题目内容
【题目】 “Mom! You won’t believe what Anna’s grandma bought for Anna’s 14th birthday! A horse! Can I have one for my birthday, too.”
Mom replied, “Of course not, dear! Horses are very expensive.”
Michelle walked to her bedroom and the phone rang. “So are you getting one for your birthday?” asked Anna.
“No. Mom says a horse is too expensive.”
“Oh, sorry to hear that. Well. I have to go to feed Sir Charles. See you at school tomorrow.”
Michelle put the phone down. After a few minutes, Mom walked in and said, “Michelle, I want to talk to you about something. We don’t have money to buy a horse, but I think you’d like to learn to ride one. Mr. Steen gives horse riding lessons every Saturday. He said you and Anna could be in the same class. I know it’s not the same as having you horse, but...”
“It’s better,” Michelle cried. “Anna has to look after Sir Charles every day. It takes much time. I just get to ride. That’s fun.”
“So you are not sad?”
“Of course not.” Michelle hugged her mom. “It’s the best birthday gift ever.”
【1】How did Anna get her horse?
A.Her grandma give it to her as a birthday gift.
B.It was a birthday gift which her parents bought for her.
C.She bought with her own money.
【2】How often does Mr Steen give horse riding lessons?
A.Once a week.B.Once a month.C.Twice a week.
【3】From the passage, we can learn that ________.
A.Michelle’s family is rich.
B.Michelle will have her own horse.
C.Sir Charles is a horse.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【解析】
短文大意:本文是记叙文,讲述了米歇尔得到生日礼物的故事。
【1】题意:安娜是怎么得到她的马的?考查细节理解。A. 她奶奶把它作为生日礼物送给她。B. 那是她父母给她买的生日礼物。C. 她用自己的钱买的。根据开头“Mom! You won’t believe what Anna’s grandma bought for Anna’s 14th birthday! A horse! 妈妈!你不会相信安娜的奶奶为安娜14岁生日买了什么礼物!一匹马”,可知是是她奶奶给她买的生日礼物,故选A。
【2】题意:斯蒂恩先生多久上一次骑马课?考查细节理解。Once a week每周一次;Once a month每月一次;Twice a week每周两次。根据“Mr. Steen gives horse riding lessons every Saturday斯蒂恩每周六都上骑马课”,可知每周一次,故选A。
【3】题意:从这篇文章中,我们可以知道查尔斯爵士是匹马。考查细节判断。A. 米歇尔的家庭很富有。B. 米歇尔将有她自己的马。C. 查尔斯爵士是匹马。根据“I have to go to feed Sir Charles我得去喂查尔斯爵士”,结合开头可知查尔斯爵士是匹马,故选C。