题目内容
【题目】 Air pollution is a big problem for cities. Many people are dying from it. But how can we tell the air quality(质量) is good or bad?
Joris Lam has invented a birdhouse that can tell us about the air quality. On a tree next to a canal (运河) in Amsterdam, a small birdhouse will shine bright green when the air is clean. If you are standing near the birdhouse, it will also give you a free Wi-Fi connection. So Joris’s birdhouse is called TreeWifi. It can be put on a tree around your house to test the air quality. People can see a screen with information about local air quality and how to improve it. TreeWifi is a simple way for people to know about the air pollution around them. If the birdhouse doesn't shine, people will care more about the environment. It tells them to change their lifestyles. For example, to protect the air, they can ride bikes instead of driving cars.
Joris and his team are trying to make some changes to the birdhouse. In the future, the heat of its green light will be used to keep birds warm in winter.
1、2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下第二段的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。
【1】Many people die because of the ______.
【2】When the air is ______, the small birdhouse will shine bright green.
【3】Why is Joris’s birdhouse called TreeWifi?
__________________________________________________________
【4】____________________________________________________
【5】____________________________________________________
【答案】
【1】air pollution
【2】clean
【3】Because it will also give you a free Wi-Fi connection (when you are standing near the birdhouse).
【4】Joris Lam has invented a birdhouse that can tell us about the air quality.
【5】如果鸟舍不发光,人们就要更加关心环境。
【解析】
文章大意:这是一篇科普类说明文,文章首先指出空气污染的严重性,荷兰设计师Joris Lam创造出能够检测出环境污染的新发明——free Wi-Fi connection. 这是一个让人们了解周围空气污染的简单方法。 如果鸟舍不发光,人们就会更加关心环境。它告诉他们改变生活方式。将来,它的绿光的热量将被用来在冬天给鸟取暖。
【1】细节理解题。根据“Air pollution is a big problem for cities. Many people are dying from it.”“ 空气污染是城市的大问题。许多人正为此而死”可知,故答案为air pollution。
【2】细节理解题。根据“a small birdhouse will shine bright green when the air is clean.” 当空气清新时,一个小鸟舍会发出明亮的绿色光。可知,故答案为clean。
【3】细节理解题。根据“If you are standing near the birdhouse, it will also give you a free Wi-Fi connection.”如果你站在鸟舍附近,它也会给你一个免费的Wi-Fi连接是其得名原因,故答案为Because it will also give you a free Wi-Fi connection (when you are standing near the birdhouse).
【4】主旨大意题。根据文章首先指出空气污染的严重性,后面又介绍了创造出能够检测出环境污染的新发明——free Wi-Fi connection.因此,“Joris Lam has invented a birdhouse that can tell us about the air quality.”是全文的中心句,起到承上启下的作用,故答案为Joris Lam has invented a birdhouse that can tell us about the air quality.
【5】英译汉。此句是条件状语从句,主将从现。根据从句If the birdhouse doesn't shine,如果鸟舍不发光;主句people will care more about the environment. 人们就要更加关心环境。故答案为如果鸟舍不发光,人们就要更加关心环境。
【题目】 More than its influence on health, not getting enough sleep can lead to car accidents or other mistakes. Here are what sleep researchers have found about how to sleep.
How much sleep do we actually need?
It is known that all of us naturally need no less than 8 hours of sleep per night. When we sleep below six hours per 24, we’re at an increased risk of health problems. Some of us think we can make up any of those hours lost during the week on the weekends. Suddenly there is no storage system for sleep in the brain.
Can we train ourselves to need less sleep?
As a study in 1964, a 17- year- old boy named Randy Gardener stayed awake for 264 hours. How many people could do anything close to that without dying?
When you are reading this, you might say you usually get 6 hours of sleep and feel just fine . Sleep experts often compare people without enough sleep to drunk drivers: They don't get behind the wheel thinking .They are probably going to kill someone.
Can we drink coffee instead of sleeping?
Coffee can keep us awake. Remember, too much coffee may throw off our sleep and energy cycles. So avoid caffeine for 4 to 6 hours before bedtime.
Does a sense of purpose connect with sleep quality?
A new research suggests a kind of strong connection between purpose in life and sleep. People who have a great sense of purpose usually have better physical and mental health, which in turn explains their higher quality sleep. Perhaps developing a sense of purpose in life could be as useful at improving sleep as the healthy habits above.
How to sleep. | ||
Introduction. | Not getting enough sleep can【1】and cause many mistakes. | |
【2】from sleep researchers. | How much sleep do we actually need? | ◆8 hours of sleep a night is necessary for all of us. ◆Sleeping less than 6 hours a day can 【3】the risk of health problems. ◆It is impossible to make up the lost sleeping hours during the workweek. |
Can we train ourselves to need less sleep? | ◆People without enough sleep might think that they were fine but weren’t doing well at all. | |
Can we drink coffee instead of sleeping? | ◆Using coffee instead of sleeping might lead to sleep problems. ◆【4】 coffee before bedtime. | |
Does a sense of influence sleep quality. | ◆A sense of purpose in life is closely 【5】a sleep quality. ◆People with a greater sense of purpose may sleep better. | |