题目内容
【题目】 We often talk about the weather.Here are some passages about the weather.Let's read them together.
![]()
【1】The underlined phrase “go up” in Passage 1 means “____” in Chinese.
A. 走上去B. 上升
C. 上去走D. 膨胀
【2】When ____,we know it's windy.
A. the ground is whiteB. a poet writes a poem
C. the branches are movingD. the coat is wet
【3】Which one do you think may be the best title for Passage 3?
A. Taking your umbrellaB. Ships at sea
C. The rainD. Umbrella
【4】Passage 4 mainly talks about ____.
A. snowB. rain
C. windD. fog
【5】Why are children happy when it snows?
A. Because they can stay at home.
B. Because they can make snowmen.
C. Because they don't need to go to school.
D. Because it's beautiful.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
文章大意:本文是有关天气的小短文,分别介绍了风、雨、雪等几种天气现象。
【1】词义猜测题。根据上下文When the sun comes up, it warms the air and the temperature will go up. When nights come, the air will get cooler and the temperature will fall. 当太阳升起来的时候,天气变暖了,而且气温会…;到了晚上,天气就冷了,气温也随之下降。由此可知,天气变暖气温就会上升,所以go up意思应是“上升”,故答案选B。
【2】细节推理题。根据上下文We can't see it,but we can feel it.It can move the air.When it comes,we can see the branches(树枝)of trees are moving.我们看不到它,但我们可以感受到它。它随着空气而流动,当它来得时候,我们可以看到树枝在风中摇曳。由此可知可知,风来的时候,树枝会舞动,我们就知道,起风了。故答案选C。
【3】理解归纳题。根据第三段内容及其句子The rain is falling all around. It falls on fields and trees. It rains on the umbrellas here and on the ships at sea. 雨洒落在大地上。它落在田野和树木上,落在雨伞和海洋里的船上。可知,整个段落都在说下雨的事情。由此可以推断,这一段主要讲的是雨,故答案选C。
【4】理解归纳题。根据第四段中的句子We often see it in winter.It looks white and many people like it a lot.When it comes,the ground will put on its white clothes.And children are especially happy then,because they can make snowmen.我们经常能在冬天看见它。它是洁白无暇的,而且很多人都喜欢它。当它来的时候,大地换上了雪白的新装,孩子们尤其欢喜,因为他们可以堆雪人玩。可知第四段说的是雪,故答案选A。
【5】细节推理题。根据文中的内容And children are especially happy then, because they can make snowmen. 孩子们尤其欢喜,因为他们可以堆雪人玩。可知因为因为他们可以堆雪人,故答案选B。
【题目】(A)Maria要与同学聚会,他给表弟Tommy写了一张留言条。请他帮忙做些事情。请根据图片提供的信息,完成下面留言条。
![]()
Dear Tommy, I’m going to a party today. I need your help. In the morning, would you mind ___________ _______________________________________________________________________________ |
If you finish all these things, I will give you a big surprise. Love, Maria |