题目内容

A young man once went to town and bought himself a pair of trousers. When he got home, he found that they were about two inches(英寸)longer.
He went to the kitchen, there his mother and two sisters were doing housework. He said to them, “The new trousers are too long. Could one of you help me to shorter them by two inches?” But they were too busy. They said nothing and were still working.
After his mother finished washing all plates, she shortened the trousers by two inches. Then one of his sisters remember his trousers and shortened them by two inches. When the other sister came back home from cinema, she also remembered the new trousers. “I nearly forgot that.” She thought. Then she shortened them by two inches.
小题1:The new trousers were too ______________.
A.longB.short C.big D.small
小题2:He had _______________.
A.only one sisterB.two brothers
C.two sistersD.a brother and a sister
小题3:They said nothing because ________________.
A.they didn’t want to help him
B.they had no time to help him
C.they didn’t know what to do
D.they didn’t hear him
小题4:His mother was the _____________ one to make the trousers shorter.
A.only B.last C.second D.first
小题5:The next morning he would find his trousers were _________shorter than the original (原来)one.
A.two inches B.four inches C.six inches D.not

小题1:A
小题2:C
小题3:B
小题4:D
小题5:C

试题分析:一个年轻人去城里给自己买了一条裤子。当他到家时,他发现长两英寸。他走进厨房,他的母亲和两个姐姐都做家务。他对他们说,“新裤子太长了。你能帮我缩短他们两英寸吗?”但他们太忙。他们什么都不说,还在工作。他的母亲洗完所有的盘子后,她把裤子改短了两英寸。然后他的一个姐妹记得他的裤子并缩短他们两英寸。当他的姐姐从电影回到家,她还记得新裤子的事。“我几乎忘了。”她以为。然后她缩短了他们两英寸。
小题1:细节理解题。问题:这条新裤子如何?原文:he found that they were about two inches(英寸)longer. 句意:他发现他们两英寸长。故选A。
小题2:细节理解题。分析原文:there his mother and two sisters were doing housework. 他的母亲和两个姐姐都做家务。得知他有俩个姐妹。故选C。
小题3: 细节理解题。问题:她们为什么都没有说话?原句:But they were too busy. They said nothing and were still working. 句意:但他们太忙。他们什么都不说,还在工作。故选B。
小题4: 细节理解题。问题:他的母亲是第几个将裤子剪短的?在通读全文中了解是第一个。故选D。
小题5: 计算及细节理解题。问题:第二天他发现裤子比原来短多少寸?分析短文有三人进行过整理,每人剪2寸,三人就是剪了6英寸。故选C。
练习册系列答案
相关题目
There was a pilot(飞行员) and four people in a small plane. Suddenly there was something wrong with the machine while it was flying in the air. The plane began to fall down. The pilot told the people there were only four parachutes(降落伞). They all became worried and started to make excuses.

The next person said, “I must have a parachute. I am a very clever person. I have to attend an important match. I know I will win the game because I’ll be the cleverest person there.” He picked up a pack and jumped out.
Two men were left---an old businessman and a young mountain climber. At this time the plane was going down fast. The businessman said, “ Young man, I am old but you are still young. You take the last parachute.” The young mountain climber smiled. “Don’t worry,” He said. “ We can both jump out because there are still two parachutes. Just now the clever man jumped out with my backpack.”
小题1:All the people became worried because_________.
A.they couldn’t find the parachutes
B.they saw the pilot jump out first
C.they were afraid and they knew there were not enough parachutes for each person.
D.There was too much smoke and they couldn’t jump out from the plane.
小题2:The clever man jumped out with_________.
A.a parachuteB.nothing
C.the backpack of the climber’sD.two parachutes
小题3:All the people thought of themselves except____________.
A.the pilotB.the clever manC.the doctorD.the businessman
小题4:From the story we know__________ would be dead.
A.the clever manB.the businessmanC.the pilot D.the doctor
小题5:From the passage we know_________ was the first to jump off the plane.
A.the pilotB.the mountain climberC.the businessmanD.the doctor
Daniel was always making excuses for forgetting to do things. His usual excuse was: “ I was too busy.” or “I didn’t have time.”
Daniel’s parents were worried about him. “ He shouldn’t go through life making excuses all the time.” his father said. “ No one will trust him to do anything. He won’t be able to keep a job. No sensible(明智的)girl will marry him.”
“I don’t know what we can do.” his mother said.
“I have an idea.” his father said. “If this doesn’t work, nothing will.”
The next day was Daniel’s birthday. He was really looking forward to getting exciting presents. He woke up, expecting his parents to wish him a happy birthday. But all day what they said was “Good morning, Daniel. Hurry, or you will be late for school.” There were no presents, not even a card. He was really disappointed.
“Never mind.” he thought. (3) “There’ll be a surprise for me after school.” But there wasn’t. Sadly he said to his parents at dinner, “Today’s my birthday.”
“Oh,” his father said. “So it is. I forgot.”
“So did I.” his mother said.
“How could you forget?” Daniel asked. “There must be a reason.”
“Well, yes.” his father said. “We have a really good excuse for forgetting your birthday, Daniel. We didn’t remember your birthday because we were too busy.”
Poor Daniel! He never had a silly excuse for not doing something again.
小题1:判断Daniel got his birthday present at last(   )。
小题2:He thought there would be ________for him afte school.
小题3:What did Daniel feel when he didn’t receive any presents?
_______________________________________________________.
小题4:What do you learn from the story?_____________________________________.
小题5:翻译划横线句子?
_________________________________________________________________.
Do you often think of your parents? You may say, ‘‘Of course, I     . I       a gift for my mother on Mother’s Day and on Father’s Day I give my father      , too.’’ But what about the other days of the year?
In my family, my parents like       very much because my aunt and uncle come back from Beijing to see them. All the family members get together. They are very happy. In the evening, we eat moon cakes and watch the     .
I have a friend. Her parents       in another city. One day, I go to see her, and we have a nice talk. Then she wants to     . So she dials(拨打) the number, but then she puts down the phone.      about 15 minutes, she dials the number again. ‘‘Hi, Mom….’’
Later, I ask, ‘‘Why do you dial the number      ?’’ She smiles, ‘‘My parents are old and , so they can't get close to the telephone quickly. I always do so when I call them. I only want to give them       time to      the telephone.’’
My friend is a good girl. She is always     about her parents. You also want to be a    child, right? Please always remember to       your parents at any time, not just on some important days.
小题1:
A.willB.do C.won’t D.don't
小题2:
A.buyB.sellC.takeD.do
小题3:
A.a cakeB.a kissC.some moneyD.a gift
小题4:
A.Halloween B.Chinese New YearC.Thanksgiving DayD.Mid-Autumn Festival
小题5:
A.moonB.sunC.TVD.film
小题6:
A.liveB.playC.travelD.eat
小题7:
A.make a call B.go fishing C.take a walkD.have a rest
小题8:
A.AfterB.WhenC.BeforeD.For
小题9:
A.a twiceB.twiceC.secondD.the second
小题10:
A.slowB.fastC.healthyD.strong
小题11:
A.enoughB.littleC.anyD.free
小题12:
A.move(移动)B.bringC.takeD.answer
小题13:
A.tellingB.sayingC.thinkingD.waiting
小题14:
A.wellB.cleverC.badD.good
小题15:
A.callB.loveC.wantD.hear

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网