题目内容
【题目】
![]()
Bob was only seven years old. One night Bob was at home alone while his parents were out for a party. He had often stayed alone before, so he wasn't afraid. As he waited for his parents to return home, he watched a film on TV. His eyes became heavier and heavier as time passed by.
Suddenly Bob's eyes opened wide—what was the sound in the next room? Bob heard the window being opened slowly. For a minute, Bob was so frightened that he could not move, and his body felt like ice. He knew that he couldn't lose his head and began to think of the things he could do. Again he heard the sound of someone trying to climb into his home through the window.
Bob's drums were standing in the corner near the TV. “Wait, maybe there is something I can do,” thought Bob. He beat on his drums as hard as he could. The sound was so terrible that Bob surprised even himself. He also surprised the man in the window, who ran away as fast as possible.
【1】What did Bob do when he waited for his parents?
A. He played the drums. B. He watched TV.
C. He fell asleep. D. He did nothing.
【2】How did Bob make the man run away?
A. He turned up the TV.
B. He called the police.
C. He beat his drums.
D. He asked his parents for help.
【3】According to the passage, what was Bob like?
A. Clever. B. Stupid.
C. Friendly. D. Strict.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【解析】
文章大意:本文讲述了Bob父母出去参加一个聚会,他独自在家里看电视等他们回来。突然遇到有人翻窗户想进入他家,而且很可能是个贼,他机智的使劲敲鼓,把那人吓跑的故事。
【1】细节理解题。根据文中的句子As he waited for his parents to return home, he watched a film on TV.当他等待他父母回家时,他在电视上看了一部电影,可知B选项符合题意,故答案选B。
【2】细节理解题。根据文中的句子He beat on his drums as hard as he could.… He also surprised the man in the window, who ran away as fast as possible.他拼命地敲鼓…他也让窗口的那个人吃了一惊,他以最快的速度跑开了;可知C选项符合题意,故答案选C。
【3】推理判断题。根据短文内容,Bob机智地把盗贼吓跑了。所以,鲍勃是个非常聪明、勇敢的孩子。结合选项可知A选项符合题意,故答案选A。