题目内容
【题目】 Old George bought the black gloves for just $35 ten years ago. They were made of lamb skin (羊羔皮), soft and warm and very strong. Until then, he had worn cheaper man-made material. Those gloves never lasted longer than three years. He first decided to buy the expensive gloves, because they would make him feel nice in front of others.
George never let a drop of water or rain touch his expensive gloves, so they looked new. Losing this favourite thing was almost like losing a child to him.
Bad luck! George lost his expensive gloves on New Year’s Day…
Back home, George was at a loss. In deep winter, he could not do without a pair of gloves. If he bought cheap ones again, he would have to replace (更换) them very soon. If he bought a new leather (皮革的) pair, it would cost $50 now. He was upset that people no longer returned things they found on the road.
After the holiday, poor George decided to buy another leather pair. Before taking the subway, he went into Value Mart (特价市场) again to see if his gloves had been returned to the Lost and Found Office.
“What colour are they?”the woman in the office asked again.
“Black,”he gave the same answer. She looked into her drawer (抽屉) and took out a pair of men’s leather gloves.“Are they?”
“Yes! Those are mine!”George explained, with great joy in his eyes.
【1】When did George buy the leather gloves?
A.On New Year’s Day.B.Ten years ago.
C.Before the holiday.D.In the winter.
【2】Why did George decide to buy the expensive gloves?
A.Because they were black.
B.Because they had a long history.
C.Because they were much cheaper.
D.Because they made him feel good before others.
【3】Why did the leather gloves look new after years?
A.George washed them with water.
B.George took very good care of them.
C.They were expensive.
D.They were soft and warm.
【4】What does the underlined phrase at a loss mean in the article?
A.Upset.B.Nice.C.Thankful.D.Happy.
【5】Which of the following is true about George?
A.He was a very rich man.
B.He never bought cheap gloves.
C.He had not expected to get his gloves back.
D.He believed somebody would return the gloves to him.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
这篇短文主要介绍乔治把每分钱都看得很重要,他的黑手套丢了,通过多种方法寻找,没找到,在决定买之前还是决定回超市看看,结果他意外的找到了那副手套。。
【1】细节理解题。根据文中第一句“Old George bought the black gloves for just $35 ten years ago.”可知,他在10年前买的手套。故选B。
【2】细节理解题。根据文中“He first decided to buy the expensive gloves, because they would make him feel nice in front of others.”描述可知他买贵的手套,想在其他人面前显示他好。故选D。
【3】推理判断题。根据第二段“George never let a drop of water or rain touch his expensive gloves, so they looked new.”可以推测,他精心保管这副手套所以才看起来很新。故选B。
【4】词义猜测题。Upset.难过的;Nice.好的;Thankful.感激的;Happy.高兴的。根据后面“In deep winter, he could not do without …a new leather (皮革的) pair, it would cost $50 now. ”可知在冬天没有手套他什么也做不了,如果买便宜的,不久就得更换,买新的就花很多钱,而前文提到他丢了手套,所以可以猜测,他是难过的。故选A。
【5】推理判断题。通过阅读全文可知他是一个贫穷的人,故选项A错误;根据文中描述“he had worn cheaper man-made material. ”可知,他之前买过便宜的手套,故选项B错误;根据第四段最后一句“…people no longer returned things they found on the road.”可知,他没料到能找回手套,故选项C正确;根据文中描述He was sad that people no longer returned things they found on the road. 选项D错误。故选C。