题目内容

【题目】Travelling has been popular with people for a long time. Many of today’s travellers are trying to find an unusual experience or adventure. Hiking may be a good choice.

Instead of spending your vacation on a bus, in a hotel or sitting on the beach, you may want to try hiking. Hiking is a great way to travel. You will get close to nature and take exercise at the same time. Hiking is easy to do and doesn’t have to be very expensive. You can hike close to home or travel to other places. The basic equipment you need for hiking is simple: good shoes, clothes and a backpack. You can hike in the mountain, in a forest or along a river. You can also go for a hike in the city.

Hiking is fun and exciting, but you shouldn’t forget safety. Here are some basic tips for successful hiking:

Don’t hike alone.

bring water, a good map and a cellphone.

Wear a hat to protect yourself from the sun.

1Hiking is a good way to get close to nature.

2Good shoes, clothes and a backpack are the basic equipment for hiking.

3People can only hike in the mountain, in a forest or along a river.

4Hiking is always fun, exciting and safe

5You’d better go hiking with others.

【答案】

1T

2T

3F

4F

5T

【解析】

本文是一篇主要谈论徒步旅行的说明文。讲述了徒步旅行的好处和徒步旅行所需的设备,以及成功徒步旅行的基本技巧。

1句意:徒步旅行是接近大自然的好方法。

根据第二段第23句“Hiking is a great way to travel. You will get close to nature…(徒步旅行是一种很好的旅行方式。你将接近大自然)”可知此句正确,故答案为T

2句意:好的鞋子、衣服和背包是徒步旅行的基本装备。

根据第二段第6句“The basic equipment(设备)you need for hiking is simple: good shoes, clothes and a backpack.(徒步旅行所需的基本装备很简单:好鞋、好衣服和一个背包。)”可知此句正确,故答案为T

3句意:人们只能在山上、森林里或河边徒步旅行。

根据第二段最后一句“You can also go for a hike in the city.(你也可以在城市进行徒步旅行)”可知此句错误,故答案为F

4句意:徒步旅行总是有趣、刺激和安全的。

根据第三段第一句“Hiking is fun and exciting, but you shouldnt forget safety.(徒步旅行既有趣又刺激,但你不应该忘记安全。)”可知徒步旅行不总是安全的,可知此句错误,故答案为F

5句意:你最好和别人一起去远足。

在文章最后提出成功旅行的要点,第一点(Dont hike alone.)就提到不要单独去旅行,应该和别人一起去旅行,可知此句正确,故答案为T

练习册系列答案
相关题目

【题目】 TYPING

This course is for those who want to learn to type, as well as those who want to improve their typing. The course is not common. You are tested in the first class and begin practicing at one of eight different skill levels. This allows you to learn at your own speed. Each program lasts 20 hours .Bring your own paper.

Course fee(费用):$125 Materials:$25

Two hours each evening for two weeks .New classes begin every two weeks. This course is taught by a number of professional business education teachers who have successfully taught typing courses before.

UNDERSTANDING COMPUTERS

This twelve-hour course is for people who do not know very much about computers, but who need to learn about them. You will learn what computers are, what they can and can’t do and how to use them.

Course fee:$75 Jan.4,7,11,14,18 Wed.& Sat. 9:00-11:30 a.m. Equipment fee:$10

David is a professor of Computer Science at Beijing University. He has over twenty years of experience in computer field.

STOP SMOKING

Do you want to stop smoking ? Have you already tried to stop and failed? Now is the time to stop smoking using the latest methods. You can stop smoking, and this twelve-hour course will help you do it.

Course fee:$30 Jan.2,9,16,23 Mon.2:00-5:00 p.m

Dr John is a practicing psychologist who has helped hundreds of people stop smoking.

1How long will the STOP SMOKING course last?

A.For four weeks.B.For three hours.C.For a week.D.For twelve weeks

2If you want to learn about computers and the same time you want to improve your typing, how much will you pay for it?

A.$200.B.$150.C.$235.D.$180.

3What’s the special difference between the TYPING course and the other two?

A.You will pay less money.B.You will take a test after the course.

C.It takes less time.D.People with different skill levels may learn at different speed.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网