题目内容
【题目】 Monaco is in the south of Europe, beside the Mediterranean Sea(地中海). Monaco is the second smallest country in the world. It is only 5.8 kilometers long and less than 1 kilometer wide. That's about the same size as Central Park in New York, You can walk across the whole country in less than one hour.
![]()
It may be small, but Monaco is a rich country. The most famous part of Monaco is Monte Carlo. Monte Carlo is famous for its casinos. Many tourists come to visit the casinos——and they spend a lot of money there!
Mote Carlo is also home to a famous car race. Each May, the Formula One Grand Prix takes place around the streets of Monte Carlo. People come from all over the world to watch the race. The Mote Carla Grade Prix is exciting to watch because the roads are narrow(狭窄的),with many curves(弯道).
Monaco may be a tiny country, but it is an exciting place to visit.
【1】It may only take you to walk across the whole country.
A.50 minutesB.two hoursC.one dayD.three weeks
【2】Monaco is .
A.about the same size as New York
B.bigger than New York
C.about the same size as Central Park in New York
D.bigger than Central Park in New York
【3】The Formula One Grand Prix is a .
A.car raceB.casinoC.part of MonacoD.street in Monte Carlo
【4】It's exciting to watch the Mote Carla Grade Prix because .
A.there are many people around the world there
B.you need to spend a lot of money
C.the roads with many curves are narrow
D.it's famous
【5】What is NOT the description word for Monaco?
A.SmallB.ExcitingC.RichD.Crowded
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
本文讲述了摩纳哥是欧洲南部,在地中海旁边。摩纳哥是世界上第二小的国家。和纽约的中央公园差不多大,你可以在不到一个小时的时间里走遍整个国家。摩纳哥也许很小,但它是一个富裕的国家,也是一个令人兴奋的旅游胜地。摩纳哥最著名的地方是蒙特卡洛。蒙特卡罗以其赌场而闻名,蒙特卡洛也是一场著名的汽车比赛的举办地。
【1】细节理解题。根据“You can walk across the whole country in less than one hour.”可知可以在不到一个小时的时间里走遍整个国家,故选A。
【2】细节理解题。根据“That's about the same size as Central Park in New York”可知和纽约的中央公园差不多大,故选C。
【3】细节理解题。根据“Mote Carlo is also home to a famous car race”可知Mote Carlo也是一场著名的汽车比赛的举办地,所以可推测出the Formula One Grand Prix是汽车比赛,故选A。
【4】细节理解题。根据“The Mote Carla Grade Prix is exciting to watch because the roads are narrow(狭窄的),with many curves”可知因为道路狭窄,有许多弯道,故选C。
【5】推理判断题。Small小的;Exciting令人兴奋的;Rich富有的;Crowded拥挤的;根据“It may be small, but Monaco is a rich country.”可知是小的和富裕的;再根据“Monaco may be a tiny country, but it is an exciting place to visit.”可知是一个令人兴奋的旅游胜地,所以“Small,Exciting,Rich”可以形容Monaco,故选D。
阅读理解中的细节理解题,首先找到问句中的关键词然后定位到文章或表格的具体位置,然后选出正确答案即可。如题目1中的关键词是walk across the whole country,在文章中定位到第1段最后即可得出正确答案。
【题目】
| Hi, I’m Harper Seven Beckham. I’m an English girl. Harper is my first name, Seven is my middle name, and Beckham is my last name. Here is my family photo. This is my father David Beckham. That is my mother Victoria Beckham. Brooklyn, Romeo, and Cruz are my brothers. |
| My name is Kimi. I’m not English. I’m Chinese. My father is Lin Zhiying. His English name is Jimmy. My mother is Chen Ruoyi. Her English name is Kelly. Oh, Angela and Cindy are my good friends. |
| I’m Cindy. My Chinese name is Tian Yucheng. Tian Liang is my father. Ye Yiqian is my mother. Tian Xinchen is my brother. |
【1】Harper has _____brother(s).
A.oneB.twoC.threeD.four
【2】Seven is Harper’s ________.
A.first nameB.middle nameC.last nameD.favorite(最喜爱的) number
【3】Cindy is Kimi’s ______.
A.sisterB.cousinC.friendD.mother
【4】There are ______ people in Cindy’s family.
A.threeB.fourC.fiveD.six
【5】Which of the following is TRUE?(以下哪一个描述是正确的?)
A.David Beckham has three children(孩子)B.Kimi is an English boy.
C.Tian Yucheng’s English name is Angela.D.Kelly is Kimi’s mother.