题目内容
【题目】Stonehenge
With a history of about 5,000 years, Stonehenge is one of the world wonders. It's a circle of stones of different heights. The stones used to be about 200 kilometers away. Now people still wonder how these people moved the huge stones without machines' help.
Louvre Museum
No visit to Paris is complete without a trip to Louvre Museum, one of the largest and most famous art museums in the world. About 35,000 works of art from different centuries are on show, of which the Mona Lisa is the best-known.
Mount Qomolangma
Heavy snow, cold wind and thin oxygen (氧气), Mount Qomolangma seems to say no to any climber who dreams about making it to the top of the world. Tenzing and Edmund were the earliest to arrive at the top, but they were up there for just 15 minutes before coming down.
Lake District National Park
In the north of England lies Lake District National Park, which is very beautiful, with hills, lakes and forest. Most tourists enjoy walking around the lakes and climbing mountains. Lake District National Park is also a perfect place to paint the beautiful countryside.
【1】People are still wondering how ancient people ________.
A.managed to move the stonesB.made different stones
C.walked 200 kilometersD.wrote the history of machines
【2】We can learn from the passage that ________.
A.Stonehenge has a history of five hundred years
B.Lake District National Park is in the south of England
C.The works of art in Louvre Museum are from the same century
D.Tenzing and Edmund were the first to reach the top of Qomolangma
【3】________ is a great choice to enjoy walking around the lakes.
A.StonehengeB.Louvre Museum
C.Mount QomolangmaD.Lake District National Park
【4】The following make it difficult to reach the top of Qomolangma EXCEPT ________.
A.heavy snowB.large lakesC.cold windD.thin oxygen
【5】The passage is probably taken from ________.
A.a diaryB.a news reportC.a travel guideD.a poem
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
这是一篇说明文,文章主要介绍巨石阵、卢浮宫、珠穆朗玛峰以及湖区国家公园这几个景点。
【1】
细节理解题。根据第一段“Now people still wonder how these people moved the huge stones without machines' help”可知人们一直想知道那些人没有机器的帮助是怎样移动巨大的石头的。故选A。
【2】
推理判断题。根据第一段“With a history of about 5,000 years, Stonehenge is one of the world wonders” 可知A选项“five hundred”表述错误;根据最后一段“In the north of England lies Lake District National Park” 可知B选项“in the south of England”表述错误;根据第二段“About 35,000 works of art from different centuries are on show” 可知C选项“the same century”表述错误。根据第三段“Tenzing and Edmund were the earliest to arrive at the top”可知D选项表述正确。故选D。
【3】
细节理解题。根据最后一段“In the north of England lies Lake District National Park, which is very beautiful, with hills, lakes and forest. Most tourists enjoy walking around the lakes and climbing mountains”可知Lake District National Park适合人们沿着湖散步。故选D。
【4】
细节理解题。根据第三段“Heavy snow, cold wind and thin oxygen (氧气), Mount Qomolangma seems to say no to any climber who dreams about making it to the top of the world”可知大雪、冷风和稀薄的氧气都是到达山顶困难的影响因素,B选项large lakes大湖不包括。故选B。
【5】
推理判断题。a diary一本日记;a news report一篇新闻报道;a travel guide旅行指南;a poem一首诗。这篇文章主要介绍巨石阵、卢浮宫、珠穆朗玛峰以及湖区国家公园这几个景点,可推断文章来自一本旅行指南。故选C。