题目内容

【题目】

I am a middle school student. My name is Wang Jing. My grandfather is 70 years old now. He often says life has changed a lot. It becomes better and better. I asked him what life was like when he was a child. The following was what he said.

When he was a child he used to feel hungry. There didn’t use to be enough food for him to eat. He has two brothers and two sisters. His parents were both farmers. They were very poor and couldn’t let their children eat as much as possible. As for clothes they didn’t use to have enough clothes. They didn’t use to buy new clothes. The younger brothers and sisters often wore their old brothers’ and sisters’ clothes. My grandfather is the youngest. Only he went to school and had a job in the city. His brothers and sisters didn’t get an education and live in the countryside now.

Now my grandfather has retired(退休) and lives a happy life. He can eat any food that he wants. He can buy clothes that he wants to buy. He says he is much happier than before. He often asks me to study hard. He says if I work hard I can have a good future.

1Wang Jing’s grandfather _________ get enough food when he was a child.

A. used to B. can C. could D. couldn’t

2Her grandfather’s parents has _________ children.

A. three B. four C. five D. six

3Whose clothes did her grandfather use to wear?

A. His brothers’. B. His mother’s.

C. His own. D. His father’s.

4Why couldn’t her grandfather’s brothers or sisters go to school?

A. Because they didn’t want to go to school.

B. Because their parents didn’t want them to go to school.

C. Because they were poor.

D. Because they were rich.

5Is Wang Jing’s grandfather happy now?

A. No he isn’t. B. Yes he is.

C. We don’t know. D. He doesn’t feel happy.

【答案】

小题1D

小题2C

小题3A

小题4C

小题4B

【解析】

试题分析:本文叙述了作者的爷爷小的时候家里很穷的故事。

小题1D细节理解题。根据When he was a child he used to feel hungry. There didn’t use to be enough food for him to eat.可知,不能有足够的食物。D

小题2C细节理解题。根据He has two brothers and two sisters.可爷爷家一共有5个孩子,C

小题3A细节理解题。根据The younger brothers and sisters often wore their old brothers’ and sisters’ clothes.因为爷爷是最小的一个孩子,A

小题4C 细节理解题。根据They were very poor and couldn’t let their children eat as much as possible.可知不能上学是因为太穷了,C

小题4B 细节理解题。根据I’ve decided I’m not going to stay at home so much.B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you use emojis to show your feelings? The SwiftKey,a company did research on the number of emojis used in the world.The result shows the top three most—used emojis are happy faces(44.8%),sad faces(14.33%)and hearts(12.5%).

The company also found out people in different countries have their own favourite emojis.

No one can beat.Americans when it comes to their love of pizza.Pizza is the most widely used emoji in the US,as well as the chicken emoji.It shows that compared with other countries,America has interesting food habits.

The French are as romantic (浪漫的)* as we've known all along.They use the heart emoji four times more than people in other countries.

Russians also like using romantic emojis.Maybe it's all those low temperatures that make them look for love—they use more cold weather emojis than any other countries as well.

Surprisingly,it seems that Arabic speakers also like showing love with emojis.Among Arabic speakers,the rose(玫瑰)*emoji is used ten times more than any other group studied.

English speakers that live in the UK like using more lovely emojis.The study showed that British emoji users especially like to send the winking (眨一只眼)*smiley face.

What emojis do you often use?

1Which emoji is used most often all over the world?

A.B.C.D.

2People from ______like to use emojis about food.

A.The UKB.FranceC.RussiaD.the US

3From the passage,we know that______.

A.Each Arabic speaker uses rose emoiis ten times a day .

B.Russians use the snow emoji more often than Americans.

C.Englishmen like to use winking smiley faces to show love .

D.Compared with Englishmen,the French use more lovely emojs .

【题目】

I will never forget the tenth summer of childhood with my grandfather in western Norway on the mountain farm where my mother was born. As a boy. I always thought people simply bought whatever they needed. Whether Grandfather knew this. I didn't know. One day he said. 'Come. I have something for you.'

I followed him to a workroom. 'You should have a toy boat. You can sail it at Storvassdal.' he said. 'Great,' I thought. Looking around for the boat. But there was none

Grandfather pointed to a block of wood. ‘The boat is in there.' he said. Then he handed me some tools and showed me how to use them properly. 'It'll be a fine boat. and you'll make it with your own hands.' he said. 'NO one can give you what you do for yourself.' The words rang in my head as l worked. The boat was finished. It wasn't much to look at, but l was proud. Then I sailed it at Storvassdal.

We had to return to America. 'You cannot bring that boat home with you,' my mother said. We had too much baggage. Feeling sad, I hid my boat under a big rock at Storvassdal.

I said good-bye to Grandfather, not knowing I would never see him again.

In 1964, I went to Storvassdal with my parents and my wife and children. To my surprise, for 34 years my treasure stayed here, waiting for my return. I felt we three were together again although my grandfather had died 22 years before.

I carved(雕刻)’1930' and '1964' on its side and put it back

I returned to the lake in 1968. 1971. 1977 and 1988. Each time l had the boat and carved the year, my grandfather seemed near

My last trip to Storvassdal was in 1991. I brought my granddaughters: Catherine. 13; Claire. 12. I hoped they would understand the importance of the little boat and its simple message. At Storvassdal, Claire said softly, 'Grandpa, someday I'II come back.' she added. 'And I'll bring my children.'

【1】Where did the writer spend his tenth summer of his childhood?

【2】 What did the writer's grandfather ask him to do one day?

【3】 The writer didn't take the little boat with him when he returned to America, did he?

【4】 What did the writer do with the little boat each time he returned to Storvassdal?

【5】 How many times did the writer go to Storvassdal altogether?

【6】 What can you learn from the story?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网