题目内容

【题目】阅读短文,根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

Left foot, right foot, left foot, right foot…you can travel fast or slow. The movement of your feet gets you where you need to go. But it also gets you so much more! Walking is such basic, simple exercise that almost everyone can take part in it.

Walking helps you in many ways. First, it makes your heart stronger. Studies show regular walking lowers your chance of heart disease. Walking for 30 minutes per day also helps control blood pressure. It can reduce your chance of having a stroke or developing some cancers, too. Want to lose weight? You need to burn 600 more calories each day you eat. Walking is the easiest way to do that.

Walking helps your brain health. As people age, their brains don't work as well. One in 14 people over 65 years old suffers from memory loss. Older people who walk six miles or more per week keep their brains in better shape. Putting one foot in front of the other isn't difficult. You don't have to think about it, so you can consider other things. You can consider problems or think of ideas. You can think over conversations again or just remember funny things that have just happened recently.

Walking is also good for your wallet. It saves the cost of going to a gym. Walk quickly for 150 minutes each week to get a good workout. A pedometer(计步器) can get you started. Begin with trying to take 1, 000 steps in 10 minutes to set the right pace.

You can make walking part of your day. Instead of parking right next to your office, park a distance away and walk. Do not take the elevator, but walk. You can even have walking meetings. They are what they sound like. Rather than sit, you walk and talk things over.

Make walking a habit, and see how it makes you feel.

1 your way to better health

Introduction

Walking is such a basic, simple exercise that’s 2 for almost everyone.

Advantages

Stronger hearts

● Walking lowers your chance of 3 disease.

● Walking reduces your chance of having a stroke or developing some cancers.

● Walking helps you lose your 4.

5 brains

Walking can keep old people’s brains in good

6because walking is 7 . While walking , they can think about other things.

Thicker wallets

You needn’t spend any money in going to a 8.

Ways

● Park your car far away from your9 and walk.

● Do not take the elevator, but walk.

● Have walking meetings.

Conclusion

Make walking a 10 , and see how it makes you feel.

【答案】

1Walk

2suitable

3heart

4weight

5Healthier

6shape

7easy

8gym

9office

10habit

【解析】

本文讲述了走路的好处,方法,号召大家养成走路的习惯。首先,经常散步使你的心脏更强壮。它也可以减少你中风或患癌症的机会。可以减肥。散步有助于大脑健康。走路能节省去健身房的费用。你可以把散步作为一天的一部分。不要乘电梯,举行步行会议,边走边谈等。我们要养成走路的习惯。

1句意:走路走出更好的健康。主旨理解。本文讲述了走路的好处,方法,号召大家养成走路的习惯。根据主要内容“走路走出更好的健康。”结合句意可知答案是Walk

2句意:步行是一种基本的简单运动,几乎适合所有人。考查细节理解。根据第1段第4Walking is such basic, simple exercise that almost everyone can take part in it.(步行是如此基本,简单的运动,几乎每个人都可以参加。)可知“步行是一种基本的简单运动,几乎适合所有人。”be suitable for:适于,适合;结合句意和提示可知答案是suitable

3句意:走路会降低患心脏病的几率。考查细节理解。根据第2段第3Studies show regular walking lowers your chance of heart disease.(研究表明,经常散步会降低患心脏病的几率。)可知“走路会降低患心脏病的几率。”结合句意和提示可知答案是heart

4句意:散步有助于减肥。考查细节理解。根据第2段第68Want to lose weight? You need to burn 600 more calories each day you eat. Walking is the easiest way to do that.(想减肥吗?你需要每天多燃烧600卡路里。步行是最简单的方法。)可知“散步有助于减肥。” 结合句意和提示可知答案是weight

5句意:更健康的大脑。考查细节理解。根据表格第四栏右边的内容“走路可以使老年人的大脑保持良好的状态,走路时,他们可以考虑其他事情。”结合第3段特别第一句Walking helps your brain health(散步有助于大脑健康)可知表格第4栏主要介绍更健康的大脑。结合句意和提示可知答案是healthier

6句意:走路可以使老年人的大脑保持良好的状态,因为走路很容易。考查细节理解。根据第3段第4Older people who walk six miles or more per week keep their brains in better shape.(每周步行6英里或以上的老年人大脑保持更好的状态。)可知“走路可以使老年人的大脑保持良好的状态”;keep …in good shape:保持…良好状态。结合句意和提示可知填shape

7句意:走路可以使老年人的大脑保持良好的状态,因为走路很容易。考查细节理解。根据第3段第5Putting one foot in front of the other isn't difficult.(把一只脚放在另一只脚前面并不难。)可知“走路很容易”;结合句意和提示可知答案是easy

8句意:你不必花钱去健身房。考查细节理解。根据第4段第2It saves the cost of going to a gym.(它节省了去健身房的费用。)可知“你不必花钱去健身房。” 结合句意和提示可知答案是gym

9句意:把车停在远离办公室的地方,然后步行。考查细节理解。根据第5段第2Instead of parking right next to your office, park a distance away and walk.(与其把车停在办公室旁边,不如把车停在远处,然后步行。)可知“把车停在远离办公室的地方,然后步行。” 结合句意和提示可知答案是office

10句意:养成走路的习惯,看看它能给你什么感觉。考查细节理解。根据第6Make walking a habit, and see how it makes you feel.(养成走路的习惯,看看它能给你什么感觉。)可知答案是habit

阅读短文填空,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,提炼语言填充句子。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

When you walk into a dining room or a restaurant on the street, you can often see tofu on the menu. Yes, tofu! Tofu is a big part of our daily diet.

Tofu can be made ______ many foods such as Mapo Tofu, assorted tofu (什锦豆腐) and snacks like stinky tofu (臭豆腐). Do you know______ tofu can be used for so many different things? Tofu has a mild taste, which gives it the ______ to take on nearly any flavor (滋味), so it is easy to add to many dishes and snacks.

People like eating tofu because it is a ______ food. Tofu is ______ in soy protein (大豆蛋白), vitamins and minerals (矿物质) – all of which are ______ for good health. According to a recent study by nutrition experts at the University of Illinois, US, ______ you eat soy protein often, it can help lower cholesterol (胆固醇) levels by as ______ as 30 percent.

Tofu was ______ over 2,000 years ago by the Chinese. While the true story behind its creation is ______, legend (传说) has it that tofu was discovered ______ when a Chinese cook added nigari (盐卤) to a pot of soybean milk. It caused the milk to curdle (凝固) and the ______ was tofu.

Tofu is not only ______ in China, also in Western countries. Tofu ______ Western attention in the 1960s because Western people thought tofu could be the healthy food they were ______. Westerners sometimes call it “the cheese of Asia”, because a block of tofu can look like a block of cheese.

1A. ofB. intoC. fromD. by

2A. whichB. whatC. thatD. why

3A. methodB. interestC. abilityD. sense

4A. cheapB. deliciousC. softD. healthy

5A. richB. highC. enoughD. plenty

6A. simpleB. harmfulC. necessaryD. possible

7A. unlessB. ifC. thoughD. whether

8A. moreB. lessC. manyD. much

9A. preparedB. encouragedC. decidedD. invented

10A. uncertainB. unfairC. unfortunateD. unchanged

11A. by mistakeB. by natureC. by accidentD. by heart

12A. secretB. resultC. reasonD. game

13A. interestingB. activeC. usefulD. popular

14A. affectedB. satisfiedC. attractedD. paid

15A. carrying outB. sending outC. looking forD. watching for

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网