题目内容
【题目】 A 26-year-old IT engineer has become an overnight Internet hit after she got a marketing prize provided by Alipay.
Alipay, Alibaba’s payment arm, posted on Weibo on September 29 that the company started a lucky draw (抽奖) activity. The big prize was an amazingly long list of things that include smart phones, computers, as well as trips to many countries in Asia, North America, Africa, and Europe. Online users who reposted (转发) the Weibo post had a chance to win.
Weibo user called Xinxiaodai was the winner among more than three million online users when the result came out on Sunday. Since then, the lucky girl has been on news. “Should I stop going to work from tomorrow?” She expressed her excitement in a post after being named as the winner. Her post has been shared 800,000 times, with most people hoping that they could be as lucky as her. Xinxiaodai has got 770, 000 followers.
She made a public appearance on Tuesday, saying she thought it could be an April Fool’s Day joke when she first heard about the news, and then she was so excited that her hands couldn’t stop shaking after she was sure of the win. She added she has no special travel plans yet, but Japan is top of the list of the places she wants to go to most.
【1】Who provided the activity of the lucky draw?
A.An engineerB.AlipayC.WeiboD.Xinxiaodai
【2】How could people take part in the lucky draw?
A.By shaking the mobile phones.B.By shopping online.
C.By reposting the Weibo post.D.By using sharing-Xinxiaodai’s post.
【3】How many people joined the lucky draw?
A.300,000B.770,000C.800,000D.3,000,000
【4】What is the correct order of the following events?
① The result of the lucky draw came out.
② Xinxiaodai made a public appearance on Tuesday.
③ The lucky draw was started on September 29.
④ Xinxiaodai’s name appeared on news.
A.③①④②B.①③④②C.③①②④D.③④②①
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
本文是篇记叙文,主要讲述一个女孩幸运地在微博上抽到支付宝大奖并一夜成名。
【1】细节理解题。根据第一段中“after she got a marketing prize provided by Alipay”,可知这个活动是支付宝提供的。故选B。
【2】细节理解题。根据第二段最后一句“Online users who reposted the Weibo post had a chance to win”,可知转发微博海报就有一次机会参加抽奖。故选C。
【3】细节理解题。根据第三段第一句“Weibo user called Xinxiaodai was the winner among more than three million online users when the result came out on Sunday”,可知3000000人参加了抽奖。故选D。
【4】篇章结构题。根据第二段中第二句“Alipay, Alibaba’s payment arm, posted on Weibo on September 29 that the company started a lucky draw activity”、第三段中第一句“the result came out on Sunday”、第三段中第二句“Since then, the lucky girl has been on news”以及最后一段第一句“She made a public appearance on Tuesday”,可知正确的顺序应是③①④②。故选A。