题目内容
【题目】
The Simpsons are the most popular family in the world. Every week, many people all over the world stay at home to watch them on TV.
This is a cartoon family of five people: all of them have bad-looking yellow faces and big white eyes. The parents are Marge and Homer, Marge has blue hair. She loves her hair very much. She is always very kind to her family.
Homer works in a factory and spends all his free time watching TV and eating donuts(炸面圈). He always eats with his mouth open and he is too fat.
Bart is the oldest child. He always gets bad grades. He doesn’t like to do his homework and often makes his parents angry. He likes playing tricks(恶作刷) on his sister, Lisa. Lisa is a little younger than Bart and is always top of the class at school. She is the smartest person in the family. Maggie is the youngest child. She can’t talk or walk and she’s always silent. She can only say one word: "Daddy".
The Simpsons started in 1989 and it’s still very popular now. People of all ages like it because the Simpsons are like a real family. They aren’t perfect or beautiful like a lot of families on TV.
【1】What can we know about Bart according to the passage?
A.He is quite a smart boy.
B.He is the youngest in his family.
C.He doesn’t work hard at his study.
D.He likes to play tricks on his sister Maggie.
【2】What does the underlined word "silent" mean?
A.Outgoing.B.Serious.C.Quiet.D.Strict.
【3】What might the writer think of the Simpsons?
A.Boring.B.Successful.C.Terrible.D.Perfect.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【解析】
本文是人物故事类阅读。文章介绍了电视卡通人物辛普森斯一家。主要介绍他们的长相,以及各个家庭成员的爱好和特点等。
【1】细节理解题。根据第四段“Bart is the oldest child. He always gets bad grades. He doesn't like to do his homework and often makes his parents angry.”可知,Bart总是成绩不好,不喜欢做作业。故选C。
【2】词义猜测题。outgoing外向的;serious严肃的;严重的;quiet安静的;strict严格的。根据“Maggie is the youngest child. She can't talk or walk and she’s always silent.” Maggie是最小的孩子,她不会说话,可推测她总是很安静。故选C。
【3】推理判断题。boring无聊的;successful成功的;terrible糟糕的;perfect完美的。根据最后一段“The Simpsons started in 1989 and it's still very popular now.”可知,辛普森斯一家从开始到现在一直非常受欢迎,所以作者认为他们是成功的,故选B。
【题目】阅读表格,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Trip 1 One week in the mountains Bring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful areal of the Green Mountains. You may go hiking or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You can find many kinds of animals living in this area. Time: May 8—May 14 Tel: 64639818 Adult: $ 110. 00 Child: $55. 00 |
Trip 2 Three days in the country There are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is, also a great walk for bird-lovers. Time: May 20—May 22 Tel: 6398643 Adult: $ 50.00 Child: $ 25. 00 |
Trip3 Flashlight adventure (冒险) Put on your warm clothes, bring a flashlight (手电筒) and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure. A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen (被看到) at night. Time: May 16—May 18 Tel: 63875629 Adult: $30. 00 Not for children |
Trip 4 Five days by the sea Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming. Time: May 23—May 27 Tel: 67538293 Adult: $80. 00 Child: ¥40. 00 |
【1】What number may you call if you and your friends want to enjoy the sunshine at the seaside?
A.67538293B.63986432C.64639818D.63875629
【2】Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost?
A.$25B.$50C.$100D.$150
【3】David loves sports. He will take his holiday from May 7 to May15. What activity will he probably take part in?
A.Hiking in the mountains.B.Watching plants at night.
C.Fishing in the country.D.Swimming in the sea.
【4】Lucy is a college student. She is quite interested in science. She wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose?
A.Trip 1.B.Trip 2.C.Trip 3.D.Trip 4.
【5】Which of the following is NOT mentioned in the four ads?
A.
B.
C.
D.![]()