题目内容

【题目】—Father’s Day is coming! I will give my father a special present to ________ my thanks to him.

— Great! He must be deeply moved.

A.explainB.expectC.encourageD.express

【答案】D

【解析】

句意:——父亲节快到了。我会给我父亲一份特别的礼物来表达我对他的感谢。——真棒!他一定深受感动。

考查动词辨析。explain解释;expect期待;encourage鼓励;express表达;根据“I will give my father a special present to him.”推断空格是表达我对父亲的感谢;故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺。请在答题纸上写出完整单词。

The Earth is getting w1 because of the activities of people. We cut down and burn trees and send gases into the air with our cars and factories. Can we do anything about it? S2. We may not be leaders or scientists but we can play our part in protecting the p3 . Here are two ideas.

Bike, ride to school

Do you g4 to school by bus or by bike? If you bike, you are doing s5for the Earth. Buses, cars, trains and planes produce a lot of carbon dioxide(二氧化碳). If you live near your school, why not bike there on warm spring mornings? Or, you can simply walk to school to s6 energy.

Wash in the green way

Do you help your mom, and dad wash clothes? Then wash them in an energy-saving way. A recent study by Cambridge University found that 60 p7 of the energy used on a piece of clothing is spent in washing and drying it. Over its lifetime, a T-shirt can send up to 4 kilograms of carbon dioxide into the a8 . If you wash your own clothes, wash them in cold or warm water to save energy, but not hot water. Wash your clothes when they fill up the m 9 . Use the most energy-saving machine you can find. Some new ones use as little as one-fourth of the energy of older machines. When they’re clean, dry your clothes in a n10 way by hanging them on a line rather than putting them in a dryer. In all, you can cut the carbon dioxide used in washing by 90 percent.

【题目】 "A Bite of China"is the name of a TV program on CCTV-1 and CCTV-9. It's made by our country's best directors, three of whom have won international prize. It began 2 years ago, showing traditional specialty dishes in different places of China. It's causing a spending storm. And more importantly, it offers you rich knowledge of geography, history and culture when Chinese eat.

The program shows us the beautiful and perfect ways of food-making. And it's not _________about dishes, it also gets people from different places to tell stories about their experience with food.

As the program serves as a window allowing the world to better understand China, they want to help people all over the world enjoy the beauty of Chinese food, and learn Chinese customs and social realities(现实)as well.

The TV program is very popular among people both at home and abroad. After the program, many Chinese restaurants have increased in business. Visitors have come a long way to enjoy the food mentioned in the program. The program also helps people to speak out about their food safety.

Gao Ya, a Chinese who lives in Germany, wrote, "The tastes of home, memories of childhood, joys of work and dream of life, I was moved by each simple story. And this made me sadder because we are losing a lot of these knowledge. Those traditional ways of activities are dying out because of the modern life."

1Which of the following doesn’t “A Bite of China” show us?

A.Traditional specialty dishes and nice ways of food-making.

B.Knowledge of geography, history and culture.

C.Stories about people’s experience with food.

D.Ads of different Chinese restaurants.

2The word “ ” can be filled in the blank in Paragraph 2.

A.reallyB.likeC.onlyD.also

3How does the program get the world to better understand China?

A.Only by enjoying the beauty of Chinese food.

B.By learning about Chinese food, customs and social realities.

C.By speaking out about the food safety.

D.By opening a Chinese restaurant.

4Why does Gao Ya feel sad when she watches the program?

A.Because the traditional ways of activities are dying out.

B.Because she was moved by stories of work and life.

C.Because she misses the tastes of home.

D.Because she can’t watch the program in Germany.

5According to the passage, which of the following is NOT true?

A.People can watch the program on both CCTV-1 and CCTV-9.

B.The program is popular all over the world.

C.Two of the directors have won the international prize.

D.Restaurants with the food mentioned in the program have increased in business.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网