题目内容

【题目】

You’re chatting with friends on the phone, but you can’t help looking through shopping websites in the meantime. You’re having lunch alone in the dining hall, but it only feels right when you start playing a show on your phone ---as if it’s a necessary “side dish”.

We’re now living in a world that is filled with information. It seems unnatural to do only one thing at a time. It’s as if we’re all suffering from a recent article called “multitasking OCD”.

“With news reduced to 140 characters and communication increasingly by emojis, we have developed the ability to focus our attention on several activities and devices at once,” Sabry Otmani, founder of Pulpix website, once wrote. “We need something exciting to keep us interested and to fight off boredom.”

But perhaps “fighting off boredom” is not the only reason.

My own obsession with multitasking mainly comes from the fact that everyone around me seems to study all the time. Each minute I’m not taking in something new feels like a waste of time. So I always have my headphones on, whether I’m commuting, exercising or walking in the park. I’m forever listening to something---a course on classical music, or on new media management, and heaven knows what else---just so I can keep up with the world.

People who can’t stay away from social media are known by “FOMO” (fear of missing out): They have to be updated about what their friends are doing and saying. But I’d guess that “FOFO” better describes me – “fear of falling out”.

No matter what reason you’re doing it for, “multitasking” is already a part of the modern lifestyle. Just make sure you make the most out of it.

1In the first paragraph, the author wants to ______.

A. show how busy today’s life is

B. show that people today often feel lost

C. explain what “multitasking OCD” is like

D. say people like to compare with each other

2According to Sabry Otmani people today like multitasking because _______.

A. it can help them to communicate their ideas

B. it can help them out of being bored

C. they are impatient to finish one thing at a time

D. they are more able than the past generations

3The underlined word “obsession” may mean “_______”.

A. interestB. knowledgeC. understandingD. worry

4Which of the following is correct about the writer?

A. She wants to stay ahead of her friends.

B. She wants to have something to show off.

C. She doesn’t want to get left behind by others.

D. She thinks it is boring to do one thing at a time.

【答案】

1C

2B

3A

4C

【解析】

文章大意:作者想解释一下“多任务OCD”是什么样子的。布道坛网站的创始人SabryOtmani曾经写道。“我们需要一些令人兴奋的东西来保持我们的兴趣和摆脱无聊。但也许“摆脱无聊”不是唯一的原因。我对多重任务的痴迷主要来自于我周围的每个人似乎都在学习。每一分钟,我不接受新的东西,感觉就像是在浪费时间。不管你为什么这么做,“多任务”已经成为现代生活方式的一部分。只要确保你充分利用它。

1细节理解题。根据Youre having lunch alone in the dining hall, but it only feels right when you start playing a show on your phone ---as if its a necessary side dish. 你一个人在餐厅吃午饭,但只有当你开始用手机播放节目时,你才会感觉到这是一种必要的“配菜”。可知,在第一段中,作者想解释一下“多任务OCD”是什么样子的。

2细节理解题。根据Sabry Otmani, founder of Pulpix website, once wrote. We need something exciting to keep us interested and to fight off boredom. 布道坛网站的创始人SabryOtmani曾经写道。“我们需要一些令人兴奋的东西来保持我们的兴趣和摆脱无聊。”可知,根据Sabry Otmani的说法,如今人们喜欢多任务处理,因为它可以帮助他们摆脱无聊。故选B

3细节理解题。根据But perhaps fighting off boredom is not the only reason.

My own obsession with multitasking mainly comes from the fact that everyone around me seems to study all the time. Each minute Im not taking in something new feels like a waste of time. 但也许“摆脱无聊”不是唯一的原因。我对多重任务的痴迷主要来自于我周围的每个人似乎都在学习。每一分钟,我不接受新的东西,感觉就像是在浪费时间。可知,带下划线的单词“强迫症”可能意味着兴趣。

4理解总结题。根据So I always have my headphones on, whether Im commuting, exercising or walking in the park. Im forever listening to something---a course on classical music, or on new media management, and heaven knows what else---just so I can keep up with the world所以我总是戴着耳机,不管是上下班、锻炼还是在公园散步。我一直在听一些东西——古典音乐课程,或者新媒体管理课程,天知道还有什么别的——这样我才能跟上世界的步伐。可知,.她不想被别人落在后面。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

On June 26, 2000, two scientists, called Francis Collins and Craig Venter, told the world that they could now read the whole “map” of the human body: DNA. DNA is something that everybody has, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our mother and father, because we get some of their DNA to make our own.

People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Gregor Mendel discovered a special reason why we look the same as other people in our family. It is because of small things named “genes” in our body. In 1953, James Watson and Francis Crick made another discovery and found out that those small parts are real messages written in the DNA with a special language.

In 1961, Marshall Nirenberg and Johann Matthaei found a message in DNA showing how DNA tells the cell (细胞) to build its parts. Scientists have now found all the words in the DNA map, but we still do not understand what they all do. By understanding what just one “word” means, we can help save more people from several illnesses.

Most people hope that this will help make better medicine and help sick people. Other people worry that when people begin to know more words and find out lots of other information, we might use it in a wrong way, just to make people more attractive, or stop sick people from getting jobs. Man would have to meet a lot of trouble if DNA technic wasn’t limited in use.

根据短文内容,选择最佳答案。

1What did the two scientists first discover in 1961?

A. The “map” of DNA.B. A new illness.

C. The language of DNA.D. A message of DNA.

2What can we do if we understand some “words” of the language inside the body?

A. Make people get new jobs.B. Make medicine for illnesses.

C. Make maps of human.D. Make people less attractive.

3What do people think about this work?

A. It can cause good or bad results.B. It can cause only good results.

C. It can cause good results but won’t work.D. It can cause only bad results.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网