题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Americans use many expressions with the word “dog”. People in the United States love their dogs and treat them well. They take their dogs for walks, let them play outside and give them good food and medical care. 【1】 The expression, to lead a dog’s life, describes a person who has an unhappy life.
Some people say we live in a dog-eat-dog world, We have to face with fierce competition everyday. 【2】 They say that to be successful, a person has to work like a dog. This means they have to work very, very hard. 【3】 And the situation would be even worse if they became sick as a dog.
Still, people say every dog has its day, This means that every person enjoys a successful period during his or her life. To be successful, people often have to learn new skills.
【4】 They believe that older people do not like to learn new things and will not change the way they do things.
Dog expressions are also used to describe the weather. 【5】 A rainstorm may cool the weather. But we do not want it to rain too hard. We do not want it to rain cats and dogs.
A. Dogs are our friends.
B. We can communicate with dogs.
C. Such hard work can make people dogtired.
D. The dog days of summer are the hottest days of the year.
E. Some people say that you can never teach an old dog new tricks yet.
F. However, dogs without owners to care for them lead a different kind of life.
G. That means many people are competing for the same things, like good jobs.
【答案】
【1】F
【2】G
【3】C
【4】E
【5】D
【解析】
文章大意:本文是一篇说明文,介绍了英语中有关狗的表达方式。
【1】考查上下文串联以及推理判断能力。根据空格前“People in the United States love their dogs and treat them well. They take their dogs for walks, let them play outside and give them good food and medical care.”在美国,人们爱他们的狗,善待他们.他们带着狗出去散步,让它们在外面玩耍,并给它们提供良好的食物和医疗保健。可知和F项However, dogs without owners to care for them lead a different kind of life然而,没有主人照顾它们的狗过着不同的生活。相吻合,故答案为F。
【2】考查上下文串联以及推理判断能力。根据空格前“Some people say we live in a dog-eat-dog world.”有人说我们生活在一个狗咬狗的世界里。可知和G项That means many people are competing for the same things, like good jobs.这意味着许多人都在为同样的事情而竞争,比如好工作。"相吻合。故答案为G。
【3】考查上下文串联以及推理判断能力。根据空格前“This means they have to work very, very hard.” 这意味着他们必须非常非常努力地工作。可知和C项Such hard work can make people dogtired. 如此辛苦的工作会使人筋疲力尽。相吻合。故答案为C。
【4】考查上下文串联以及推理判断能力。根据空格后“They believe that older people do not like to learn new things and will not change the way they do things.” 他们相信老年人不喜欢学习新事物,也不会改变他们做事的方式。可知和E项Some people say that you can never teach an old dog new tricks yet. 有人说你还不能教老狗新把戏。相吻合。故答案为E。
【5】考查上下文串联以及推理判断能力。根据空格“Dog expressions are also used to describe the weather.” 狗的表情也用来形容天气。可知和D项“The dog days of summer are the hottest days of the year.” 夏天的狗日是一年中最热的日子。相吻合。故答案为D。
【题目】The website I __________ didn’t offer what I needed.
A.searched forB.looked forC.searchedD.looked
【题目】 随着科技的发展,工人智能(AI)正在改变我们生活的方式。例如,机器人被广泛应用。目前,拥有一台机器人有什么优势和劣势呢?你是否会购买一台机器人呢?请你根据下列表格中的要点提示,用英语分析其优劣并说明是否购买的理由。
优势 | 用途广泛 服从指令 考生自拟(至少1点) |
劣势 | 电池寿命不长 容易感染病毒 考生自拟(至少1点) |
是否购买的理由 | 考生自拟(至少2点) |
注意:1. 词数90左右。
2. 短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺。
3. 短文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________