once
【答案】
(1)B
(2)D
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】⑴细节理解。根据第一句by the sea可知在海边。故选B。
⑵细节理解。根据第一段But a few of them came here only to end their lives. 但是有几个人来到这里结束生命。所以选D。
⑶推理判断。根据第二段 Now I can't find the key to my suitcase .I think it must be left here.可知年轻女士下午在海滩上玩耍的时候丢了钥匙。故选C。
⑷推理判断。The villager made no noise and followed her. When the young woman was walking to the beach, the villager rushed(冲向)at her and tried hard to pull her back. 村民悄悄跟着女士,当女士走向海滩的时候,他冲上去使劲把她往回拉。可以判断村民以为她要轻生。故选A。
⑸推理判断。根据最后两句话可知女士第二天早上要去纽约,天亮前要离开,所以她没有时间等到天亮找钥匙。故选C。
【题目】
I enjoy playing basketball.And I can play it very well.I used to set up a basketball club to teach some kids to play basketball for free.After some days,they loved basketball very much. |
I'm interested in English.Last summer holiday,I went to a small village as a volunteer.I taught some children to learn English.I stayed there for two months.How excited I was when I saw them listening to me carefully in class! |
I love animals,especially (尤其) dogs.Last year,I went to the zoo to learn how to coach the dogs.Mr.Smith taught me some skills (技能),and I could get on well with them.Now I get to the zoo twice a month and I feel happy to make friends with the animals. |
Last term,I joined an afterschool program to clean up our city park.We went there once a week.And we felt very happy when we saw the clean park.I hope our city will become more and more beautiful. |
【1】How did Frank help others?
A. By teaching English. B. By cleaning up the city park. C. By setting up a basketball club.
【2】How long did Julia stay at the small village?
A. For two weeks. B. For eight weeks. C. For one year.
【3】The underlined word “coach” means “________” in Chinese.
A. 开发 B. 实践 C. 训练
【4】How do you like Zhao Kai?
A. Kind. B. Shy. C. Funny.
【5】Which of the following is TRUE?
A. Frank is good at playing volleyball. B. Mario goes to see the animals once a month.
C. Zhao Kai felt happy after cleaning up the city park.