题目内容

【题目】It's dangerous to play your cellphone while walking in the street because you ______________be knocked by a car.

A.mustB.shouldC.may

【答案】C

【解析】

句意:在大街上走路时玩手机是危险的,因为你可能会被车撞到。

考查情态动词表推测的用法。must一定,可能性很高;should应该;may可能,可能性较低。根据句意及语境可知,此处指在大街上玩手机可能会被撞到,可能性不是很高,故选C

错因①考生未能理解句中的关键信息"be knocked by a car"表示一种可能;②未能准确理解三个情态动词的用法。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容判断句子的正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

Ellen Parker was worried about her health. She could not walk very quickly and it was difficult for her to climb stairs. She was soon out of breath and tired. “I think I had better go to the doctor,” she thought.

She went to the doctor and told him her problem. The doctor looked her over and then gave her some advice. “If you don't do as what I say, Mrs. Parker,” he said, “you will have a heart problem. It could kill you.”

Ellen Parker was very worried as she left the doctor's. She knew that she had to take his advice but it would not be easy and it would take time.

The next day she went shopping. Firstly, she walked into a big shop which sold meat. “I'd like ten pounds of meat, please,”she said. “Certainly, madam,” the seller answered and went into the cold room and found a large piece of meat. He brought the huge piece of meat back into the shop and put it on the scale(). “That’s just under ten pounds,”he said.

“That is big enough,”Mrs. Parker said. The seller worked out the price. “At $4.99 a pound, that will be $49.50, please. Would you like me to cut it up into smaller pieces for you?”

“Oh, I don't want to buy the meat,” Mrs. Parker said.

"If you don't want to buy it, "the seller answered angrily,”why did you ask me to get it for you?”

“My doctor told me that I am too heavy and I have to lose ten pounds. I wanted to see what ten pounds of meat looked like.”

1Ellen Parker was quite heavy.

2It was easy for her to climb stairs.

3Ellen went to the doctor because she worried about her health.

4Ellen didn't want to take the doctor's advice.

5At last, Ellen bought the meat and took it away.

【题目】根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供第一篇短文小题选用,第二个方框供第二篇短文小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。

A.cay B.were C.directions D.something E. other F.another

Why is “buy things” in Chinese spoken as maidongxi( buy east and west), but not mainanbei (buy south and north)?

One theory(假说) says maidongxi has1to do with the five elements(要素) jin (metal), mu (wood), shui (water), huo ( fire) and tu (earth). In Chinese culture, the four2have to do with these elements. East matches woodwest matches metal, south matches fire, and north matches water.

If someone carries nan (south) and bei (north)in a basket, it means to3water and fire, which is not even possible. But if one puts dong (east) and xi (west) in one's basket, of course they can carry metal and wood.

One says that in the Tang Dynasty(唐代),there4two popular markets in Chang'an, the capital of China at that time. One was called the East Market, and the5was called the West Market.

A.later B.first C.sold D.by E.through F.century

When shopping, people usually went to the East Market6and then went to the West Market. As time went7, people started to describe shopping as “buying east and west”.

The last theory is about China’s trading history. Around the 15th8,China began trading with the world, and most of its foreign goods(货物) happened to come from the east (Japan) and west (Arabia). Markets9“things from the east and the west.” It was short for “east and west”10.

Which theory do you prefer?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网