题目内容

【题目】Wonder is a book about a ten-year-old boy called August, or Auggie, who feels normal but looks very different.

What’s Wonder about?

Auggie lives with his parents and sister in New York. He is a normal boy in many ways. He rides a bike and likes playing with his Xbox. But Auggie has deformities(畸形)of the face and looks very different from other children. At the start of the book, he tells us "My name is August. 1 won't describe what I look like. Whatever you're thinking, it’s probably worse. " In the street, people look at Auggie and are frightened.

Auggie has never been to school because he has spent a lot of time in hospital.His mother teaches him at home.. but now hes ten, she thinks he should go to school.At first,Auggie doesn’t want to go.He worries that other students will look at him and say terrible things.But when he visits a school with his mum,he likes the head teacher and decides to go.Auggie’s first year at school has good times and bad times,he makes some good friends but other children are rude to him.At the end of the year,Auggie goes on a on a school trip and a frightening event there changes things completely.

Is it a good book?

Wonder is an excellent book,It tells an exciting story that makes you feel many different emotions.It is easy to like Auggie.He has a good sense of humour.so the book has a good mix of funny and sad moments.But the book isn’t just about Auggie,We also learn what life for his sister,and his friend,Jack.Wonder is popular with people of all ages.Pre-teens,teenagers and adults all love the book.

A bestseller

Wonder is RJ Palacio’s first book,On her website,she explains that she had the idea for Wonder after seeing a girl with deformities on the street .one day ,Many schools use the bok to start discussions about bullying ,friendship and being different .The book is very popular and has won prises.Many people are looking forward to seeing what Rj Palacio writes next.

【1】How is Auggie different from other boys?

A.His name is special.

B.His face shape is not normal.

C.he doesn’t go to school

D.he likes playing with hsi Xbox.

【2】why doesn’t Auggie want to go to school at first?

A.Because he has to stay in hospital

B.Because his mother teaches better than teachers.

C.Because he doesn’t think he should go to school.

D.Because he is afraid other students may make fun of him.

【3】What can we know about the book?

A.It tells the story of a real family.

B.Many schools use it to educate students.

C.Adults like the book more than children

D.The emotions of the story are hard to understand.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】B

【解析】

试题分析:短文大意:本文主要介绍了一本名叫《Wonder》的书。

【1】B细节理解题。根据文中第二段But Auggie has deformities(畸形)of the face and looks very different from other children可知Auggie畸形的脸,看起来与其他孩子很不同。所以选B。

【2】D细节理解题。根据文中第三段At first,Auggie doesn’t want to go.He worries that other students will look at him and say terrible things可知起初,Auggie不想去,他担心其他学生看说可怕的事情所以选D。

【3】B细节理解题。根据文中最后一段one day ,Many schools use the bok to start discussions about bullying ,friendship and being different 可知有一天,许多学校使用博克开始讨论有关欺凌,友谊以及不同的所以选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答问题):

Venus (金星) has long been one of the most misunderstood planets. Like the earth, Venus has its own atmosphere. However, the atmosphere is much thicker than that of the earth, which makes it difficult for modern scientists to study. There is much we still do not know about what this planet like. However, using special machines, scientists have unlocked many of the long-hidden secrets in recent years.

Venus is in many ways the earth’s sister planet. It is almost the same in size and chemistry as the earth. In other words, Venus is made up of almost the exact same types of materials as the earth, in about the same amounts.

In the early days of Venus’ 4-billion-year-old life, it would have appeared very similar to the earth. The two would have been almost the same. However, over a period of a few million years ago, Venus lies much closer to the sun than our planet. It has made Venus terribly hot.

Since it is closer to the sun, Venus’ temperature should be a little warmer than that of the earth. As the planet warmed, water which can be used to form oceans, lakes and rivers, evaporated(蒸发). This increase in water vapor(水蒸气)began a cycle of global warming. Water vapor is a very effective greenhouse gas. It caused the temperature to rise and more water to evaporate. The temperature then climbed still further. Today it is likely that all of Venus’s water has evaporated into the atmosphere. This atmosphere effectively keeps the sun’s energy and makes the surface to burn much hotter than it naturally would.

If you happen to find a way to survive the extreme heat on the surface of Venus, you will quickly notice something strange about the days. Venus rotates(旋转) very slowly, so that a day on Venus actually lasts longer than a year. Instead of the sun rising in the east and setting in the west, the sun would appear to rise in the west and set in the east when you are on Venus.

【1】Both Venus and the earth have their own atmosphere, don’t they?

_______________, _____________________________________________________.

【2】How can the scientists finally get to know more about Venus in recent years?

_________________________________________________________________________.

【3】Why is Venus considered the earth’s sister planet?

_________________________________________________________________________.

【4】What has caused Venus to become completely different from the earth?

________________________________________________________________________.

【5】 Please list some other strange natural phenomena(现象) on Venus besides the heat.

_________________________________________________________________________.

【6】In recent year, the earth faces the similar situation which makes Venus very hot. What do we call this kind of situation and what caused the problem on the earth?

_________________________________________________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网