题目内容

【题目】阅读下面的短文根据文中信息完成文后表格。(每空一词

What colour is your name? What colour is Wednesday? These questions might sound strange to most people, but some can answer right away. One person says her name is the colour red. For another person, Wednesday is blue. These people have a condition called synesthesia (通感). This means they experience two senses at the same time. For these people, the senses

of smell, sound, sight, touch, and taste are not separate (分开的). They might see and also hear

colours, for example, or hear as well as feel sounds.

The most common form of synesthesia is to hear sounds as colours. A person with synesthesia might hear the number “three” as blue or the letter “D” as red. Someone might always see green upon hearing the word “April”. Another person might see different colours while listening to music. Some people also taste colours. To one person, beef might taste blue and to another, yellow. Some people experience feelings in colour. For example, one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange.

Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes. Some people see music as squares and circles (圆形). Some people taste a sweet as a smooth ball.

There are other forms of synesthesia, as well. For one man, different words have different tastes. Some words taste like pork; others taste like potatoes or eggs.

Synesthesia is not a common condition. Perhaps only one person in every 5,000 has it. For these people, the everyday world can be interesting.

1________________________________________

2________________________________________

3________________________________________

4________________________________________

5________________________________________

6________________________________________

7________________________________________

8________________________________________

9________________________________________

10________________________________________

【答案】

1Meaning

2senses

3feel

4hear

5numbers

6music

7shapes

8tastes

9uncommon/unusual

10daily/everyday

【解析】本文介绍了一种特殊而少见的意识形态——通感。它指视觉、听觉、触觉、嗅觉等等各种官能可以沟通,不分界限,它系人们共有的一种生理、心理现象,与人的社会实践的培养也分不开。

1根据后文,这是介绍通感的含义。故答案为meaning。

2根据This means they experience two senses at the same time可知,故答案为senses

3读文章第二段可知,通感的一种常见形式是和人们的听觉,味觉以及感觉相关联的。故答案为feel。

4根据The most common form of synesthesia is to hear sounds as colours可知,故答案为hear

5根据A person with synesthesia might hear the number “three” as blue or the letter “D” as red可知,故答案为numbers。

6根据Another person might see different colours while listening to music可知,故答案为music。

7根据Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes可知,故答案为shapes。

8根据For one man, different words have different tastes. Some words taste like pork; others taste like potatoes or eggs可知,故答案为tastes。

9根据Synesthesia is not a common condition. Perhaps only one person in every 5,000 has it可知,故答案为uncommon。

10根据For these people, the everyday world can be interesting可知,故答案为everyday。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网