题目内容
【题目】![]()
People know the dangers of the fires. It’s good for a family to learn how to prepare for a fire. Here are some s【1】.Put a smoke a【2】in the house. Smoke from a fire causes it to go off. Then it makes a loud sound. The sound tells everyone to leave the house at once.Make escape plans. They should know all the ways out of the house. If there is a fire, everyone follows the plan to get out. Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened e【3】. Buy the extinguishers. In the house, everyone in the family should know how to use them. Practice for a fire. They do fire practice because they teach children about fire safety.Everyone in the family should obey the following fire rules.Don’t open a hot door! The fire can grow more quickly if you open the door. Stay close to the floor! Smoke can be more dangerous than fire. The best air is n【4】the floor because smoke rises.What will you do if your hair or clothes start to burn? First, stop! Don’t run! The fire burns fast because of move air. D【5】! Fall to the floor. Then roll! Turning over and over will make the fire go out. Put a blanket around you to keep air away from the fire that may still be on you. There are many possible causes for fires. A wise family is ready all the time. If there is a fire, don’t forget to call 119 for help.
【答案】
【1】suggestions
【2】alarm
【3】easily
【4】near
【5】Drop
【解析】
本文是记叙文。短文介绍了应对火灾发生的几条建议:在房子里装报警器;选好逃生路线;购买灭火器;身上着火时就地翻滚来扑灭火焰等等。
【1】句意:这里有几条建议。下文内容是几条关于火灾逃生的建议,根据首字母填名词suggestions。
【2】句意:在房子里装一个烟雾报警器。根据下文的Then it makes a loud sound.然后它发出响亮的声音可知,是报警器。故填alarm。
【3】句意:计划的一部分是检查所有窗户,确保容易地打开。根据常识为了逃生,窗户要容易地被打开,修饰动词用副词easily。
【4】句意:因为烟雾上升,所以靠近地板的空气是好的。根据上文的Stay close to the floor!紧靠地板!可知是靠近地板的,用介词near。
【5】句意:根据下一句Fall to the floor.倒在地板上可知,往下掉,根据首字母提示,可知用Drop。