题目内容

【题目】 “Mom! You won’t believe what Anna’s grandma bought for Anna’s 14th birthday! A horse! Can I have one for my birthday, too.”

Mom replied, “Of course not, dear! Horses are very expensive.”

Michelle walked to her bedroom and the phone rang. “So are you getting one for your birthday?” asked Anna.

“No. Mom says a horse is too expensive.”

“Oh, sorry to hear that. Well. I have to go to feed Sir Charles. See you at school tomorrow.”

Michelle put the phone down. After a few minutes, Mom walked in and said, “Michelle, I want to talk to you about something. We don’t have money to buy a horse, but I think you’d like to learn to ride one. Mr. Steen gives horse riding lessons every Saturday. He said you and Anna could be in the same class. I know it’s not the same as having you horse, but...”

“It’s better,” Michelle cried. “Anna has to look after Sir Charles every day. It takes much time. I just get to ride. That’s fun.”

“So you are not sad?”

“Of course not.” Michelle hugged her mom. “It’s the best birthday gift ever.”

1How did Anna get her horse?

A.Her grandma give it to her as a birthday gift.

B.It was a birthday gift which her parents bought for her.

C.She bought with her own money.

2How often does Mr Steen give horse riding lessons?

A.Once a week.B.Once a month.C.Twice a week.

3From the passage, we can learn that ________.

A.Michelle’s family is rich.

B.Michelle will have her own horse.

C.Sir Charles is a horse.

【答案】

1A

2A

3C

【解析】

短文大意:本文是记叙文,讲述了米歇尔得到生日礼物的故事。

1题意:安娜是怎么得到她的马的?考查细节理解。A. 她奶奶把它作为生日礼物送给她。B. 那是她父母给她买的生日礼物。C. 她用自己的钱买的。根据开头“Mom! You won’t believe what Anna’s grandma bought for Anna’s 14th birthday! A horse! 妈妈!你不会相信安娜的奶奶为安娜14岁生日买了什么礼物!一匹马”,可知是是她奶奶给她买的生日礼物,故选A

2题意:斯蒂恩先生多久上一次骑马课?考查细节理解。Once a week每周一次;Once a month每月一次;Twice a week每周两次。根据“Mr. Steen gives horse riding lessons every Saturday斯蒂恩每周六都上骑马课”,可知每周一次,故选A

3题意:从这篇文章中,我们可以知道查尔斯爵士是匹马。考查细节判断。A. 米歇尔的家庭很富有。B. 米歇尔将有她自己的马。C. 查尔斯爵士是匹马。根据“I have to go to feed Sir Charles我得去喂查尔斯爵士”,结合开头可知查尔斯爵士是匹马,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sometimes, you just can’t help it. Maybe you’re watching a sad movie, or thinking about the friend who moved away. Why do people cry? What are tears(眼泪)? Scientists are working hard to find out the answers to these questions.

Ad Vingerhoets is a professor of psychology(心理学) at Tilburg University in the Netherlands. He is one of the few scientists in the world who have studied crying. According to Vingerhoets, there are three types of tears. Basal tears are the first type. They act as a protective object between the eye and the rest of the world. Next are reflex tears. They wash your eyes clean when something gets in them. Finally, there are emotional tears. “They are connected with our feelings,” explains Vingerhoets. “Especially when we feel helpless.”

Scientists believe that crying has something to do with how humans developed and learned to depend on each other. “Humans are very complex(复杂的),” says Lauren Bylsma, a professor from the USA. “It seems that tears serve to get help and support from others.” She says another reason we cry is that humans have the longest developmental period of almost any animal. It takes a long time for humans to grow up.

Vingerhoets approves. “I think that the reason why humans cry has to do with our long childhood,” he says. “That’s the time when we are still dependent on adults for love and protection and care. Tears were a safer way to be noticed by others. In this case, it is better to use a quiet way to ask for help,” he says.

Vingerhoets and Bylsma do lots of studies to better understand why humans cry. According to Bylsma, there is still much more to discover. “It’s surprising,” she says, “how much we still don’t know.”

1What kind of tears will run down your face when something gets into your eyes?

A.Basal tears.B.Reflex tears.

C.Emotional tears.D.Complex tears.

2The underlined word “approves” in Paragraph 4 most probably means“_____________”.

A.agreesB.cheersC.repeatsD.succeeds

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.It’s easy to understand why humans cry.

B.Basal tears are a type of protective object.

C.Emotional tears are better than reflex tears.

D.The reason why humans cry has nothing to do with childhood.

4We may read this passage ____________ .

A.in a mystery novelB.in a storybook

C.in a science magazineD.in a sports newspaper

【题目】 How has technology made your life easier? When you go to a shopping mall, you can enjoy free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. 1 The idea of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010.2There are many examples in our lives, such as 5G networks and the “internet of things”, they are used to improve urban planning, save money and resources (资源), and make our lives more convenient.

Cities like Boston, Amsterdam and Copenhagen are already using smart technology to improve public services 3In Amsterdam, traffic is monitored(监测)and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city. There are fewer traffic jams.

Smart cities will allow us to save resources. By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can figure out how to use these resources more efficiently. For example, water and gas pipes (管道) could remind repair workers when there is a leak (泄漏).4

Of course, it will take time to build the smart cities of the future. But since we’ve already seen successful examples, it won’t be long until more cities join in. 5

A.In the US cities of Boston, smart trash bins can sense how full they are and tell workers when they need to be cleaned.

B.In fact, all of these things can be seen as the first building blocks of a smart city.

C.Tech Republic estimates(估计)that by 2050, about 60 percent of people worldwide will live in smart cities.

D.Air pollution could be more closely monitored, too.

E.A smart city is a city that uses digital (电子的) technology.

【题目】 During China’s Ming Dynasty, A man named Wan Hu dreamed of “flying to the moon.” One day, he tied himself to a chair with 47 self-made “rockets” and held a big kite in his ______. He lit the “rockets ” and ______into the sky. He died when they exploded(爆炸).

Hundreds of years later, in 1969, American astronaut Neil Armstrong stepped down from Apollo 11 and walked on the moon. Man ________a great dream. To________wan, crater(环形山) on the far side of the moon is named after him.

There are many people like Wan in the world. They _________stop fighting for their dreams. That’s ________we can always change the world for the better.

American civil rights leader Martin Luther King once said: “I have a dream!” It was that ________ that helped American people of all races get the same rights. Though others ________him, Henry Ford had a dream of cars covering the roads instead of horses and carts. Seeing _______people, Yuan Longping invented the hybrid rice(杂交水稻) to realize his dream of “feeding everybody in China”.

Dreams are important because they give us direction for our lives. With dreams we set goals and make _________to change our present situation for the better.

1A.backB.handsC.mindD.feet

2A.fellB.lookedC.climbedD.disappeared

3A.createdB.brokeC.realizedD.followed

4A.rememberB.remindC.challengeD.judge

5A.sometimesB.neverC.oftenD.usually

6A.whatB.whenC.whyD.where

7A.dreamB.rightC.sayingD.country

8A.agreed withB.laughed atC.depend onD.stood for

9A.excitedB.hard-workingC.hungryD.friendly

10A.friendsB.mistakesC.songsD.plans

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网