题目内容
【题目】
It’s not WASTE until it is WASTED!
With the World Environment Day coming, our school is now requiring every student to form a habit of sorting the waste. Here in our schoolyard we lay four different colors of rubbish bins for different kinds of rubbish. The red is for harmful waste; the blue is for waste that can be recycled (循环再用); the green is for kitchen waste; the yellow is for other waste.
The followings are some instructions for you. Glass: Empty bottles without caps can be recycled to make new glass bottles. Warning: Mirrors and light bulbs (电灯泡) must not be included in the glass waste. Paper: Newspapers, magazines, boxes must be clean enough to be recycled. Warning: Paper tissues (餐纸) and wall paper are not recyclable as paper and should be kept separately. PMD waste: Packaging made of Plastic or Metal and Drink boxes are used to make new packaging. Warning: Plastic pots (e.g. yoghurt pots), plastic bags must not be included with the PMD waste. Harmful waste: out-of-date drugs, used batteries(电池), paint and oil … Besides, if you don’t need your old bikes at all, our school volunteers will collect them. We’re going to fix them up and then give them away to kids who don’t have enough money for a bike. To find out more about recycling, you can visit our school website. |
【1】According to the passage, __________ different colors of rubbish bins are laid in the schoolyard.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7
【2】The fish bones (骨) should be thrown in the __________ bin.
A. red B. green C. blue D. yellow
【3】From the passage, we can see that __________ are harmful to the environment.
A. paper tissues B. empty bottles
C. drink boxes D. out-of-date drugs
【4】If you give your old bike to the volunteers, it will be __________.
A. sold to collect money for the poor kids
B. fixed up and given back to you for free
C. fixed up and given away to the poor kids
D. given away immediately to the poor kids
【5】The main purpose of this passage is ________.
A. to look for volunteers for waste sorting
B. to introduce waste sorting to the students
C. to introduce the World Environment Day
D. to advertise glass, paper and plastic products
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了学校设置了四个垃圾箱以便学生对不同的垃圾进行分类投放。作者重点介绍了垃圾如何分类的信息。
【1】A细节理解题。根据The red is for harmful waste; the blue is for waste that can be recycled (循环再用); the green is for kitchen waste; the yellow is for other waste.故选A。
【2】B推理判断题。根据第一段the green is for kitchen waste可知厨房垃圾放到绿色垃圾箱,而鱼骨是厨房垃圾,故选B
【3】D细节理解题。根据有害的垃圾Harmful waste: out-of-date drugs, used batteries(电池), paint and oil,故选D
【4】C细节理解题。根据We’re going to fix them up and then give them away to kids who don’t have enough money for a bike.可知学校志愿者要把回收的自行车修好并赠送给买不起自行车的孩子,故选C
【5】B归纳理解题。根据短文主要描述了介绍了不同垃圾的分类,学校设置了四个垃圾箱以便学生对不同的垃圾进行分类投放。故选B。
【题目】
Renault Ménage: This 2-seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better be prepared for a big fuel(燃料) bill each week. Its fantastic look will make you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:$85,000 |
|
Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol(汽油). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perfect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:$35,000 |
|
Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes (消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Britain. Price:$51,999 |
|
Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesn’t have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you can’t complain and you’ll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Korea. Price:$8,000 |
|
【1】Which of the following is true?
A. Each car above has 4 seats.
B. The four cars are made by European companies.
C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above.
D. Both Renault Ménage and Fiat 500 consume lots of fuel.
【2】John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose?
A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery.
C. Renault Ménage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20.
【3】Which of the following cars are greener?
A. Hyundai i20 and Fiat 500. B. Renault Ménage and Fiat 500.
C. Land Rover Discovery and Hyundai i20. D. Renault Ménage and Land Rover Discovery.