题目内容
【题目】B)请根据短文内容及首字母填空,填写所缺单词,并将答案填写在答题卡相应位置上。
Many hundreds of years ago, a native (土著的) American chief named Shenandoah lived with his people in what is now the state of Virginia. Very l【1】 is known about Shenandoah, but the soft sound of his name was given to a river. The Shenandoah River still runs in a d【2】 valley (山谷) between the mountains in West Virginia, just as it did when Chief Shenandoah lived. There is an old story which tells how the river got its name.
A long time ago, many c【3】 before Europeans went to live in America, there was a great lake hidden in the mountains of Virginia. For hundreds of years, the native Americans lived near this lake, feeding on the f【4】 they caught in its clean waters. They often climbed up the mountains and set up camp there d【5】 their long hunts for food. In the evenings they sat near their camps and looked d【6】 at the beautiful lake.
On a clear, starry night you could see thousands of stars s【7】 and dancing on the water below. The native Americans loved this lake, and because they could see the stars in it they called the lake “Clear Daughter of the Stars.” In their l【8】 the word for this was “Shenandoah.”
One day there was a loud crashing sound at one end of the lake. The lake began to disappear. Its water r【9】 out of the vallev through a break (裂口) in the mountain side. The waters ran on and on until they j【10】 another river, which today is known as the Potomac.
At last, the lake was gone. In its place was only a river. It is this way today. The lake is gone, but the beautiful Shenandoah River runs on.
【答案】
【1】little
【2】deep
【3】centuries
【4】fish
【5】during
【6】down
【7】shining
【8】language
【9】ran
【10】joined
【解析】
本文是一篇说明文,主要介绍Shenandoah这个名字的历史渊源。
【1】句意:关于Shenandoah人们知之甚少。
根据下文“but the soft sound of his name was given to a river”他的名字被赋予给了一条河流,可知前后应为转折关系,虽然人们对他知道的极少,但他的名字被赋予给了一条河流。极少的little。故填little。
【2】句意:谢南多厄河仍流淌在维吉尼亚西部山脉的深山谷中。
根据句意,可知谢南多厄河流淌在山谷中,修饰山之间的山谷用形容词深的deep。故填deep。
【3】句意:在欧洲人移居美洲之前的几个世纪。
根据下文“For hundreds of years, the native Americans lived near this lake,”,可知在欧洲人来到美洲之前的几百年,印第安人一直生活在这个湖附近,几百年即为好几个世纪,世纪century,此空前有many,用复数centuries。故填centuries。
【4】句意:以他们在干净湖水里捉到的鱼为生。
结合常识,能在湖水中捉到的并以此为食的显然是鱼,鱼fish。故填fish。
【5】句意:在长时间捕猎期间,他们常常爬山,在山上安营扎寨。
他们经常爬上山,在山上安营扎寨和他们长时间打猎之间可用介词during“在……期间”连接。故填during。
【6】句意:晚上他们坐在帐篷附近,往下看美丽的湖泊。
根据前一句“climbed up the mountains and set up camp”,可知他们是在山上安营扎寨,应当是往下看。往下看look down。故填down。
【7】句意:在一个晴朗繁星满天的夜晚,你可以看到成千上万的星星在山下的湖面上闪烁跳舞。
根据句意,在晚上能看到数以千计的星星在水面上跳舞,也可表达为闪耀。闪耀shine,又因句中已有谓语动词see,所以此处用动名词shining。故填shining。
【8】句意:在他们的语言中,这个词就是“Shenandoah”。
结合前文,可知“Clear Daughter of the Stars.”这个词在印第安语言中就是“Shenandoah”的意思,语言language。故填language。
【9】句意:湖里的水通过山边的裂口流出了山口。
根据上一句“The lake began to disappear.”,可知由于湖里的水冲出来了所以导致这个湖开始消失。冲出run out,结合语境,此句用一般过去时。故填ran。
【10】句意:水一直流,直到汇入另一条河。
根据常识,河流是汇聚在一起,最终流入大海。结合文章语境,Shenandoah河冲出山谷后加入另一支河流。加入join,用一般过去时。故填joined。
【题目】请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面的信息卡。
In mid-June. school is out and nature has burst into life.It seems like the sun never sets. In fact, in the north of Sweden it doesn’t, and in the south only for an hour or two. This calls for celebration! Friends and family gather for the most typically Swedish tradition of all: Midsummer
At Midsummer, many begin their five-week holidays and everyone is in a hurry to get things done during the short summer season. Midsummer Eve is celebrated in the countryside. As always—and on the day before, everyone leaves town, everything closes and the city streets are suddenly quiet
Sweden's Midsummer festival takes place on the longest day of the year. The holiday celebrates the summer solstice (夏至). It holds enough tradition and fun to last the rest of the year.
Swedes like the world to be well-ordered, so Midsummer Eve is always on a Friday between 19 and 25 June. People often begin the day by picking flowers and making wreaths(花环)to place on the maypole(五月柱),which is a key part in the celebrations. People in colorful clothes dance around the maypole and sing songs.
Today, locals continue the tradition of weaving crowns(花冠) from green leaves and flowers.
Girls still pick seven different kinds of flowers to place under their pillows. According to local legend, if so, they will then dream of their future husbands.
In Sweden, every year many people enjoy themselves in fairy-tale scenes: peaceful lakes,amazing forests, and grassy paths. They walk through chest-high wild flowers and get close to nature. Finally they get a chance to slow down and enjoy Scandinavia’s short summer.
Midsummer
The country that celebrates this festival | 【1】 |
The day that Midsummer Eve happens | 【2】 |
The place where people celebrate Midsummer Eve | 【3】 |
The key part in the celebration | 【4】 |
The purpose that girls pick seven different kinds of flowers to place under their pillows | 【5】 |