题目内容
Many students think that the most important (重要的) people in their lives are their friends. They think that their family donJt know them well,but their friends do. In big families,it's quite often for brothers and sisters to fight (打架) with each other and then they can only go to their friends for some ideas.
It is very important for students to have a good friend or a group of friends. Even when they are not with their friends,they usually spend (花费) a lot of time talking with them on the phone. This kind of talking is very important in children's growing up,because they can talk with their,friends about many things. But these things are difficult to say to their family.
But parents often try to choose (选择) friends for their children. Some parents even don't let their children meet their good friends.
Now think about the following questions.
Who choose your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend that your parents don't like?
Your answers are welcome.
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. Many students think that can understand (了解) them better.
A. sisters B. brothers C. friends D. parents
() 2. is very important in children^ growing up.
A. Having a group of friends B. Being with friends
C. Meeting friends D. Talking with friends
() 3. When students have something difficult to say to their parents,they usually .
A. stay at home B. fight with their brothers
C. talk about it with their friends D. go to their sisters for help
() 4. Which of the following is the writer's idea?
A. Parents should choose friends for their children.
B. Parents should understand their children better.
C. Children should choose everything they like.
D. Children should go to their family for help.
() 5. The sentence (句子) “Your answers are welcome. ” means “”.
A. You can give us all the right answers.
B. We have no idea,so we want to know your answers.
C. Your answers are always right.
D. You can tell us your ideas about these questions.
1. C 细节理解题。由 “They think that their family don't know them well,but their friends do. ”可知,因此答案为 C.
2. D 细节理解题。由 “This kind of talking is very important in children's growing up ...”可知,因此答案为 D.
3. C 细节理解题。由 “because they can talk with their friends about many things. But these things are difficult to say to their family."可知,因此答案为C.
4. B细节理解题。由短文大意可知,父母应该更好地理解孩子,因 此答案为B.
5. D细节理解题。
任务型阅读
I have many pen pals in many countries. Do you know the girl on the bike in the photo? She is one of my pen pals. Her name is Reiko. She is a Japanese student. We are the same (相同的) age —13 years old. She lives in Tokyo. She has two brothers. They live with their parents.
I like Reiko very much. But I don't know Japanese,and Reiko doesn’t know Chinese,either (也) .But we know English. So we write letters in English. Sometimes (有时) we talk on the phone. My favorite subject is math. Her favorite subject is music. We have the same hobbies. We like seeing comedies,playing volleyball and eating hamburgers.
阅读短文,完成下列表格。
1. Name: | 6. Family members: |
2. Age: | 7. Favorite sport: |
3. From: | 8. Favorite kind of movies : |
4. Languages : | 9. Favorite subject: |
5. City: | 10. Favorite food: |