题目内容
【题目】Jack London was born in San Francisco in 1876. Life was hard when Jack was growing up and he started working when he was 10. He did lots of different jobs. In his free time he went to the library and he spent many hours there, reading. In 1894 he went back to school, and published his first short story Typhoon, off the Coast of Japan. Then in 1896 he went to the University of California at Berkeley, but he had to leave because of money problems.
In 1897 he left for the Klondike Gold Rush in Alaska. However, he became ill and came home and started working as a full-time writer. He wrote short stories and soon he was well-known. In 1903 he wrote his most famous story: The Call of the Wild. His next novel was The Sea-Wolf (1904) which is perhaps his best literary novel. With the earnings he bought a large farm in Califonua, where he died in 1916, aged only 40 years old.
London was a prolific writer in his short life. Between 1905 and 1916 he published 18 novels and six collections of stories, as well as a play, various works of non-fiction and a biography. He is best-known for his descriptions of nature and the animal world.
![]()
【1】________
【2】_________
【3】________
【4】________
【5】________
【答案】
【1】 education.
【2】 works.
【3】 1894.
【4】 become a writer.
【5】 Alaska.
【解析】
本文主要从Jack London的求学,工作及著作三个方面对他进行了介绍。
【1】通读全文,可知本文从求学,工作及著作三个方面介绍了Jack London;10岁辍学,1894年回到学校,及1896年上大学,这些都是他的受教育情况,故填education.
【2】根据文章第二段可知The Call of the Wild和Sea-Wolf都是他的作品,故从空填works.
【3】根据第1段第三行In 1894 he went back to school, and published his first short story Typhoon,可知他是在1894年返回到学校,故填1894.
【4】根据第2段In 1897 he left for the Klondike Gold Rush in Alaska. However, he became ill and came home and started working as a full-time writer.可知在1897年他在工作上成立为了一个全职的作家,故填became a wirter.
【5】根据第2段第一句In 1897 he left for the Klondike Gold Rush in Alaska.可知他在1897年去了阿拉斯加州淘金。故填Alaska.
本文是通过阅读短文,以思维导图的形式将信息内容呈现出来。有些题目我们不能在原文中直接找到答案,而需要对短文信息总结,加工处理,填入合适的单词。例如第1小题,通读全文,可知本文从求学,工作及著作三个方面介绍了Jack London;10岁辍学,1894年回到学校,及1896年上大学,这些都是他的受教育情况,故填education.