题目内容
【题目】
Tel:83386223 Add:635 Grand Road Open: Mon. to Fri. 7:00 am-2:30 pm 5:00 pm-9:00 pm Sat. & Sun. 7:30 am-2:00 pm 5:00 pm-10:00 pm |
Tel: 87796960 Add:69 Hong Kong Road One of Guangdong’s largest museums specialized(专门) in Guangdong history of the native(本地)people. Open: Mon. to Fri. 9:00 am-5:00 pm Sat. & Sun. 9:00 am-3:00 pm |
Baihe Shopping Center Tel: 87872738 Add: 5300 Shanghai Road Open: Mon. to Fri. 10:00 am-11:00 pm Sun. to Sat. 9:00 am-10:30 pm | FULL HOTEL Tel: 83338989 Add: 368 East Huanshi Road Breakfast: 6:30 am-9:00 pm Lunch: 11:30 am-2:00 pm Dinner: 5:30 am-10:00 pm Coffee Shop: Mon to Fri. 7:00 am-10:00 pm Sun. to Sat. 8:00 am-10:00 pm |
【1】If you want to buy a new dress, you can go to .
A. 69 Hong Kong Road B. 368 East Huanshi Road
C. 5300 Shanghai Road D. 635 Grand Road
【2】On Sunday morning, the coffee shop in Full Hotel doesn’t open until .
A. 6:30 am B. 7:00 am C. 7:30 am D. 8:00 am
【3】You can know when you visit History Museum.
A. the history of South China B. the history of Guangdong’s native people
C. the history of Shanghai D. the history of Hong Kong
【答案】
【1】 C
【2】 D
【3】 B
【解析】
本文介绍了鸿南餐馆,历史博物馆,百合购物中心和福尔莱大酒店的电话,地址,营业时间。
【1】C
推理判断题。根据Baihe Shopping Center Tel: 87872738 Add: 5300 Shanghai Road可知要买一件新裙子,应去百合购物中心,地址在上海路5300号,故选C。
【2】D
细节理解题。根据FULL HOTEL 和Coffee Shop: Mon to Fri. 7:00 am-10:00 pm ,Sun. to Sat. 8:00 am-10:00 pm可知福尔莱大酒店的咖啡店在星期天,直到上午8点才开门,故选D。
【3】B
细节理解题。根据HISTORY MUSEUM和One of Guangdong’s largest museums specialized(专门) in Guangdong history of the native(本地)people.可知当你参观历史博物馆时,你会知道广东本地人的历史,故选B。
根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据FULL HOTEL 和Coffee Shop: Mon to Fri. 7:00 am-10:00 pm ,Sun. to Sat. 8:00 am-10:00 pm可知福尔莱大酒店的咖啡店在星期天,直到上午8点才开门,故选D。
【题目】Many companies,websites,and newspapers make (伪造的)stories on April 1st.These fake stories are also called hoaxes. Here are some famous hoaxes from history.
Socks to lose weight | In 2000,The Daily Mail said that a health club had produced a new kind of socks to help people lose weight. These socks could make body fat out of feet. If someone puts these socks on his or her feet,he or she could lose weight. |
Whistling carrots | In 2002,a British supermarket published an ad in The Sun saying that they had successfully developed “whistling (吹口哨的)carrots”. These carrots grew with air holes. When they were being cooked,these air holes would make the vegetable whistle. |
More sheep,less global warming | In 2007,realclimate.org,a website in New Zealand,posted a report about global warming. According to a study by a scientist of New Zealand,large numbers of sheep help stop global warming because their white wool reflects the sun. As the sheep population gets smaller,the ground takes in more heat from the sun. So the planet gets hotter. |
Flying penguins | In 2008,the BBC said that they took photos of some penguins that were flying in the air near Antarctic (南极洲).They offered a video clip (剪辑)of these flying penguins. The BBC explained that these penguins flew thousands of miles to the rainforests of South America to spend the winter. |
【1】The ad about the whistling carrots was published by ________.
A. some farmers B. a supermarket C. a group of scientists D. some workers
【2】What does the underlined word “reflects” mean in Chinese?
A. 支持 B. 保护 C. 收看 D. 反射
【3】The BBC said that they took photos of some flying penguins ________.
A. in 2008 B. in 2007 C. in 2003 D. in 2000
【4】Which of the following is NOT true?
A. Realclimate.org is a website in New Zealand.
B. Penguins can't fly at all and they don't live in rainforests,either.
C. A British supermarket published an ad in The Sun in 2002.
D. A health club produced a new kind of socks that could help people lose weight.
【5】What is the best title for this passage?
A. How to Make Jokes with People
B. Famous Hoaxes on April Fool's Day
C. How British People Celebrate Their Holidays
D. Customs in Different Countries