题目内容

【题目】

It is eveninga cock(公鸡)is in a tall tree. A fox(狐狸)finds(发现) him.

He says to the cock, “Hello, Mr. Cock. I have something to tell you.”

The cock says, “Oh? What’s it? ”

The fox says “All the animals are good friends now. Let’s be friends, too. Would you like to have dinner with me?” “OK!” says the cock, “I am very happy.” Then he says to the fox, “Look! There‘s something over there! ”

“What do you see?” asks the fox.

“Oh, I see some animals over there. They’re coming.”

“What are they?”

“Oh, they are dogs.”

“Ah? Dogs! I have to go home now. Goodbye.”

“Wait a minute, Mr. Fox,” says the cock. “Don’t go home. The dogs are very kind, and they are our friends now.” The fox says, “Yes, But they don’t know that.”

“I see,” says the cock. He smiles and goes to sleep in the tree.

1The fox wants to .

A.be friends with the cockB.tell something to the cock

C.eat the cockD.give the cock some food

2The fox has to go home because .

A.he wants to be friends with the dogsB.he is afraid of (害怕) the dogs

C.the dogs don’t know himD.it’s evening

3Who is very clever(聪明)?

A.The dogs.B.The fox.

C.The cock.D.The dogs and the fox.

【答案】

1C

2B

3C

【解析】

文章大意:这篇短文主要介绍了狐狸和公鸡的一则寓言故事;狐狸为了把鸡吃掉在树下对公鸡说:"现在所有的动物都是好朋友了,你下来和我一起玩吧",公鸡说他看到了前方来了一些狗,把狐狸给吓跑了,是鸡的聪明才智吓跑了狐狸,也挽救了自己的性命。

1细节理解题。根据第一段句子A fox(狐狸)finds himHe says to the cock"HelloMrCockI have something to tell youWould you like to have dinner with me?可以推测狐狸是在欺骗公鸡,实际上是想吃掉他。故答案为C

2细节理解题。根据最后两行句子Wait a momentMrFox"says the cock"Don't go homeThe dogs are very kindand they are our friends now""YesBut they don't know that"等一下,狐狸,"公鸡说"不要回家,狗是很善良的,他们现在是我们的朋友。""是的,但是他们不知道。"可知推测出狐狸非常害怕狗。故选B

3细节理解题。根据短文内容可知,公鸡说他看到了在前方来了一些狗,狐狸怕狗,于是把狐狸给吓跑了,是鸡的聪明才智吓跑了狐狸,也挽救了自己的性命。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】People may have different dreams as they grow older.What do you want to be when you grow up?Everyone needs to answer this question.

When_I_was_a_little_girl,my_parents_always_asked_me_what_I_wanted_to_be_when_I_grew_up.I used to tell them a general,doctor,guard,and many more that I probably don't remember.But now I really know what I want to be.I want to be a fashion designer.

What made me want to be a fashion designer?I often watch TV.The fashion shows on TV are fascinating.The tall,thin models wear beautiful clothes and walk beautifully on the stage.So I decide to be a designer and design beautiful clothes for people and make them look even better.

I have all kinds of dolls and I enjoy looking at their colorful clothes.I often change my dolls' clothes.I try to put one doll's clothes on another doll and see how it looks.Sometimes a skirt looks nice on one doll,but doesn't look so good on another.

I also like reading fashion magazines.They are quite expensive,but my parents say they will pay for them if I am really interested in reading them.They want me to learn as much as possible.For me,我会尽最大的努力实现自己的梦想。I believe that one day my parents will take pride in what I can do.

1What does the writer want to be now?

________________________________________________________________________

2What does the writer think of the fashion shows on TV?

________________________________________________________________________

3What does the writer often do with her dolls?

________________________________________________________________________

4将画线句子①翻译成汉语。

________________________________________________________________________

5将画线句子②翻译成英语。

________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网