题目内容

【题目】 The Republic of Ireland is full of history and culture. Here are some great tourist attractions (景点) waiting for you to visit. Come and have fun!

Cliffs of Mother

Cliffs of Mother are the top tourist attraction in Ireland. They are 214 meters high at their highest point and stretch (绵延) 8 km along the coast. To stay on top of the rocks is a quite a frightening but exciting experience.

Address

Street R478, County Clare

Hours

Monday-Saturday: 9:00 a.m.-7:00 p.m.

Sunday: 11:00 a.m.-5:00 p.m.

Closed on Christmas Day

Price

Adults: 10; Children under 10: 4

Website: www.Cliffsofmoher.ie

Dublin Castle

Dublin Castle is in the heart of old town. It contains the Chester Beatty Library, which is both a library and an art museum that are worth visiting.

Address

Dame Street, Dublin City

Hours

Monday-Saturday: 9:45 a.m.- 4:45 p.m.

Sunday: 11:00 a.m.- 4:45 p.m.

Closed on Christmas Day

Price

Adults: 4.5; Children under 12: 2

Website: www.dublin castle.ie

Phoenix Park

Phoenix Park, one of the largest city parks in Europe, lies 2-4 km west of the city centre of Dublin, north of the River Liffey. It has large areas of grassland and avenues, and has been home to wild deer since the seventeenth century.

Address

Dublin 8, Dublin City

Hours

24 hours a day, 7 days a week, all year round

Price

Free

Website: www.phoenixpark.ie

Fota Wildlife Park

Fota Wildlife Park is a perfect place for a family day out. It’s not like an ordinary zoo. It allows you the chance to come face to face with animals, which offers you an amazing experience.

Address

Eota Island, Co. Cork

Hours

Monday-Saturday: 10:00 a.m.-4:30p.m.

Sunday: 10:30 a.m.-4:00 p.m.

Closed on Christmas Day and Stephen’s

Day

Price

Adults: 9; Children under 8: 3

Website: www.fotawildlife.ie

1Which tourist attraction opens all year round?

A.Cliffs of Mother.B.Dublin Castle.

C.Phoenix Park.D.Fota Wildlife Park.

2If Mrs. Smith wants to go to an art museum, which website can she visit for more information?

A.www.Cliffsofmoher.ieB.www.phoenixpark.ie

C.www.fotawildlife.ieD.www.dublincastle.ie

3If the Johnson family want to spend a day face to face with animals, they can go to________.

A.Street R478, County ClareB.Fota Island, Co. Cork

C.Dame Street, Dublin CityD.Dublin 8, Dublin city

4If David takes his 9-year-old son to Cliffs of Mother, they will pay________.

A.6.5B.12C.14D.20

5What’ the text mainly about?

A.Some wildlife parks in Ireland.B.Some tourist attractions in Ireland.

C.Some different cultures in Ireland.D.Some famous castles in Ireland.

【答案】

1C

2D

3B

4C

5B

【解析】

短文讲了爱尔兰共和国具有悠久的历史和文化。短文主要介绍了爱尔兰著名的四个景点: 莫赫悬崖、都柏林城堡、凤凰公园、福塔野生动物园。这些地方很值得你去旅游观光。

1细节理解题,根据表格三句子24 hours a day7 days a weekall year round一天24小时,一周7天,全年。可知,凤凰公园全年开放,故选C

2细节理解题,根据表格二句子It contains the Chester Beatty Library which is both a library and an art museum that are worth visiting. Websitewww.fotawildlife.ie它包含了Chester Beatty图书馆,它既是一个图书馆,也是一个值得参观的艺术博物馆,网站:www.fotawildlife.ie。可知,网站:www.fotawildlife.ie,故选D

3细节理解题,根据表格四句子It's not like an ordinary zoo, It allows you the chance to come face to face with the animalswhich offers you an amazing experience, AddressFota IslandCo.Cork它不像一个普通的动物园.它让你有机会与动物面对面,这给你提供了一个奇妙的体验,地址:Fota IslandCo.Cork.可知,如果约翰逊的家人想花一天的时间去面对动物,他们可以去Fota IslandCo.Cork,故选B

4细节推理题,根据表格一句子Price Adults 10Children under 10:£4。可知,成年票:£10;十岁以下儿童票:£4,两人共计£14,故选C

5主旨大意题,根据短文的开头的句子The Republic of Ireland is full of history and cultureHere are some great tourist attractions waiting for you to visit. Come and have fun! 爱尔兰共和国充满了历史和文化。这里有一些很棒的旅游景点等着你去参观,来玩得开心。可知可以知道文章主要介绍了爱尔兰共和国著名的四个景点,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

When we talk about snails, it is easy to think of their slow move. But much of the time snails don’t move at all. They are in their shells-- sleeping. In the spring the snail wakes up. Its body, about three inches long, comes out from the shell. When hungry, the snail looks for food. Its eyes, at the end of the top feelers (触角), are very weak. But its sense of smell is very strong. It helps the snail to find food and the new greens.

Scientists have always believed that snails are not able to find their way home. But Briton Ruth Brooks, a retired (退休的)teacher, has found that it is not true.

Brooks began an experiment on snails after she got mad with the snails in her garden. The snails had eaten her vegetables. She didn’t want to kill them, so she took them to another place. But she found they always seemed to come back.

Brooks did an experiment. She marked the snails in her garden with nail polish (指甲油). She placed the snails in the area around her home and made notes of their movements. She found that snails have a strong homing instinct(本能); the longest returning snail traveled back 90 meters.

Brooks has been named Britain’s best amateur (业余的)scientist after her work won the BBC Radio 4 project, So You Want To Be A Scientist. She said, “I’ve always wanted to know whether the snails that eat my plants just come back when I move them, and if they do, what is their homing distance? “I would say on the evidence (证据) that it would be safe to take your snails away beyond 100 meters or even further. If you put them somewhere nice with some food, you can be almost certain that they won’t come back.”

1Brooks is ________.

A.a great scientistB.a retired teacherC.a snail expert

2The experiment that Brooks did is about ________.

A.Why snails come back

B.Whether snails can find their way home

C.how snails make their movements

3What might Brooks’ advice be for keeping snails away?

A.You’d better kill them.

B.Just take the snails to a place about 50 meters away.

C.Move them to a nice place with food.

4According to the passage, we know that ________.

A.snails just sleep in their shells in spring

B.snails’ feelers are very weak but their sense of smell is strong

C.snails can come back home within a certain distance

5You are most likely to read this article in a ________.

A.newspaperB.science fictionC.story book

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网