题目内容

【题目】My name is Sam. This is my neighborhood. There’ s a big supermarket near my house. My mother often goes shopping there. Across from the supermarket is a school. It’ s my school. There is a library next to the school. I like reading books there.

I am Peter. My neighborhood is busy. There are a lot of stores and restaurants in my neighborhood. My house is on a street corner(街角). There is a post office near it. And next to the post office is a pay phone.

My name is Linda. In my neighborhood there’ s a big park. Lots of people go there to have fun. I like to play there, too. There is a restaurant across from the park. A bank is next to the restaurant. And some clothes stores are near the bank.

1There is a ___________ near Sam’ s house.

A. restaurant B. library C. supermarket D. park

2Peter’ s neighborhood is very ___________.

A. quiet B. busy C. dirty D. clean

3Peter’ s house is ___________.

A. on a street corner B. next to the post office

C. across from the supermarket D. near the bank

4In Linda’ s neighborhood, there is ___________.

a park a bank a restaurant a supermarket

A. ①②③ B. ①②④ C. ②③④ D. ①③④

5Which of the followings is TRUE about Sam’ s school ?

A. B. C. D.

【答案】

1C

2B

3A

4A

5B

【解析】试题分析:短文是三个孩子对自己家附近的环境做的简单介绍。

1题意:山姆家附近有一所 考查细节理解题。根据山姆的介绍There’s a big supermarket near my house.,可知选C。

2题意:彼得的邻居很 考查细节理解题。根据彼得的介绍My neighborhood is busy.,可知选B。

3题意:彼得的房子在 考查细节理解题。A. on a street corner在一个街角。B. next to the post office在邮局旁边。C. across from the supermarket在超市的对面。D. near the bank在银行附近。根据彼得的介绍My house is on a street corner.,可知选A。

4题意:在琳达的附近,有 考查细节理解题。根据琳达的介绍In my neighborhood there’s a big park.…There is a restaurant across from the park.A bank is next to the restaurant.And some clothes stores are near the bank.,可知附近有公园、银行和餐馆,故选A。

5题意:关于山姆的学校,下列哪一项是正确的?考查细节理解题。根据山姆的介绍,结合图片内容,可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

Subway Hero

It was 7:15 am on 15th April, 2010. Forty-year-old Earl Brown was waiting for the train at the subway station in New York City. His two sons, aged five and eight, were with him at the time.

Suddenly, a sick young man fell down on the platform(站台). The man, 24-year-old James Wilson, got up, but then ______ againthis time, onto the track(轨道) between the two rails. A train was coming into the station. It was a______moment, and an accident seemed to be about to happen. The young man’s life was going to be in danger if the train did not stop. Everybody on the platform was very worried about the young man as his life could be gone in a few______ .

But Mr. Brown stayed calm. He looked at the man, and looked at the space that the man was in. It was about half a meter ______ . He thought to himself, "The train is going to travel over the man. If he tries to get up, the train will definitely kill him. However, the young man will be OK if he lies on the ground and doesn’t move." At this time, Mr. Brown knew he had to make a tough ______, and it would be very important for this young man.

Without further hesitation (犹豫), Mr. Brown jumped onto the track. He ______ on top of Mr. Wilson, and kept him down on the ground inside the subway track. The train driver saw both of them. He was terrified, but there was no way for him to______ in time. The train travelled over the two men before it was finally stopped.

The people on the platform were shocked to see what had happened. When Mr. Brown heard them shouting, he shouted, "We’re fine, but tell my sons I’m OK." People on the platform clapped(鼓掌) and cheered their ______they were amazed at Mr. Brown’s courage and bravery. Subway staffs helped the two men walk out of the track safely. An ambulance(救护车) arrived and took Mr. Wilson to the nearest hospital. Luckily, there was nothing serious with him.

In a radio interview, Mr. Brown was asked why he was so brave when the accident happened. He______ said, "My coat got dirty but that’s it." He added, "I’m not a brave man and I was terribly afraid of it too. I just saw someone who needed help at that time. It was the ______ thing to do, so I did it."

1A.fell B.stood C.stayed D.waited

【2】A.wrong B.natural C.magical D.terrible

【3】A.days B.hours C.minutes D.seconds

【4】A.wide B.high C.deep D.long

【5】A.decision B.suggestion C.description D.discussion

【6】A.sat B.lay C.ran D.hid

【7】A.leave B.reach C.stop D.move

【8】A.star B.hero C.leader D.driver

【9】A.simply B.excitedly C.hurriedly D.proudly

【10】A.true B.right C.brave D.Great

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网