题目内容

【题目】

A man got lost in a desert(沙漠). He walked for two days but he still couldn’t find his way out. Dying for w1, he found an empty house in the desert. There was a water pump() in the house!

The man was so h2 that he ran to draw() water. But no matter how hard he tried, no water came out.

He was sitting s3 on the ground when he saw a little bottle with a cork(木塞) on the bottle, there was an old note saying, “You must add the water into the pump b4 you draw water! Don’t forget to fill it with water again before you l5!” The man took the cork out and found the bottle was full of water!

“If I’m selfish(自私的), as long as I drink the water, I can go out of this room a6,” he thought. “If I do as the n7 says, I might die of thirst. Should I take the risk or not?”

At last, he d8 to do as the note said and began to draw water. Lots of water started c9 out from the pump!

After he drank enough, he filled the b10 with water and add his words after the note.

“Believe me, do as the note tells you!” he wrote.

【答案】

1water

2happy

3sadly

4before

5leave

6alive

7note

8decided

9coming

10bottle

【解析】

文章讲述了一个人在沙漠里迷路了两天,在极度干渴的时候发现了一口水泵,但是水泵需要加一瓶水进去才会出水,这个人犹豫了,但是他还是按照纸条上所说的将水倒进了水泵,然后他真的打出了水。最后他在纸条上加上“相信我,照着纸条上的做”。

1

句意:他快要渴死时,在沙漠中找到了一座空房子。

根据句意理解及后句he found an empty house in the desert. There was a water pump() in the house! The man was so h___2___ that he ran to draw() water.可知,这里表达的是“快要渴死了”,所以应该缺的是“水”,故答案为water

2

句意:那人高兴的跑去抽水。

根据句意理解及前句Dying for w___1___, he found an empty house in the desert. There was a water pump() in the house!可知,这里表达的是“高兴的”,英语是happy,是一个形容词,在句中作表语,故答案为happy

3

句意:他悲伤地坐在地上。

根据句意理解及前句But no matter how hard he tried, no water came out.可知,这里表达的是“伤心的”,英语是sad,是一个形容词,而空格在句中修饰的是动词sit,所以应该用副词,故答案为sadly

4

句意:抽水前必须先把水加到水泵里!

根据句意理解及常识可知,抽水前要往水泵里面加水,所以这里表达的是“在……之前”,英语是before,引导的是时间状语从句,故答案为before

5

句意:在你离开之前别忘了再把它装满水!

根据句意理解及前句Don’t forget to fill it with water again可知,这里表达的是“离开之前”,英语中“离开”是leave,主语是you,所以动词用原形,故答案为leave

6

句意:如果我自私,只要我喝了水,我就可以活着离开这个房间。

根据句意理解及后句If I do as the n___7___ says, I might die of thirst.可知,如果他照着纸条上的做法,他可能就会渴死,相反的,如果他把水喝了就会活着走出这个房子,我们可用alive作后置定语,表示活着走出房子,故答案为alive

7

句意:如果我照纸条上说的做,我可能会渴死的。

根据句意理解及前文when he saw a little bottle with a cork(木塞) on the bottle, there was an old note saying可知,这里说的是“照着纸条上说的去做”,英语中“纸条”是note,故答案为note

8

句意:最后,他决定照纸条上说的做,开始抽水。

根据句意理解及前句Should I take the risk or not?可知,这里表达的是“决定”,英语是decide,是一个动词,而整个故事是发生在过去,所以应该用过去时,故答案为decided

9

句意:很多水从水泵里冒出来!

根据句意理解及后句After he drank enough, he filled the b___10___ with water and add his words after the note.可知,这里表达的是“水出来了”,英语中表达“出来”是come out,而这里表达的是“开始出来”。英语中表达“开始做某事”是start doing sth,所以这里应该填coming,故答案为coming

10

句意:他喝够了水,就把瓶子装满水,在纸条后面加上自己的话。

根据句意理解及前文when he saw a little bottle with a cork(木塞) on the bottle, there was an old note saying,… The man took the cork out and found the bottle was full of water!可知,这里表达的是“瓶子装满水”,所以应该填bottle,这里指的是前文提到的那个瓶子,所以应该用单数形式,故答案为bottle

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Would it surprise you to learn that, like animals, trees can communicate with each other and pass on their wealth to the next generation—their young trees?

Suzanne Simard, forest ecologist (生态学家) at the University of British Columbia, explains how trees are much more complex (复杂的) than most of us ever imagined. Although Charles Darwin (达尔文) thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard and her team have made a new discovery and showed just how wrong he was. In fact, the opposite is true: trees survive through their group work and support, passing around necessary nutrition (营养) such as nitrogen () and carbon "depending on who needs it".

Nitrogen () and carbon are shared through miles of underground fungi (真菌) networks. This makes sure that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This system works in a very similar way to the networks of neurons (神经元) in our brains, and when one tree is destroyed, it influences all.

