题目内容

【题目】根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。

1More and more _________________ (visit) come to China every year.

2I used to _________________(walk) to school.

3The teacher told his class that light _________________(travel)faster than sound.

4They can solve the problems _________________(easy).

5This coat is _________________(comfortable), I want another one.

6Those boys are often seen _________________(play) basketball on the playground.

7By the end of last year, they _________________(plant) a lot of orange trees on the mountains.

8Drinking too much is _________________(harm) to your health.

9I think the story is_________________(believe).

10They walked because they couldn’t afford _________________(take) a taxi.

【答案】

1visitors

2walk

3travels

4easily

5uncomfortable

6to play

7had planted

8harmful

9believable

10to take

【解析】

1句意:每年越来越多的游客来中国。

根据“More and more越来越多”可知,空处的词应是名词;visit是动词,参观,对应的名词是visitor,参观者,是可数名词,所以此处应为复数形式,visitor的复数形式为visitors,故答案为visitors

2句意:我过去常常步行去上学。

过去常常干某事used to do sth,故答案为walk

3句意:老师告诉他的学生们光比声音传播得快。

根据句意可知,空处所在的句子是宾语从句,当宾语从句表示一个客观事实时,时态不受主句时态的影响,都用一般现在时;从句的主语light,是第三人称单数形式,所以行为动词travel后要加s,故答案为travels

4句意:他们能很容易地解决这个问题。

根据句意,空处的词是修饰动词solve,应为副词;easy是形容词,容易的,对应的副词是easily,容易地,故答案为easily

5句意:这件外套不舒服。我想要另外一件。

根据后句句意“我想要另外一件”推测出,空处的词应是“不舒服”;comfortable形容词,舒服的,它的反义词是uncomfortable,不舒服的,故答案为uncomfortable

6句意:这些男孩经常被看见在操场打篮球。

被看见干某事be seen to do sth,故答案为to play

7句意:到去年年底,他们已经在山上种了许多的橘子树。

根据句中的时间状语By the end of last year的提示可知,句子应用过去完成时,其构成形式为had+done;动词plant的过去分词为planted,故答案为had planted

8句意:喝太多的酒对你的健康有害。

根据空前系动词is和空后to的提示可知,空处的词应是形容词,构成短语be harmful to…对……有害;harm名词/动词,伤害,对应的形容词是harmful有害的,故答案为harmful

9句意:我认为这个故事是可信的。

根据句意,空处的词在系动词is之后,应是形容词;believe动词,相信,对应的形容词是believable,可相信的、可信任的,故答案为believable

10句意:他们步行,因为他们负担不起乘出租车。

负担得起做某事afford to do sth,故答案为to take

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中小题的空格里填入一个最恰当的单词。

Do pretty school uniforms lead to early romance?

A technical secondary school in Nanjing planned to order Korean-style school uniforms for students, but parents didn’t agree because they believed that the new uniforms looked too good and would encourage early romances among the students.

Parents

“My daughter was so excited about the Korean-style uniform, saying it’s her dream to wear mini-skirt to school every day,” a mom complained. “Girls also talk about how handsome the boys looked in the uniform! If the students wear such beautiful uniforms, how can they study well? I prefer the sports wear which makes me think of health and positive(积极的) thinking.”

Students

The students are sorry about the school’s final decision. They think the sports wear uniforms make them look androgynous (难分性别).

They said the Korean-style uniform has many advantages such as raising interest in class and lifting confidence. It is also considered to be a good way to develop their sense of pride for the school and help then create good temperaments(气质).

As for romance, the students believe that love is love and has nothing to do with the uniform.

School

“The plan to change the school uniform from sports wear has been cancelled,” Mr Lin, a teacher, told the interviewer.

“The students dislike the present uniform, most of the students prefer Korean style school uniforms. We know cities like Shanghai and Guangzhou have changed their sports wear school uniforms to more fashionable uniforms. However, we had to stop the plan because many parents are strongly against it. Some parents think it’s just a way for the school to make money, and others think the new uniforms will take students’ attention away from their studies,” Lin said.

When asked about the problems with early romance between students because of the more fashionable uniforms, Lin said he hadn’t considered it. He, however, agreed that the Korean-style uniform makes the students more attractive.

Education department

“We don’t have a unified (统一的) standard for school uniforms. The schools can choose their own styles. Either sports wear or uniforms are OK,” an official said.

Title

Do pretty school uniforms lead to early romance?

Event

A technical secondary school planned to order Korean-style school uniforms for students.

1

ideas towards it

Parents are

strongly

2 it.

The new uniforms might 3 early romances between boys and girls.

The new uniforms may reduce the students’ 4 to their studies.

It is just a way for the school to make money.

Students are for it.

The sports wear uniforms make them look androgynous.

Korean-style uniform can make them more 5 in class and more confident.

It also makes them feel 6 of their school and creates good temperaments.

Two replies

From the school

The students dislike the present uniforms.

Schools in some big cities in China have 7 their school uniforms to more fashionable ones.

Mr. Lin said he didn’t 8 about the early romance problems though he agreed the Korean-style uniform would make the students more attractive.

From the education department

There is no unified standard for school uniforms, 9

the schools can choose their own styles.

10

The school had to cancel the plan and the students felt sorry about it.

【题目】 There was once a very wide tree in South Africa. 60 people could stand in its hollow trunk(空心树干). The tree reached over 18 meters into the sky and it was more than 1, 100 years old. But recently, that tree and others like it have died.1

The tree was a baobab(猴面包树). Baobab trees grow in Africa and are called"the Tree of Life”.

Baobab trees usually live a long time. One of the oldest stood for more than 2, 400 years.

2They noticed that nine of the thirteen oldest baobab trees and five of the six largest died in the following 12 years.

Stephan Woodborne, one of the six scientists, says more research(研究)is needed to know why the trees died.3That's because the trees clearly weren't sick. Besides, many were in national parks, so they were protected from human activities. They believe that increasing temperatures and changing rainy seasons have made it harder for baobabs to live.

"The big ones and the old ones caught the attention of people, Woodborne says. "But it's not just those. 4People should be more environment-friendly. It is one way to help protect baobabs and other trees from the effects of climate change, according to Woodborne. 5

“We need to think about the way we live our lives. "Woodborne says. "If we all change what we do a little bit, it will start to make a difference.”

A.That could mean using less energy(能源) and making less waste(废料), when possible.

B.Smaller and younger baobabs are dying too.

C.However, they think climate change may be the main reason.

D.Scientists are wondering why.

E.In 2005, scientists began a research to find out the age of more than 60 baobabs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网