题目内容

【题目】

Bob was only seven years old. One night Bob was at home alone while his parents were out for a party. He had often stayed alone before, so he wasn't afraid. As he waited for his parents to return home, he watched a film on TV. His eyes became heavier and heavier as time passed by.

Suddenly Bob's eyes opened wide—what was the sound in the next room? Bob heard the window being opened slowly. For a minute, Bob was so frightened that he could not move, and his body felt like ice. He knew that he couldn't lose his head and began to think of the things he could do. Again he heard the sound of someone trying to climb into his home through the window.

Bob's drums were standing in the corner near the TV. “Wait, maybe there is something I can do,” thought Bob. He beat on his drums as hard as he could. The sound was so terrible that Bob surprised even himself. He also surprised the man in the window, who ran away as fast as possible.

1What did Bob do when he waited for his parents?

A. He played the drums. B. He watched TV.

C. He fell asleep. D. He did nothing.

2How did Bob make the man run away?

A. He turned up the TV.

B. He called the police.

C. He beat his drums.

D. He asked his parents for help.

3According to the passage, what was Bob like?

A. Clever. B. Stupid.

C. Friendly. D. Strict.

【答案】

1B

2C

3A

【解析】

文章大意:本文讲述了Bob父母出去参加一个聚会,他独自在家里看电视等他们回来。突然遇到有人翻窗户想进入他家,而且很可能是个贼,他机智的使劲敲鼓,把那人吓跑的故事。

1细节理解题。根据文中的句子As he waited for his parents to return home, he watched a film on TV.当他等待他父母回家时,他在电视上看了一部电影,可知B选项符合题意,故答案选B。

2细节理解题。根据文中的句子He beat on his drums as hard as he could.… He also surprised the man in the window, who ran away as fast as possible.他拼命地敲鼓他也让窗口的那个人吃了一惊,他以最快的速度跑开了;可知C选项符合题意,故答案选C。

3推理判断题。根据短文内容,Bob机智地把盗贼吓跑了。所以,鲍勃是个非常聪明、勇敢的孩子。结合选项可知A选项符合题意,故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

There lived an old man in a small town of Germany. He had three sons and they all worked in the same factory where he had worked. After the Second World War began. his sons were all made to join the army and all of them died in the battle(战争). The old man was heartbroken. He didn't have enough food and often went hungry. Nobody helped him and he didn't know how to go on living.

One cold winter night, the old man couldn't go to sleep. He had been hungry for two days and it was so cold that ice could be seen in his room. He had to get up and began to run in the room until he lay down on the ground. The next morning he had to beg from door to door. He had been to a lot of cities ever since.

Once he came to a village, but the villagers were all poor and couldn't give him anything. He was too hungry to go to another village. He thought over and over and found a way. He came to a police station and called out. "Hitler is a foolish pig!”

Out came a policeman at once. He took the old man into a room, gave him some bread and a cup of tea. Then he said, "Don't say that in our village, sir!”

“I’m sorry, sir,” said the old man, “I don’ t know it's Hitler’ s hometown.”

“No, no, sir,” the policeman said in a hurry. “It’s the pig’s hometown!”

请根据短文内容,选择最佳选项。

1Why was the old man heartbroken?

A. Because he had nothing to support his three sons

B. Because he was made to join the army

C. Because all his three sons lost their lives in the war

2Finally, the old man got things to eat by _________.

A. asking the villagers for help

B. shouting to the police station

C. begging from door to door

3Actually the policeman __________.

A. hated Hitler as well as the old man

B. didn’t want to help the old man

C. thought the old man was more foolish than pigs

4We can infer(推断)that the “village” underlined in the passage is _______hometown.

A. the old man’s B. the pigs’ C. Hitler’s

5The passage above is _________.

A. a science fiction B. a funny story C. a fairy tale

【题目】Tanzania Tarangire is a national Park which lies in Tanzania.The park itself covers an area of around 2,850 square kilometers, making it the sixth largest park of its kind in the country.I recently visited Tarangire to see what it was like.

One of the first sightings upon entering the park which I found was a huge group of elephants.Our guide told us that Tagrangire was probably the best place in Tanzania to find large group of elephants, and that their population in the park was around 2,500.We continued to watch the elephants as they stood under trees and scratched themselves against the trees to hit the spot of an itch.

To the right of the elephant group, we noticed a big tree! Our guide informed us that this was a Baobab tree and that they could live for hundreds of years.Compared with this tree, the elephant just looked like dwarfs (much smaller plants or animals)! We were informed that Tarangire was one of the best National Parks in Africa to see so many Baobab trees.

As we continued our drive through the park, we finally reached a watering hole.Our guide warned us that there were lions all around us.It took us all a while to find them, but there they were! Most of them are resting in the shade under bushes, but there was one that was drinking from the watering hole directly in front of us.We then noticed just to our right, there were a couple of fresh zebra bodies — it seemed as if the lions which were resting had killed them! We were unlucky not to have seen the kill, as our guide had mentioned that the zebra bodies were fresh and the kill had happened within the last hour.

Our final big sighting was one that none of us were expecting to see, even our guide! We stopped at a place where there were quite a many cars, with a sleeping leopard(美洲豹)there! We took photos and watched its surprising body before returning to our hotel as it was getting late.

So, I hope you enjoyed my description of Tarangire, and add this amazing park to your very own Tanzania travel route.

1Which statement is correct about the park?

A. It covers an area of about 2,580 square kilometers.

B. It is the largest park of its kind in the country.

C. Their population in the park was around 2,000.

D. There are a lot of Baobab trees in the park.

2What does the underlined part in paragraph 2 infer?

A. They moved their bodies against the trees to solve the skin problem.

B. They rested under the trees, doing nothing, just for killing the time.

C. They helped each other to knock down the dirty things on their bodies

D. They guarded their baobab trees, fighting the terrible leopards and lions.

3What does the passage possibly tell us?

A. A Page from Tanzania Tourist Diary. B. Animals and Plants in Tarangire Park.

C. A Visit to Tarangire National Park. D. Protecting Animals and Environment.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网