Workers wear them. Swimmers wear them. Scientists wear them. Woodcutters wear them. People who play sports wear them. Goggles protect the eyes. They keep out water and chemicals. They keep out bits of wood or stone. They might look funny, but goggles do serious work!

Why do people need to wear goggles? They need to keep their eyes sasfe. Many things can hurt our eyes. Have you ever gotten a piece of sand or dirt or other small particle in your eye? What happens? It hurts. Your eye begins to fill with tears. Those tears are your body’s way of getting the sand or dirt out of your eye. Sometimes this works. Your eye feels much better.

But what happens if your tears don't work? What happens if the piece of sand has gotten stuck in your eye? Eyes are delicate. They can be scratched or cut easier than skin(皮肤). If the particle is not washed out by tears, you might have to go to the doctor. You could even have problems seeing out of that eye.

Instead of waiting to see if tears will help, some people use goggles. This can prevent things from getting in their eyes at all. If they use goggles. their eyes are protected from the things that can cause problems, Goggles are a better way to protect eyes. They are made of plastic or glass, and they are tied around your eye area. Some of them hook behind your ears like glasses. Other goggles have a strap (带子) that goes around your head. Both kinds stay right where you put them until you take them off. That way, you can use both hands to work or play sports, and you don't have to worry about something getting in your eyes.

Your eyes are safe, and you can get busy working or playing!

1.Which of the following is a kind of goggles?

A. B. C. D.

2.From the passage, we know that tears___________.

A. work better than goggles

B. stop things getting into eyes

C. help to wash out the sand or dirt

D. show ones sadness or happiness

3.The underlined word" delicate" in Paragraph 3 means ___________.

A. easily hurt B. quite important C. easily protected D. quite special

4.The fourth paragraph mainly __________.

A. describes different types of goggles

B. tells how goggles develop

C. introduces the problems of goggles

D. encourages people to use goggles

1.D 2.C 3.A 4.D 【解析】本文主要介绍了护目镜的作用,并鼓励人们使用护目镜保护自己的眼睛。 1.细节理解题。题干询问的是:下列哪一个是一种护目镜?根据文章第四段They are made of plastic or glass, and they are tied around your eye area. Some of them hook behin...

Dear Mom,

I don’t think you understand my life. You think I should be studying all the time. I know you want me to find a good job when I grow up , but I would like to have a good time, too. You never think about fun things for me to do like music and sports. Two days ago, when I was watching a football game on TV , you asked me to stop and do my homework. After finishing my homework, still I wasn’t allowed (允许) to read my football magazines. You said I had to go to bed early. That was bad enough, but yesterday was the worst day. I bought some music CDs, and put them in my bag so that you wouldn’t see them. I told you I had to do my homework first. I know it was wrong to lie (说谎)to you, but you told me that Dad would talk to me later. Mom, I didn’t quite like what you did to me! I really love you, Mom, but I hope you won’t be so hard on me.

Love,

David

1.David’s mother wants him _____ when he grows up.

A. to be a teacher B. to find a good job

C. to work in a big city D. to become a football player

2._____ is probably David’s favorite sport.

A. Football B. Volleyball C. Basketball D. Baseball

3.David’s mother asked him _____ .

A. to watch TV B. to play sports

C. to play computer games D. to study all the time

4.David put the music CDs in the bag because _____ .

A. he didn’t like them

B. he wouldn’t like his mother to find them

C. he played them many times

D. there was something wrong with them

5.From the letter we know _____ .

A. David lives a very happy life

B. David hates his mother

C. David wishes to study all the time

D. David’s mom is very hard on him

1.B 2.A 3.D 4.B 5.D 【解析】 文章是作者写给妈妈的一封信,对妈妈讲了他对妈妈的一些看法。 1.根据I know you want me to find a good job when I grow up ,可知妈妈想让他找到一份好工作;故选B。 2.根据Two days ago, when I was watching a foo...

Once upon a time, there lived a teacher in a small town. He often taught his students in special ways. Once he sent four of his students to go to a small farm to see apple trees in different seasons. The first student went in winter, the second in spring. The third in summer. And the last in autumn.

After the four students came back, the teacher called them together. They pictured (描述) their feeling to the teacher. The first student said that there were no leaves on the trees. It made him very disappointed. The second student said his eyes were full of light green. It made him feel hopeful. The third one disagreed. "What are you talking about? How pretty the trees were! The sweet smell of the beautiful flowers spread(传播) here and there." The last one shook his head. He only saw a lot of apples on the beautiful trees.

The teacher smiled and told his students none of them were wrong. They each just saw one season. He continued, "The trees are not the same in different seasons. You can’t judge (判断) a tree by only one season. Don’t let the regret of one season destroy the beauty of the rest.

Everything has different sides in our life. Don’t hurry to make a conclusion(结论) before seeing the whole of it.

根据短文内容判断正、误。

1.Four students were sent to see apples in different seasons.

2.The first student left for the small farm in winter.

3.The last student saw the beautiful trees with many apples.

4.The teacher thought his four students were completely wrong.

5.The passage mainly tells us that we should judge things by only one side.

1.B 2.A 3.A 4.B 5.B 【解析】试题这篇短文主要介绍了一位老师让四个学生在不同的季节观看苹果树,学生得到了不同的结论。他想告诉学生一个道理:生活中的一切事物都有不同的方面。在你看完整之前不要着急下结论。 1. 2. 3. 4. 5.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网