题目内容

【题目】 Walking through the winter park, the trees stand cold and bare (光秃秃的). 1 As I keep walking, a noise in the background is becoming louder and clearer. Now, 100 meters ahead, is a group of women gathered (聚集) at the sides of a path. In the cold wind of winter, they’re moving their arms and legs to a rhythm (节奏). 2

It seems that if you go to any public space around China, you’re likely to see these dancing aunties. When I first came to China, it was the first thing that stuck (定住) me. 3 You won’t see any age group swinging their arms and tapping their feet in a park. Usually, they just take a walk for exercise.

Now and again the dancing aunties have hit the headlines (标题). Some people find them annoying. 4With most of them middle-aged, they finally have some free time to do whatever they like. There is no more work, and their kids have left.

Personally, I like seeing these women enjoying themselves. They remind us of the importance of exercise as we get older.

5 Now is their time to have fun and enjoy some peace.

A. That’s because in Britain dancing in public is not a cultural habit.

B. The winter has shaken their yellow leaves to the ground.

C. Besides, most of them have raised (抚养) the whole families.

D. They are, of course, the dancing aunties.

E. But others respect (尊重) their right (权利) to dance in public.

【答案】

1B

2D

3A

4E

5C

【解析】

本文介绍了一位英国人在中国看见很多年长女士在寒风中跳舞。人们对这些跳舞的女士有不同的看法。

1根据“the trees stand cold and bare (光秃秃的).”可知,树上光秃秃的,因此寒冬把黄叶晃到地上了,故选B

2根据“they’re moving their arms and legs to a rhythm (节奏).”可知,她们正伴随着节奏挥舞着胳膊和双腿,因此她们是跳舞的女士们,故选D

3根据“You won’t see any age group swinging their arms and tapping their feet in a park. Usually, they just take a walk for exercise.”可知,在英国在公共场所跳舞是不常见的,故选A

4根据“Some people find them annoying.”可知,此处介绍其他人的看法,故选E

5根据“Now is their time to have fun and enjoy some peace.”可知,现在是他们玩得高兴的时候,因此前面介绍他们之前抚养了全家,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确的形式填空,使短文通顺、意思完整。请每空限填一词,每词限用一次。方框中有两项多余的。

he when without whether cover homeless thing speak rich exactly lead name

When I was 14, I left my hometown to follow my dream. On my journey I met an old man, a 1man, on the street corner. He asked me2 I was running away from home or not. I told him, "Not 3, sir. Since my father had given me his blessings(祝福),'It is Important to follow your dream, son.’”

The friendly old man then told me to follow 4. He wanted to show me something great. We came to a library. The old man found two old books. He then 5 the words that changed my life. "There are two6 that I want to teach you. Number One is never to judge(判断)a book by its cover, for a cover can fool you. You think I'm just a homeless person, don't you?"

I said,”Er, yes, I guess so, sir.”

In fact. I'm one of the 7 man in the world, but one day I realized that there were certain things I had not yet experienced in life, one of which was what it would be like to live 8 a home. So, you see, don't ever judge a book by its 9 ”.

"Number Two is to learn how to read. There is only one thing that people cannot take away from you, and that is your wisdom." He put my hands on the books. He then 10 me back to the streets near where we first met. He hoped that I would never forget what he had taught me.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网