题目内容

【题目】短文填空
An elephant and a monkey lived in the same forest. One day they went to ask an old bird, “Can you tell us which is important, being strong or being quick?"The old bird didn't give them the answer at once. Instead, he them to get some bananas the other side of the river and bring them to him.
So the elephant and the monkey went to the river, but the ran so fast that monkey was afraid. "Get on my back, Monkey,” said the elephant, “I shall take you there. I'm big and strong, I can swim the river."
Soon they got to the other side. The elephanthard to reach the bananas, they were too high."Wait a , please. I can climb,” said the monkey. He quickly ran up to the and passed the bananas to the elephant.
Then they came happily to the old bird and showed him the bananas. Now, you see, the elephant is strong,” said the old bird a smile, but he couldn't get the bananas. The monkey is quick, but he couldn't cross the river. Only you two could do the work well when you helped other.”

【答案】more;asked;water;across;tried;minute;tree;back;with;each
【解析】文章大意:这篇文章主要介绍了大象和猴子问老鸟谁是更重要的,老鸟让他们两个去河对岸的树上摘香蕉,猴子过不去河,是大象背着它过河的,大象上不去树,是猴子上树摘的香蕉,老鸟这么做是为了让他们两个意识到没有谁是更重要的,及合作的重要性。
(1)句意:你能告诉我哪个更重要吗?是强壮还是快速?此题考查形容词比较级。故填more。
(2)句意:反而,鸟叫他们去河的另一岸拿回香蕉。根据句意,ask sb to do sth让某人去做某事,故填asked。
(3)句意:但是水流很快,猴子很害怕。根据上句中 went to the river, 可知应是水water,故填water。
(4)句意:我很大,我很强壮,我能够游泳游过那条河。根据句意,介词across穿过,故填across。
(5)句意:大象试图拿到那香蕉,但是太高了。根据句意,try to do试图做,故填tried。
(6)句意:稍等。根据句意,wait a moment稍等。故填moment。
(7)句意:他快速地爬到树上。根据上文可知香蕉长在香蕉树的上,故应为爬上树,故填tree。
(8)句意:他们高兴地回到那只老鸟面前。根据句意,come back回来,故填back。
(9)句意:那只老鸟笑着说。此题考查介词,with表示伴随,根据句意,故填with。
(10)句意:当你们互相帮助的时候,你们就能把工作做好。根据句意,each other相互,故填each。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文然后从各题所给的三个选项中选出最佳选项。
Helen's favorite food is chocolate. Her parents and teacher often say that it's1for her teeth to eat too much chocolate. But she doesn't believe it. She often puts some chocolate in the milk for breakfast, the juice2lunch, even the soup for supper. Her mother has to3some chocolate in her bag before she goes to school. Sometimes when her mother goes shopping with her, Helen won't leave the shop4her mother buys some chocolate for her.
The little girl5back from school with a painful(痛苦的) look yesterday afternoon. A tooth hurt and she had nothing. Her mother made some soup for her. But she put some chocolate in it. Her father bought some6for her, but she put some chocolate in it, too. Of course it was useless.7the next morning her mother took her to see the8.The dentist saw there was a cavity(洞) in her bad tooth .So he had to fill(填充)it with something.
“Now, young girl,” said the dentist , “What kind of filling(填充物) would you like for that tooth ?”
“9, please,” answered Helen. The dentist and Helen's mother both laughed. The dentist asked Helen to eat fresh fruit and vegetables10chocolate. And it's necessary for Helen to have healthy eating habits.

(1)A.good B.bad C.well
(2)A.for B.with C.at
(3)A.get B.put C.buy
(4)A.when B.if C.until
(5)A.go B.came C.returned
(6)A.medicines B.pills C.medicine
(7)A.But B.So C.And
(8)A.doctor B.nurse C.dentist
(9)A.Chocolate B.Milk C.Fruit
(10)A.instead B.but C.instead of

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网