Simard talks about "Mother trees". These are usually the largest, oldest plants on which all other trees depend. These "Mother trees" are connected to all the other trees in the forest by this network of fungi, and may manage the resources of the whole trees and plants in the forest. She explains how these trees pass on the wealth to the next generation, transporting important resources to young trees so they may continue to grow. When humans cut down "Mother trees" without paying attention to these highly complex "tree societies" of the networks on which they feed, we are reducing the chances to save the whole forest.

"We didn't take any notice of it," Simard says sadly. "Mother trees" move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance. If we could put across the message to the forestry industry, we could make a huge difference towards our environmental protection efforts for the future.

1The underlined sentence "the opposite is true" in Paragraph 2 probably means that trees ________.

A.compete for survivalB.protect their own wealth

C.depend on each otherD.provide support for dying trees

2"Mother trees" are very important because they ________.

A.look the largest in size in the forestB.pass on nutrition to young trees

C.bring more wealth to humansD.know more about the "tree societies"

3We can learn from the passage that ________.

A.trees aren't as complex as we think

B.Charles Darwin had the same opinion as Simard

C.if "Mother trees" are cut down, they won't make difference to young trees

D.trees can share resources with other ones by the underground fungi networks

【题目】 Every day there is less and less space on Earth for rubbish. Yet every day we make more and more rubbish. What can we do? We can recycle some of our rubbish. Recycling means that the rubbish will be made into something that can be used again.

Recycling helps Earth. And it saves space in rubbish dumps. Half of everything that we put into landfills could be recycled instead. In fact, most things made of paper, metal, glass and plastic can be recycled.

Paper can be broken into small pieces and made into new paper. Steel and aluminum cans(金属雄)can be melted down(熔化)and made into new cans. The same is true of glass bottles. This can be done aver and over again. Recycling doesn't take as much energy as making these things the first time. So we can use less of Earth's fuel resources.

Plastic can be melted down, too. Then it can be formed into park benches, playgrounds and so on. Some people call plastic the "wood" of the future. Things made of plastic will last about 400 years-even if they stay outside in the weather. No wood can do that!

1The underlined word "landfills" in Paragraph 2 probably means _____________.

A. bench factoriesB. places for rubbish

C. green mountainsD. recycling centres

2According to the passage, what happens last to the can?

A. The can is put into a recycling bin.B. The can is melted down and reused.

C. A steel can gets filled with corn.D. A person uses the corn in the can.

3What is the main idea of the passage?

A. Cans should be melted down.

B. Old newspapers can be reused.

C. We can build benches that last 400 years.

D. We should recycle everything that we can.

【题目】

Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. They don’t act in the romantic ways that I read in books or I see on TV. For them, “I love you” is too luxurious(奢侈的) to say. Even sending flowers to each other on special days is ______. And my father got angry easily.

One day, my mother was sewing a quilt(缝被子). I silently sat beside her and ______ at her. “Is there love between you and Dad?” I asked her in a very ______ voice. My mother stopped her work and looked at me ______. She didn’t answer my question at once.

I was very worried because I thought I had hurt her. But ______ I heard my mother say the following words.

“Susan,” she said, “ look at this thread (线). Sometimes it ______, but most of the time, it hides in the quilt. The thread really makes the quilt strong and durable(耐用的). If life is a quilt, then ______ should be a thread. It can hardly be seen anywhere or anytime, but it’s really there.”

I listened carefully but I couldn’t understand her ______ the next spring. At that time, my father suddenly got sick ______. My mother had to stay with him ______ for a month. When they returned from the hospital, they both looked very ______. After they were back, every day in the morning and dusk, my mother helped my father walk slowly on the country road. My father had ______ been so gentle. It seemed that they were the most harmonious(和谐的) couple. The sun gently shines through the leaves. All of these ______ the most beautiful picture in the world.

The doctor had said my father would recover in two months. But after two months he still couldn’t walk by himself. All of us were worried about him. “Dad, how are you feeling now?” I asked him one day. “Susan, don’t worry about me.” he said gently. “To tell you the ______, I just like walking with your mom. I like this kind of life.” Reading his eyes, I know he loves my mother deeply.

______ I thought love meant flowers, gifts and sweet kisses. But from this experience, I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm.

1A.impossibleB.enjoyableC.fashionableD.acceptable

2A.shoutedB.criedC.lookedD.laughed

3A.excitingB.lowC.strangeD.happy

4A.in fearB.in needC.in dangerD.in surprise

5A.at firstB.at thenC.at lastD.at times

6A.appearsB.disappearsC.comesD.shows

7A.moneyB.friendC.loveD.family

8A.untilB.toC.afterD.during

9A.easilyB.sadlyC.heavilyD.seriously

10A.at homeB.in the hospitalC.in hospitalD.in the country

11A.paleB.strongC.sadD.happy

12A.alwaysB.neverC.sometimesD.usually

13A.made upB.looked upC.gave upD.put up

14A.lieB.reasonC.truthD.result

15A.OnceB.AndC.ThenD.So

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网