题目内容

【题目】根据汉语完成句子

1他很忙,因此他没有太多时间打扫房间

He's very busy, so he __________ __________ ________ ________ to clean his room.

2熬夜不利于你的健康

Staying up too late isn't ________ ________ your health.

3我每天早晨通常锻炼半小时

I usually exercise ________ ________ ________ ________ every morning.

4她每天3:45喝下午茶。

She has afternoon tea at ________ ________ ________ four every day.

5他经常在公园里做运动

He often ________ ________ in the park.

【答案】

1doesn't havemuchtime

2goodfor

3for halfan hour

4a quarter to

5plays sports

【解析】

1根据句意可知,这里说的是经常性的情况,应用一般现在时态,主语he是第三人称单数,故否定句用does补充;have是实义动词,意思是“有”,much time是它的宾语,句型是have time to do sth.有时间做某事。

2be good for是固定短语,对有好处,后面跟名词或者动名词形式。

3for half an hour半个小时,for是介词,后面常跟一段时间,表示动作持续一段时间;half一半,修饰后面的名词an hour。

4a quarter to four差一刻钟到四点,也就是345分。

5play sports是固定短语,做运动。根据句意可知,这句话表示经常性的动作,应用一般现在时态,主语He是第三人称单数,故谓语动词play用三单形式,填plays sports。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据题目要求做出最佳答案。
B
Do you need useful and interesting books? Here we've got plenty for you.
Successful Fishermen
Fishing is a healthy hobby. You can enjoy fresh air when you go fishing in the countryside. This book will teach you how to choose fishing places and how to make good fishing rods(竿) easily. Many kinds of fishing skills are shown in the book. Read it and you will become a more successful fisherman.
Best Learners
This book can give you the answers to the questions most often asked by parents, teachers and students themselves. Read this book and lear:
l What the three difficulties in study are and what to do with them.
l What to do if you are not interested in a subject you are studying.
l Twenty-six simple exercises to help you study easily and fast.
You will get more from this book. For younger students, you can buy Learn in Study for Beginners. It is easier to understand.
How to Keep Pets
A pet can be our best friend. Do you have pets in your house? Are they in good shape? This book not only offers you many colorful pictures of lovely pets, but also provides you with the knowledge about:
l How to choose right pets for yourself.
l How to build houses or nests (窝) for your pets.
l How to feed the pets and how to keep them clean.
Buy this book and you will learn more
We have many other books on sale. For more information enter www.knowbetter. com. If you buy two or more books at a time, you’ll get 10% off.
(1)If you buy and read Successful Fishermen, you will ________.
A.go to the countryside
B.know where to buy fishing rods
C.know how to cook fish
D.learn how to choose fishing places
(2)There are many pictures in ________ according to the passage.
A.Best Learners
B.Successful Fishermen
C.How to Keep Pets
D.Learn to Study for Beginners
(3)You can ________ for more information about other books according to the passage.
A.call the writer
B.go to the shop
C.search the Internet
D.ask the clerk
(4)The writer wrote this passage in order to ________.
A.increase sales of the books
B.buy useful and interesting books
C.tell people how to keep pets
D.teach students to study easily and fast
(5)You can most probably (可能) find this passage in a ________.
A.story
B.report
C.dictionary
D.Newspaper

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网