题目内容
【题目】 Most people may not think that there are any problems with watermelons, but some Japanese sellers do. There is often wasted space when they store watermelons, because round watermelons do not sit nicely on shelves. So some clever farmers have solved the watermelon problem. They make their watermelons grow in square glass boxes so the watermelons become square. The only problem now is the price. The square watermelons cost about 80 dollars each.
Many people know the saying "Roses are red, violets are blue, sugar is sweet and so are you." Well, today the poem needs to change to "Roses are red, roses are blue"! Australian scientists have just recently discovered that when they put a chemical from a blue flower into a rose, they can create a nearly 100% blue rose. Some of science's inventions are beautiful, not just useful!
Since the mid﹣1990s, many Chinese farmers have had amazing rice harvests. For many years Chinese scientists have been working on developing new kinds of stronger rice and now they have produced a new kind, called super rice. Super rice not only can protect itself against insects and diseases, but it also produces more than any other kind of rice, Today farmers can grow almost one and a half times more rice than they could grow in the past.
Doctors might be able to use vegetables to fight cancer now. US scientists have discovered a way to put a chemical into tomato plants while they are growing. When cancer patients eat the tomatoes, the tomatoes will fight the cancer in their bodies. These cancer﹣fighting vegetables are not yet for sale, because scientists have not finished testing them. If study finds no problems with the tomatoes, then patients can begin to use this easy and delicious new treatment.
【1】The square watermelons look like .
A.
B.
C.
D.![]()
【2】 find a way to make blue roses.
A.Chinese scientistsB.English scientists
C.Australian scientistsD.American scientists
【3】Which of the following is TRUE?
A.Super rice can keep itself from insects.
B.Blue roses are more beautiful than red ones.
C.The tomatoes can fight many kinds of diseases.
D.The price of the square watermelons is very low.
【4】The main idea of this passage is .
A.how scientists discover new plantsB.how science makes plants produce more
C.how science has changed plants and people's livesD.how useful the scientists are
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】C
【解析】
本文是一篇科普知识类阅读,主要介绍了随着科技的发展,西瓜因为需要可以做成方形,大米也可以开发出可以防虫和疾病的超级大米,医生用蔬菜(西红柿)来对抗癌症等等.科技是如何改变植物和人们地生活的.
【1】细节理解题,根据原文They make their watermelons grow in square glass boxes so the watermelons become square,他们让他们的西瓜生长在方形的玻璃箱子里,因此西瓜就变成了方形.故选C
【2】细节理解题,根据原文Australian scientists have just recently discovered that when they put a chemical*from a blue flower into a rose, they can create a nearly 100% blue rose.澳大利亚科学家最近发现了,当他们把一种化学物质从一个蓝色的花朵注入到一朵玫瑰花,他们可以创造出接近100%的蓝色玫瑰花.故选C.
【3】细节理解题,根据原文Super rice not only can protect itself against insects*and diseases,超级大米不仅可以保护他们自己对抗昆虫和疾病,故选A.
【4】主旨大意题,根据原文主要介绍了随着科技的发展,西瓜因为需要可以做成方形,大米也可以开发出可以防虫和疾病的超级大米,医生用蔬菜(西红柿)来对抗癌症等等.可知文章在讲科技是如何改变植物和人们地生活的.故选C.
考查英语知识的综合运用,答题前一定要弄懂全文,然后再动手解答问题.答题过程中,注意联系前后文,结合短文内容,完成各小题的解答.
【题目】Most visited museums in the world
|
|
|
【1】How many things are there in the British Museum now ?
A. 2 millionB. 8 millionC. 5 millionD. 7 million
【2】When was Musee du Louvre opened as a museum?
A. 1759B. 1204C. 1793D. 1872
【3】In the passage, we know the Metropolitan Museum of Art is __________.
A. in New YorkB. once a palaceC. not interestingD. famous for science