题目内容

【题目】 Many of the world’s successful people were once failures. Here are the stories of a few of them.

Michael Jordan (born 1963) is one of the greatest basketball players of all time. However, he himself admits that it hasn’t been easy. In a famous advertisement for Nike, he says, “I have missed more than 9,000 shots in my career. I have lost almost 300 games. On 26 occasions I have been entrusted(委托) to take the game winning shot, and I missed. I have failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.

Albert Einstein (1879-1955) won the Nobel Prize in physics in 1921. However, he wasn’t always considered a “genius”. He didn’t speak until he was four, and couldn’t read until he was seven. His teachers and parents thought he was slow, and he was expelled(开除)from school. He later famously said, “Success is failure in progress”

Abraham Lincoln (1809-1865) was one of America’s greatest leaders, taking the country through the Civil War(美国南北战争). However, his life was never easy. He started numerous business that failed, he went bankrupt(破产)twice and was defeated in 26 campaigns(竞选)for public office. He later said, “My great concern is not whether you have failed, but whether you are content with your failure.”

J.K. Rowling (born 1965) is the author of the hugely successful Harry Potter books, and one of the richest women in the world. But before publishing the books, she was penniless, depressed and trying to raise a child on her own. In a speech at Harvard in 2008, she said, “I had failed so greatly. After a short-lived marriage, I was jobless, a lone parent, and as poor as it is possible to be in modern Britain, without being homeless. The fears that my parents had had for me, and that I had had for myself, had both come to pass, and by every usual standard, I was the biggest failure I knew.”

So you see, just keep going!

1How many times has Michael Jordan missed the game winning shot?

_________________________________________________________________.

2What happened to Albert Einstein in 1921?

_________________________________________________________________.

3Which did Abraham Lincoln care more about, whether he failed or how he faced with his failure?

_________________________________________________________________.

4J.K Rowling is one of the richest women in Britain, isn’t she?

_________________________________________________________________.

5What was J.K. Rowling’s life like before Harry Potter Books were published?

_________________________________________________________________.

6What do you think of failure? How do you overcome failure in your life? (Please give an example to explain)

_________________________________________________________________.

【答案】

1On 26 occasions

2He won the Noble Prize in physics.

3He cared about how he faced with his failure/how to face with his failure.

4Yes, she is.

5It was poor. /She was penniless, depressed and trying raise a child on her own..

6Any reasonable answer is OK.

【解析】

本文讲述了成功人士都经历了失败,如乔丹,爱因斯坦,林肯和JK.罗琳。

1细节理解题。根据表格中第一栏中“On 26 occasions I have been entrusted(委托)to take the game winning shot and I missed26次我被委托投入制胜分,我都失败了”,可知。故答案为:On 26 occasions

2细节理解题。根据表格中第二栏中“Albert Einstein 1879-1955won the Nobel Prize in physics in 1921.爱因斯坦在1921年获得了诺贝尔物理奖” 可知爱因斯坦在1921年获得了诺贝尔物理奖。故答案为:He won the Nobel Prize in physics

3细节理解题。根据格中第三栏中“He later famously said "Success is failure in progress"在他后来的名言中,成功是失败的进步”可知他更在乎怎样面对困难。故答案为:He cared about how he faced with his failure/how to face with his failure

4细节理解题。根据表格中第四栏中“JKRowling born 1965is the author of the hugely successful Harry Potter booksand one of the richest women in the worldJK.罗琳是《哈利波特》的成功的作家,也是世界上最富有的女性之一”。故答案为:Yes she is

5细节理解题。根据After a short-lived marriageI was joblessa lone parent and as poor as it is possible to be in modem Britainwithout being homeless.我的一段异常短暂的婚姻破灭了,我成了失业的单身母亲,除了人,我就是现代英国最贫穷的人。故答案为:It was poor. /She was penniless, depressed and trying raise a child on her own

6本题为开放性试题。言之有理即可,要注意避免语法错误。

故答案为:Failure is necessary for success I try harder to overcome failureFor examplewhen I was in primary schoolI failed my EnglishI tried to study hard at it and finally I passed the test.(Any reasonable answer is OK.

做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Griffith Observatory (天文台)

Griffith Observatory gives you the chance to become an observer. You can:

—learn how people explore our local star, the sun.

—observe what causes day and night, seasons.

—use telescopes to observe the space.

—get a ticket for an amazing show about the universe.

HOURS OF OPERATION

Griffith Observatory is open six days a week. Free admission (进入) to building, exhibits, and grounds.

Tuesday– Friday 1:00 p.m.– 10:00 p.m.

Saturday– Sunday 10:00 a.m. – 10:00 p.m.

Monday closed

SAMUEL PLANETARIUM THEATER

The Samuel Planetarium (天文馆) Theater offers 8 half-hour shows each day. There are usually three different shows from which to choose.

Check the website or information desks for each day’s showtimes. The tickets are only available on the day of the show and must be bought at the observatory. There is only a nominal charge (收费) to see a planetarium show.

Adults $5.00 Children (5-12 years old) $1.00

Students $2.00 Seniors (60 years and older) $3.00

PUBLIC TELESCOPES

Free public telescopes are available each evening when skies are clear (except the Zeiss telescope on the roof). All observing must be completed by 9:00 p.m.

1According to the passage, what can visitors do in Griffith Observatory?

A.To know something about telescopes.B.To watch movies about the seasons.

C.To learn how people explore the sun.D.To observe what causes the space.

2You may stay there from 10:00 a.m. to 10:00 p.m. if you go to Griffith Observatory on .

A.SundayB.MondayC.TuesdayD.Friday

3The underlined word “nominal” probably means “ ”.

A.highB.smallC.monthlyD.average

4Which of the following statements about the Samuel Planetarium Theater is true?

A.It offers eight half-hour different shows every day.

B.You can check the guide book for each day’s showtimes.

C.People over 60 years old can get the tickets for free.

D.The tickets are only available on the day of the show.

5Visitors can look through the public telescopes to observe the sky _______.

A.after 9:00 p.m.B.on clear daysC.for freeD.on the roof

6The writer’s purpose of this passage is ______.

A.to introduce their studiesB.to provide some information

C.to describe the observatoryD.to make some suggestions

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网