题目内容

We moved away from my grandmother when I was eight years old. I missed her a lot. I was her favorite granddaughter and she was my favorite grandma.

Two years later my mother and father separated and soon divorced. I felt as if my world was falling apart. I lived with my mother for a time, next door to my grandma and grandpa in an apartment while my father was away during World War Ⅱ.

Grandma never had much in the way of money or material things. But it was the little things she gave me that let me feel warm, like letting me dip my fingers in the sugar bowl, letting me sip the coffee from her cup or allowing me to sit on the table as I had meals.

Though she didn’t have much, she did something for my brother and me. I will always remember she saved her coins in a glass jar. I thought my grandma could have used these coins herself, but she saved them to give us when we came to visit her.

I don’t remember how much we collected on our visits, nor was the amount(数目)important. It was the idea that she remembered us, and cared about us when we were away from her.

1.What happened to the writer when she was eight years old?

A. She moved away from her grandma. B. She moved away from her parents.

C. She lived with her grandparents. D. She lived with her aunt.

2.What does the underlined word“divorced” mean in Chinese in Paragraph 2?

A. 和好 B. 打架 C. 离婚 D. 生气

3.The writer’s grandma allowed her to do many things. Which of the following is not mentioned?

A. The writer could dip her fingers in the sugar bowl.

B. The writer was allowed to sip the coffee from her grandma’s cup.

C. The writer could sit on the table while having meals.

D. The writer was allowed to collect coins in a glass jar.

4.For whom did the writer’s grandma save her coins?

A. For her son. B. For her grandchildren.

C. For the poor. D. For herself.

5. What can we learn from the passage?

A. The writer disliked her childhood. B. The writer complained about her parents.

C. The writer missed her grandma so much. D. The writer wanted to have her grandma’s money.

1.A 2.C 3.D 4.B 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了作者祖母虽然没有多少金钱或物质,但是通过用心的为孙子(女)做的小事情,让作者感到非常的温暖,感受到浓浓的爱。 1.A细节理解题。根据短文开头We moved away from my grandmother when I was eight years old.,可知作者八岁时和...
练习册系列答案
相关题目

My best friend Jenny and I got to the mall for shopping. She held up a white sweater and matching skirt.“Do you like this?” she asked.

“It’s great,’’I said. Jenny nodded and continued looking while I moved about. touching the beautiful clothes. “I’ll try this on.” Jenny walked towards the dressing room. After a while, she came out in the outfit(一套衣服). She looked beautiful.

I sighed. Part of me wanted to say how good she looked. but another part stopped the words coming out. Jenny was in such good shape that she’d look good in the outfit. Sometimes. I regretted choosing a best friend who was so pretty. God, why can’t I be the one with the rich parents and the great look? More and more, I was envious(妒忌的)of her.

“Well, Teresa, what do you think?” Jenny asked more than once. “Do you like it?’’

The outfit looked great on her, but I lied, “Not really. I think you need something with more colors.’’

“You think so?" Jenny said doubtfully.

“Just believe me. We’ll find something better, "I told her, pushing her back into the dressing room. “You just can’t buy the first thing you see.” I did my best to get Jenny out of the store, away from that outfit. As we left, Jenny gave the sweater one last look.

Just down the mall, we passed a yogurt place. ‘‘My treat, ’’Jenny said, pulling out her wallet.

I could never say no to chocolate, so we got some and sat down at a table. As Jenny talked without stopping about a million things, I thought about my feelings toward her. Those feelings weren’t kind.

Sitting there, Jenny was attractive(吸引人的)not just because of her good luck, but more because of her kindness. Treating me to chocolate was far from her only show of generosity. She also let me drive her car and borrow her clothes.

Finishing our chocolate, we headed for the next clothing store. ‘‘Look at that red sweater.’’ Jenny said as we passed the window. ‘‘It would be perfect for you. Soon maybe you’ll have enough by saving your babysitting money to buy something like that.”

A few minutes earlier, all I had heard was about saving my babysitting money. I had hated the fact that Jenny could ask her parents for anything, and they’d buy it for her. This time, though. I heard more. I heard the voice of someone who loved and cared me for who I was. I needed to express the same to her.

1.Teresa felt _________ when Jenny came out of the dressing room in the new outfit.

A. envious B. excited C. lonely D. comfortable

2.Teresa and Jenny __________ after they left the first clothing store.

A. headed for the next clothing store B. talked about the outfit Jenny wanted

C. had some chocolate at a yogurt place D. ended the friendship between them

3.Which of the following can be put in the blank?

A. Jenny lent me some money. B. Jenny asked for more chocolate.

C. I told Jenny my unkind feelings. D. I began to see Jenny in a new light.

4.We can infer(推断)that Teresa would ________ that day.

A. forget all about what had happened B. ask her parents for money to buy something

C. buy herself the red sweater in the next store D. push Jenny back to the first store for the outfit

1.A 2.C 3.D 4.D 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了特蕾莎一开始因为嫉妒自己的好朋友詹妮有钱买各种东西而欺骗詹妮,使詹妮没有选择适合自己的衣服,后来特蕾莎认识到詹妮是真正关心自己,于是她决定也要真诚对待对方。 1.A推理判断题。根据第三段描述Teresa的感受及第五段Teresa撒谎“Not really. I think you need s...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网